Jump to content

kystjeger

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

293 profile views
 1. Skal til å lade med 155 gr Match BT kuler i 30-06 har ikke ladet med disse før og tenkte å lade med N-160 57 gr. Col 82 Høres det fornuftig ut. Eller skulle jeg begynt litt lavere og heller gått opp.
 2. Ja det er store forskjeller. 2 av plassene jeg jakter er det mye mer hjort bare et kort stykke unna. Men det har det alltid vært. Synes bare det er rart at det har minket i alle 3 terreng som ligger på 3 forskjellige plasser på Vestlandet. Kollene har vi spart i 2 av terrengene uten at det hjelper.
 3. Det skrives og snakkes om at hjortebestanden er alltfor høy og at jegerne må skyte mer hjort. Nå har jeg jaktet hjort på 3 forskjellige steder på Vestlandet i 20 år. I løpet av disse 20 årene har jeg bare sett en ting og det er hvordan bestanden har gått ned.Det begynte for allvor for 10 år siden og blir bare verre for hvert år. I år har vi jaktet 330 timer i det ene terrenget vi har og fått 1 hjort. Har vært på jakt 6 helger. Men så er det disse hjorteekspertene da som utaler at hjorten må reduseres blant annet for at hjorten blir mindre pga at det ikke er nok næringsrik mat osv. Det er det eneste som disse ekspertene har rett i. Det ser jeg også at hjorten er mye mindre nå enn før også i de 3 terreng jeg jakter i selv om bestanden er redusert til 1/3 av hva den var.Merkelig. Det kan da ikke stemme. Her ligger nok problemet i at det ikke er for lite mat men at vi som jegere skyter de store dyrene (storbukk til å ha på veggen) For hvis 2 arter enten det er mennesker eller dyr parer seg så vil ikke 2 små få et stort avkom. Så grunnen til mindre dyr ligger her. Men selvfølgelig så er det plasser i Sogn og Fjordene-Møre og Romsdal der det er veldig mye dyr. Men vi andre som ikke har mulighet til å jakte her pga pris og at vi ikke har slekt til disse plassene så går vi en tragisk tid i møte ang hjortejakt.
 4. Takk for svar. Setter pris på det.😊
 5. Hva behandler man Goretex jaktstøvler med. Det er ikke lærstøvler men tekstil med goretexmembran ? Bruker en bare goretex spray eller kan en bruke fett også som på vanlige lærstøvler ?
 6. Må ha litt hjelp her slik at jeg ikke tuller det til. Justering er inni der magasinet står. For å få avtrekk lettere skrur jeg mot klokka. Tyngre med klokka ? Sånn har jeg forstått det men må få en bekreftelse på det.
 7. Takk for svar og tabell. Tenker jeg prøver noen med 55 grs og ser hvordan det går.
 8. Kjøpte meg Hornady kuler 155 GR. Eld match. Lader med N-160 krutt. Hva mengde krutt og col bør jeg bruke. ? Noen som har ladet disse før.?
 9. Tusen takk for svar. Da blir det innkjøp av klemstykke.
 10. Har en del patroner som jeg har ladet for hardt. Ønsker å ta ut kule og lade dem på ny. Har denne hammeren til å ta ut kuler med. Har for øvrig alldri brukt den. Går ut fra at det finnes en presse som kan ta ut kulene. I så fall hva heter den.Så spørsmål nr 2. Når jeg har tatt ut kule og tatt riktig kruttmengde så setter jeg bare i kulen igjen. Du trenger ikke kalibrere hylse på ny.
 11. kystjeger

  Myke tennhetter?

  Dette er ikke et svar på emnet.Men sist jeg skjøt ( andre tennhetter enn de jeg har brukt før) så var tennhettene helt vekk. Skjøt bare 2 stk så stoppet jeg. Men går ut fra at det ikke er den store faren ved det. Har ikke tenkt å fortsette men må prøve en gang til. Det jeg merket med disse nye tennhetten var at de var letter å sette i hylsen enn de andre. Så problemet ligger vel der tenker jeg ?
 12. Har Lapua Scenar 8 g kuler i 6,5x55. Har ladet dem med N11. Er det en grei kombinasjon eller er det et annet krutt jeg heller burde bruke.Hvis jeg burde bruke et annet krutt hvor mye krutt og hva col ?
 13. Morgen er best og når det er fjære Om du bruker 30-06 eller eller 6,5 x 55 har ingen ting å si. Selen synker i de fleste tilfeller hvis du skyter den i sjøen. Best som det blir sagt her å skyte den når den ligger på land.
 14. ja da er hjortejakta over for dette året. Gleder meg selvfølgelig til neste år. Men det blir ikke mer hjort neste år. Det blir bare mindre og mindre. Kvoter og jaktid må reduseres. Har et område som det har vært gravt i og som jeg ønsker å så gras i. Hvilket gras er det hjorten liker best.? Noen som kan hjelpe meg med det.
×
×
 • Create New...