Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  339
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. To av postene våre heter "Tomt kammer" og "Tykke hansker" etter at dyr som kom på postene fremdeles lever i beste velgående....
 2. 2.95 kg for ren rifle. Putt på kikkertsikte, montasjer, reim og lyddemper så er man kjapt på 4 kg. En dempa 30.06 på 4 kg høres ut som et fint allroundvåpen til det meste. En av de mest solgte riflene i kongleriket pr dd er Tikka T3x, den veier også det samme. Ergo så er trådstarter i samme båt som mange andre. Kjøp deg en demper, så skal nok dette gå strålende.
 3. På måneskinnsjakt så sitter jeg alltid i en varm sovepose. Har posen opp til brystet og dunjakke på overkroppen. Skoene tar jeg av meg. Jervenduk synes jeg bråker mye, og er ikke like varm som en sovepose. Tar med en liten, lav sammenleggbar stol med ryggstø. Kveldspost i regnvær blir en annen greie, da funker ikke sovepose. Er allikevel skeptisk til jervenduk om dyrene kommer så tett på som du skisserer. Har du vurdert sånne små pop-up telt? Så kan du sitte tørt og kle deg varmt men lydløst. Kjøp deg en tofot ala stoney point. Da sitter du klar, bare å rolig løfte kolben til skuldra.
 4. @beel Kjekt å høre at du fikk børsa til å gå bedre ved å gå igjennom disse punktene. Har du justert avtrekk også? Synes avtrekket på Kimberen faktisk er noe av det bedre jeg har kjent av originalavtrekk, men dog ørlite tungt i forhold til hva jeg er vant til. Tenker at et lett avtrekk ikke er negativt for presisjon på en lettvekter..
 5. Kimber og presisjon. Jeg får akseptabel presisjon i min Kimber Montana, men mener at det er mer å hente. Uvesentlig til hjortejakta, men til reinsjakta vil jeg ha bedre margin på presisjon om holdet strekker seg litt. Kimber og presisjon har også vært omtalt her inne i tidligere år. Har scannet nettet for å finne feilkilder, og kom over en tråd fra amerikansk forum i 2014 som omhandlet temaet. Utifra dette har jeg laget meg en sjekkliste som skal gås igjennom etter jaktslutt. 1) Sjekk at magasinbrønnen ikke tar nedi stokken. Gjør den det så får du press og bevegelse opp låskassen ved skyting. Magasinbrønnen har 3 lepper i bunn som kan files av litt slik at den blir flytende/ikke bunner i stokken. Dette virker å være det viktigste punktet å sjekke, da det er en gjennomgående feil på rifler som er noen år gamle. 2) Ny og bedre bedding. Stokken er pre-bedda hos produsenten av stokken, men ikke bedda nøyaktig til din låskasse. 3) Sjekk fremre skrue til låskasse, på en del våpen så er denne for lang og tar oppi 4) Sjekk fremre skrue til fremste base. Mange opplever at den må files ørlite grann for ikke å ta nedi løpet. Kan gjelde bla baser + skruer fra Talley 5) Justere avtrekk ned til 1 kg som jeg er vant til fra andre våpen. Vet ikke helt hva det er satt til originalt, men tipper rundt 2 kg. Har vært inne på å bytte løp, men vil gi denne sjekklista en sjanse. Kilde https://www.24hourcampfire.com/ubbthreads/ubbthreads.php/topics/8495458/1
 6. Når jeg setter meg på post, så reirer jeg meg alltid til sånn at jeg får en god skytestilling med støtte fra knær etc. Viktig å teste ut skytestilling i de aktuelle retningene, sånn at du er forberedt. Har jeg utsikt over et større område så måler jeg opp avstander. Da vet jeg når det kommer dyr om det er innafor eller ikke å skyte. Det gjelder å være forberedt fysisk og mentalt. Tenk gjennom scenarioer på forhånd. Jeg kan ofte få høy puls, spesielt når jeg ser dyr komme lenge før jeg kan skyte. Men straks jeg har bestemt meg for at dyret skal felles, så er all fokus på å få avgitt et godt skudd. Da er jeg så konsentrert at spenningen ikke ødelegger for meg.
