Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  373
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg fikk simle på Snøhetta Vest, og vil nok jakte i samme områder som deg Jegerak. Men har ikke 4 uker fri dessverre.
 2. Problemet med stengte baner er ikke nødvendigvis oppskytingen i mine øyne. Det er veien til oppskyting som er viktig. Nye rifler og sikter som skal skytes inn og deretter trening. Liker å trene jevnt og trutt gjennom våren og sommeren. Liker også å tro at det hjelper på skyteferdighetene. Vi er nok mange som ikke har tilgang til jorder etc for å øve litt. Så krysser fingrene for at skytebanene kan åpnes etterhvert i en eller annen form.
 3. lilleulv

  Homogene kuler

  Registrerer at de som bruker homogene kuler er fornøyde, mens de som ikke bruker homogene kuler ikke er fornøyd med de.. At SNO ikke var fornøyd med tunge, trege homogene kuler er vel ikke en bombe. Det må vel sertifiserer under påtvunget brukerfeil. Det blir vel å bøye død; Død, dødere, dødest og diskutere rundt det. Enig at det hadde vært interessant med en skikkelig test av lette homogene kuler og virkning. Med sårkanal, penetrasjon, ekspansjon og hele greia. Bruker bly selv i 6.5x55 og 260 Rem.
 4. Har alltid med foret Jervenduk på hjortejakt. Men er det kaldt og oppholdsvær, så putter jeg bare beina og underkroppen i posen. Vil ikke ha den over armer etc da det bråker for mye. I måneskinnsjakt sitter jeg i en sovepose opp til brystet og dunjakke. I regn og vind er det kun fjellduken som duger om man skal poste en stund. Men da vil lydene fra fjellduken drukne i alle andre lyder som været forårsaker.
 5. Nosler Partition er vel kjent for både god effekt og gjennomskyting.. Selv skal jeg prøve Woodleigh 140 gr i år. Jeg har 1/9 twist i min 260 og vil teste lit kortere kuler uten boat tail. Får hjelp av en jaktkammerat til å lade. Kulene er kjøpt inn, men vi har ikke begynt å se på ladning enda. Hvis ikke Woodleigh funker blir Lapua Mega neste å teste ut.
 6. Skyter alltid opp sittende. På en lav kasse, slik at man får god støtte på knærne. Trener generelt mye på sittende, sjelden jeg ligger på post i hjortejakta. Ta oppskytinga så tidlig som mulig, før kaoset starter utpå sommeren. Da vil nok standplass-lederne være mindre stressa og du får bedre veiledning.
 7. Ble en ufrivillig oppdatering på min Kimber Montana. Oppdaget i fjor høst en hårfin sprekk i stokken bak ved tangen. Tok av stokken og inni fant jeg at sprekken fortsatte fremover på innsiden. Rett og slett usikker på hvorfor sprekken har oppstått, kan ikke komme på at stokken har vært utsatt for harde slag etc. Uansett, sendte mail til Kimber i USA med bilder og forklarte problemet. Tok ikke lang tid før jeg fikk mail fra Oslo Skytesenter med beskjed om at en ny stokk ville bli sendt over dammen. Ny stokk har kommet, det må være en Mountain Ascent-stokk. Gikk rett på. Denne stokken har en annerledes overflate enn Montana, sinnsykt behagelig å ta på. Magasinboksen er slipt ned litt, den sto i spenn. Avtrekket satt til 1 kg. Nå gjenstår bedding og at skytebanene åpner. Takk til Kimber og norsk importør Oslo Skytesenter for god service og kommunikasjon.
 8. lilleulv

  Tikkaklubben

  Ble en Tikka på meg også. 308w med KKC. Løpet er 51 cm fra fabrikk og skal ikke kappes. Vurderer å ikke bruke demper, evt bare en liten sak for å ta stikkflammen ved måneskinnsjakt. Freyr & Devik sine letteste er vel aktuelle i såfall. Måtte bare skytebanene åpne snart.
 9. Hjort og reinsjakt, samt småviltjakt byr på mange ulike måter å jakte på. På postjakt og måneskinnsjakt etter hjort er det kjekt med ei litt tyngre, stødig rifle. På dagtid i hjortelia og etter rein vil du sette pris på ei lett rifle. Jeg har ei Kimber i 260 Remington som veier 2.3 kg. Den er en drøm å bære rundt på. Har Aimpoint Micro, Zeiss 1.5-6x42 og zeiss 3-15x42 til den. Veksler mellom siktene alt etter trange poster, drivjakt og reinsjakt. Til skytebane, postjakt og måneskinnsjakt har jeg akkurat investert i en Tikka med Kkc-stokk i 308. Denne har en Zeiss 3-12x56. Halvtung og stødig til sitt bruk. Skulle ønske at begge riflene var i 308. Så hadde jeg sluppet å dille med forskjellig ammunisjon. Og rype og rev går like fint å skyte med 308.
 10. lilleulv

  Sakoklubben

  Jepp, enig i ditt regnestykke på hva den skulle ha veid sånn ca i teorien.
 11. lilleulv

  Sakoklubben

  Det er vel 75 Finnlight som er oppgitt til 2,8 kg. SS med syntetstokk står til 3.0 kg og SS med trestokk til 3,2 kg.
 12. lilleulv

  30.06 to 300H&H

  Tipper at det var en meget pen Miroku. Kikka hardt på den jeg også..
 13. Har vært med en del på jakt med hund, har ikke hund selv. Min ringe erfaring tilsier at hjort overhodet ikke står for hund. Unntakene jeg har hørt om er nettopp bukker, gjerne etter brunst. Skulle jeg hatt en drivende hund til hjortejakt, så måtte det ha blitt en kortfotet sak med lavt tempo. Da er det vel større sjans for at hjorten roer ned og turer. Idet minste ikke har så stor fart når den kommer på post. Nå har vi en hund på jaktlaget, en svær sak som ikke driver, men støter. Når han finner dyr så henger han på noen få hundre meter og slipper. Han får satt dyra i bevegelse og de har som regel et behagelig tempo når de kommer på post. Utrolig fint med en hund som holder seg i nærheten av hundefører og som aldri stikker ut av jaktområdet.
 14. Ja, tror det skal gå an å ettermontere. Bare å høre med Zeiss Norge. Om du bedriver vanlig storviltjakt med normale skyteavstander så trenger du ikke ASV. Skal du skyte utover 200 meter på skytebanen så kommer du ikke utenom utvendig tårn. Klart du blir happy med Zeiss HT. Uansett nybegynner eller ei så er det ikke feil med gode linser om du har budsjett til det. Skal du jakte i dårlig lys så er det ekstra viktig.
 15. Har lyst på samme selv, tror at dette må være ett av de bedre allround siktene. Har fra før Zeiss 3-12x56, 1.5-6x42 og 3-15x42. Har lyst til å erstatte 3-12 med 2.5-10 for å få et litt nettere sikte på den rifla. Asv+ er jo et salgsargument, så om det ikke er nevnt så er det nok uten. Men det finner du jo ut av ved å spørre selger.
×
×
 • Create New...