Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  357
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mao kilen på øyeplassering? Det kan jeg nok leve med, det viktigste er at bildet ikke blir så mørkt/uklart at poenget med booster forsvinner.
 2. Hoi! Har en Zeiss Conquest HD 15x56 som jeg bruker på stativ for å spotte dyr. Fungerer fint, også på relativt lange hold. Liker bedre kikkert enn spotter når man kikker mye. Men det blir ofte vanskelig å vurdere kjønn, alder etc når man har funnet dyr. Da hadde det vært kjekt med større forstørrelse. Vil det funke å sette på en Zeiss 3x monocular/booster for å øke forstørrelsen? Eller vil det bare bli kål med mørkt bilde, dårlig kontrast etc. Noen med erfaring?
 3. Bruk varmint-kuler som pulveriseres ved anslag.
 4. I grunnen et merkelig fenomen at så mange kommer i siste liten på skytebana. Gjør som flere har foreslått, skyt opp tidlig. Så senker du skuldrene og trener jevnlig resten av sommeren frem mot jakta. Det er en god følelse å starte jakta med med å være trygg på seg selv som skytter.
 5. Samme her, presser ikke rifla veldig hardt inn i skuldra. Holder heller ikke så hardt rundt pistolgrepet. Tommel opp/frem. Lette rifler er livlige, så jeg holder et godt grep rundt forskjeftet for å motvirke munningsvipp. Viktig å passe på at man holder igjen forskjeftet uten å dra det sideveis. Trener like mye sittende som liggende, og for lite på stående. Men jeg skyter bedre med tung rifle ja..
 6. At storvilt må beskattes trodde jeg var barnelærdom. Spesielt med villreinstammen så ville jo det ha gått helt åt skogen hvis ikke. Forskere beregner hvor mye vinterbeite det er i et villreinområde, og setter et tak på antall dyr utifra det. Formålet er at ikke stammen skal bli for stor, med påfølgende matmangel og elendighet. Når reinen har beitet ned et område tar det 20 år før det er fullt utvokst igjen. Vet ikke Jenny dette? Med jakt så får vi jevne stammer og kan benytte oss av en flott ressurs i økologisk og sunn mat i form av viltkjøtt. Fatter heller ikke at folk er så motstandere av jakt. Har stor forståelse for at å felle dyr ikke er for alle. Men man trenger ikke å være innbitt motstander av den grunn.. Og hvis argumentet er at det er synd på dyrene; Kan Jenny nevne hvilken naturlig død for dyr som er bedre enn å bli skutt? Dyrene kommer ikke på aldersheim og får pleie. De dør av sykdom, underernæring, påkjørsler, skader og noen blir jaget og revet ihjel av rovdyr. Samtlige dødsårsaker mer pinefulle enn et velrettet skudd. Og kjøttet kommer ikke på bordet, tilberedt med respekt og stolthet.
 7. Ooops, hadde missa ferdigrulla. My bad.
 8. Bra tråd! Har du vurdert å teste Woodleigh? De skal vist gi en stor sopp uten å splintre. Jeg vurderer 140 gr ppsn til høsten.
 9. Takk for svar. Blir nok å teste ut 140 gr Woodleigh.
 10. Hoi! Sitter og spekulerer på to konkrete kuler til storviltjakt. Til 6.5 mm, hvilken kule ville dere ha valgt av 140 gr Woodleigh eller 155 gr Lapua Mega. Bruken er hjort og rein, men mulighet for Elg. Twisten i rifla mi setter pris på "korte" kuler uten boattail. Hadde jeg bare jaktet hjort og rein, så hadde det ikke spilt noen rolle. Men hvilke av disse vil funke best på elg? 140 gr Woodie i ca 800 ms eller Mega 155 gr i ca 700 ms?
 11. De som jakter med Blaser sier at riflene fungerer godt under varierende forhold. De som ikke eier Blaser sier den egner seg best på søndagstur i tørt vær... Det var dette med erfaring med produktet da...
 12. Kjøp deg en brukt, lett Leupold, det vil kle den rifla. Ville ha sjekka ut baser og ringer fra Talley. Har Hausken 151 selv og er fornøyd. En annen demper jeg ville ha sjekket er Freyr & Devik sin lettvekter. Liker utseende og vekta på den.
 13. Praktisk erfaring slår ofte synsing. Et godt innlegg for at siktet er egnet til dagjakt og tåler bruk. Foretrekker de europeiske selv, men det viktigste er uansett at siktet ikke svikter og at man treffer der man sikter.
 14. Har ikke så mye å bidra med, men et godt tips er å sjekke ut Jegerpoddens episode Toppjakt med Andre Johansen. Hørtes ut som at han visste hva han pratet om.
 15. Finnes også QD (hurtigmontasjer) fra Talley om du skal bruke flere sikter. En oversikt over montasjer fra Kimber sine sider; https://store.kimberamerica.com/rifles/sporter-rifles/optics-and-mounts
×
×
 • Create New...