 7. Interessant problemstilling. Vet ikke hva jeg ville ha gjort i samme situasjon. Vet i hvertfall at skulle jeg prøvd på et skudd, så ville jeg ikke ha vært sikker på et godt treff.. Greit nok at det finnes kikkerter med ASV etc, men hvor mange har det? Eller enda viktigere, hvor mange har tilgang til skytebaner hvor man kan få skutt på slike avstander? Men problemstillingen fikk meg til å tenke, og en tabell med kulefall på innsiden av Butler Creek’n var ikke dumt.
 8. Snasen børse @FreeSkier! Har du fått prøvd den på banen?
 9. Hei! Hvorfor ikke bare kjøpe en ny 3-9x36 med bedre linser? Virker som at du var fornøyd med zoomen, objektivstørrelse etc. Tipper Swarovski z3 3-9x36 vil være en oppgradering optikkmessig i forhold til Zeiss sin mc. Swarovski z3 er en utgått modell, men det finnes fremdeles forhandlere som har igjen av den. Sport 1 Orkanger har, de har annonse på de på Finn. Ja, den er dyrere enn Leupolden. Men så slipper du kanskje å søke etter noe bedre etter en sesong eller to? Har du vurdert 2 sikter? Jeg har en aimpoint micro h2 til de trange postene og Zeiss 1.5-6x42 hvis postene er litt mer åpne. Bruker hurtigmontasjer og byttet kjapt etter hvilken post jeg har. Vurderer et tredje sikte til reinsjakta med høyere forstørrelse. Poenget er at jeg er veldig fornøyd med å variere mellom ulike sikter alt etter jakt, terreng og poster. Ellers så deler jeg din oppfatning om at mange av nye sikter er både tunge og klumpete. Jeg liker også de lette og smekre bedre.
 10. Har kikkertsikte i Warne QD-ringer og Aimpoint Micro H2 med Lrp base. Raskt å bytte også på en tradisjonell boltrifle😀
 11. Tja, jeg synes ikke alltid at stein er så godt som anlegg. Spesielt ikke om man blir liggende en stund å vente på rett anledning. Har skaffet meg en Neopod til reinsjakta. Har dog ikke rukket å prøve den noe særlig enda. Vekta er ingenting å si på, merker ikke at tofoten er påmontert. Et pluss også ved pauser å slå ut tofoten når man setter fra seg rifla. Utrolig hvor fort man riper opp børsa mot steinura.
 12. lilleulv

  Go light!

  Har en Kimber Montana i 260 remington. Kjøpte etterhvert en lett demper til den. Ikke at det var så hard rekyl, men det var merkbar munningsvipp. Demperen fjerner mye av dette. Veksler mellom aimpoint og 1.5-6x42, har hurtigmontasje. Med aimpoint og demper veier rifla 2,8 kg. Har trent mer på avtrekk og skytestilling i år, og merker at jeg skyter bare bedre og bedre med rifla. Lett børse kan være litt mer vinglete, men det er nok bare trening som skal til. Har også satt på ei bærereim som har to integrerte, justerbare løkker som en riflestropp. Dette gjør susen for meg sittende og stående på 100 meter. Blitt veldig glad i Kimberen og den andre rifla brukes nå kun på måneskinnsjakt. Når jeg er på hjortejakt og reinsjakt så bærer jeg rifla mer enn jeg skyter. Da setter jeg pris på den lave vekten. Barret vs Kimber kan jeg ikke uttale meg om, tipper at Barret også er gode greier.
 13. Nja, det er på grunn av tapen. Hullene i pappen er runde, men tapen trekker seg litt sammen. Måtte tape sammen noen papp-plater til stor nok blink😀. 3.1 kg vs 8 kg er rått parti på banen ja. Skal også sies at løpet knapt har bikket 100 skudd. Etter hva man leser på nettet så kan det vel også være at det trenger litt mer skudd før presisjonen er på topp?
 14. Fikk skutt en ladestige med Kimberen i dag. Kikkert er en 1.5-6x42. Ryggsekk til frontrest og en sokk med puffet ris bak under kolben. Scenar 139 gr med VV N160. De første trinnene var samlingen middelmådig, mens på 42.4 gr så kom det seg. Denne komboen samler nok bedre enn hva skytteren er god for. Ingen bench rest-samling, men med ei så lett børse er jeg mer enn fornøyd til min jakt. Neste er å prøve 140 gr Accubond.
×
×
 • Create New...