Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  315
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voldsomt til vekt på disse siktene. Kunne ha tenkt meg et 2.5-15x44’ish sikte til reinsjakta. Men ikke når den veier 772 gram..
 2. @Bisley Samme kaliber som min. Hvilken ammunisjon bruker du? Lader du selv? Jeg jakter mest hjort og rein, men prøvde meg også etter elg i fjor høst. Jeg lader ikke selv, og synes det er lite ammo på markedet. Skal få en kompis til å lade for meg, tenker å prøve 140 grain Accubond. Har andre rifler, men det er Kimberen som blir med ut på tur ved dagjakt.
 3. Lite aktivitet her. Legger ut siste oppdatering på rifla mi. Med bakgrunn i hjortejakt og en del trange poster, så følte jeg et behov for å teste ut Aimpoint. Selv om jeg hadde 1.5-6x42 på rifla før, så ble jeg ikke helt dus med å skyte med begge øyne åpne på denne. Samtidig så ønsket jeg ikke en fast montert Aimpoint, men heller bytte mellom sikter ved behov. Nye baser måtte til, men ikke det helt store utvalget der ute. Picatinny skinne var uaktuelt. Ble Warne baser, og børsemaker freste et ekstra spor som er bredt nok for hurtigfeste tiltenkt Picatinny-løsninger. Aimpointen ble påsatt en Aimpoint LRP-montasje og kikkertsiktet fikk Warne QD ringer. Så nå går det kjapt å veksle mellom siktene. Håper dette blir et system som ikke gir noe større avvik i treffpunkt når siktene tas av og på. Har ikke fått prøvd på skytebane enda, må vente til våren med det.
 4. Slik ble det løst til slutt. Kjøpte inn Warne baser til Kimber Montana. Valgte å bruke Lrp montasje, så fikk børsemaker til å frese ut nytt spor med riktig bredde i basen. Så nå passer Lrp montasjen og annet Picatinny-stæsj. På kikkerten bruker jeg Warne QD.
 5. Kunne kanskje tenkt meg avstandsmåler i kikkerten til reinsjakta. Men jeg har valgt vanlige kikkerter og en liten Leica avstandsmåler i tillegg. Ligger alltid i sekken, brukes til å måle opp avstander når jeg setter meg på nye poster. Har kikkerter i flere vektklasser, men det er de letteste som ender opp med å bli brukt.
 6. Er absolutt en fordel med en lettere stang til fjell, vann og elv. Da kaster du de lettere slukene og spinnerne langt nok. Og så er det mye artigere å kjøre fjellørret på lett utstyr.
 7. Jepp, det var sånn jeg også hadde forstått det. Weaver har trangere spor 3,8 mm mot Picatinny på 5 mm. Etter intens leting på nett så fant jeg ut av saken. Måtte faktisk på Facebook, fant et innlegg fra Aimpoint på deres side. Fasit; Lrp montasjen passer til Picatinny, ikke Weaver. Lrp kit passer begge da den har smalere rekyl-pin. Da blir det å kjøpe en Aimpoint for weaver og konvertere den til QD med Lrp kit.
 8. Hoi! Er det noen som vet om Aimpoint LRP hurtigmontasje passer på en Weaver-base? https://www.skittjakt.no/aimpoint/166862/aimpoint-micro-lrp-base-for-micro-weaver Den annonseres av norske forhandlere å skal være til Aimpoint Micro weaver, men på Aimpoint sine sider så står det at den passer til Picatinny. Står ingenting om Weaver. Picatinny har vel bredere spor enn Weaver til rekylstopperen/pinnen. Det finnes også et ombyggings-kit for å gjøre om Aimpoint Micro med fast Weaver montasje til hurtigmontasje. Her ser rekylstopperen litt annerledes ut. Kanskje det er dette jeg må gå for? https://osloskytesenter.no/butikk/aimpoint-micro-lrp-mont-sett/ Ønsker altså en hurtigmontasje til Aimpoint Micro som passer til fremre Weaver-base på rifla. Noen med erfaring?
 9. Jeg ville ha kjøpt brukt en type 2.5-10x50 av god kvalitet, da dekker man veldig mye av bruksområdet. Jeg ville også ha satt på baser/ringer ala Warne QD eller Leupold QD. Da kan man enkelt kjøpe mindre eller større kikkert senere og veksle mellom 2 kikkerter.
 10. Siden den er ment til stuevindu, så har jeg gått for Vortex 12x50. Denne kan du sette på stativ og da blir det en helt annen opplevelse å kikke. Vortex har rimelige og lette stativ. Kikkerten kjenner jeg ikke. Men har selv en zeiss 15x56 og stativ fra Vortex.
 11. Muser m12 blir nok min neste rifle. Veldig bra syntstokk som føles god å holde i. Jeg liker også sikringen bedre enn på Sauer 101, men dette er jo vane. Godt avtrekk, boltgang og kort hevarmsløft på 60 grader.
 12. Norrøna Forolhogna var i paclite ja. Den gulbrune fargen var den beste fargen som er laget til jaktbekledning. Synes alt av jaktklær er for mørke, på litt avstand ser man svart ut. I grisevær er det vanskelig å komme utenom klær med membran, og da foretrekker jeg at de har et mykt, børstet materiale på utsiden. Fremdeles ikke lydløst, men mer lydsvakt enn vanlig skalljakker. Forøvrig så er jeg litt forfjamset over at mange jegere bruker sine jaktdresser med membran hele tiden, uansett vær. Senest på søndag med 20 grader, så møtte en jaktkompis opp med en tykk jaktdress med membran. Det ble lagt igjen noen desiliter med svette oppi lia... Om det ikke er krav til lydløshet, så er jeg helt på linje med @msteiro, det må ikke være skallplagg ment for jakt. Finnes mye bra der ute, foretrekker farger i lysgrå eller lysbrun.
 13. Hadde jeg vært en så god jeger at det ble mer skyting enn bæring, så skulle jeg ha kvittet meg med Kimberen😀. Men den er nydelig å bære rundt på, liker egentlig det meste ved rifla. Så da blir det nok tofot til lengre avstander, samt mer trening...
 14. Høres bra ut. Er vel en helt grei skytter. Skyter godt med med den tyngre rifla, både med og uten tofot. Er så trygg på den rifla at jeg ikke nøler med å skyte når alt føles riktig. Med lettvekteren derimot, så skyter jeg ikke like godt, naturlig nok. Dermed så blir jeg litt usikker på reinsjakt når når holdene strekker seg litt. Har holdt igjen skudd som jeg lett hadde tatt med den andre rifla. Derav vurdering om innkjøp av en lett tofot.
×
×
 • Create New...