Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tja, jeg synes ikke alltid at stein er så godt som anlegg. Spesielt ikke om man blir liggende en stund å vente på rett anledning. Har skaffet meg en Neopod til reinsjakta. Har dog ikke rukket å prøve den noe særlig enda. Vekta er ingenting å si på, merker ikke at tofoten er påmontert. Et pluss også ved pauser å slå ut tofoten når man setter fra seg rifla. Utrolig hvor fort man riper opp børsa mot steinura.
 2. lilleulv

  Go light!

  Har en Kimber Montana i 260 remington. Kjøpte etterhvert en lett demper til den. Ikke at det var så hard rekyl, men det var merkbar munningsvipp. Demperen fjerner mye av dette. Veksler mellom aimpoint og 1.5-6x42, har hurtigmontasje. Med aimpoint og demper veier rifla 2,8 kg. Har trent mer på avtrekk og skytestilling i år, og merker at jeg skyter bare bedre og bedre med rifla. Lett børse kan være litt mer vinglete, men det er nok bare trening som skal til. Har også satt på ei bærereim som har to integrerte, justerbare løkker som en riflestropp. Dette gjør susen for meg sittende og stående på 100 meter. Blitt veldig glad i Kimberen og den andre rifla brukes nå kun på måneskinnsjakt. Når jeg er på hjortejakt og reinsjakt så bærer jeg rifla mer enn jeg skyter. Da setter jeg pris på den lave vekten. Barret vs Kimber kan jeg ikke uttale meg om, tipper at Barret også er gode greier.
 3. Nja, det er på grunn av tapen. Hullene i pappen er runde, men tapen trekker seg litt sammen. Måtte tape sammen noen papp-plater til stor nok blink😀. 3.1 kg vs 8 kg er rått parti på banen ja. Skal også sies at løpet knapt har bikket 100 skudd. Etter hva man leser på nettet så kan det vel også være at det trenger litt mer skudd før presisjonen er på topp?
 4. Fikk skutt en ladestige med Kimberen i dag. Kikkert er en 1.5-6x42. Ryggsekk til frontrest og en sokk med puffet ris bak under kolben. Scenar 139 gr med VV N160. De første trinnene var samlingen middelmådig, mens på 42.4 gr så kom det seg. Denne komboen samler nok bedre enn hva skytteren er god for. Ingen bench rest-samling, men med ei så lett børse er jeg mer enn fornøyd til min jakt. Neste er å prøve 140 gr Accubond.
 5. Jubel og halleluja blir det vel ikke uansett, til det er jeg en for dårlig skytter. Men jeg blir fornøyd om det ikke går i alle retninger og på tvers. Takk for tilbakemelding, jeg er betinget optimist..
 6. Hoi! Har en Kimber i 260 remington og 1/9 twist. Har til nå kun brukt ferdigrulla Remington CoreLokt Ultra 140 gr, dyrt og innbyr ikke til mengdetrening. Har ladet opp litt ammo sammen med en på jaktlaget som kan faget. Vi har ladet opp en stige med Lapua Scenar 139 gr med vv n160. Har ikke tilgang til skytebane enda, så da bruker man jo tid på nettet.. Leser at kaliberet i 1/9 twist ikke er spesielt glad i 140 gr kuler, og spesielt ikke lange kuler med boat tail? Ser også at 140 gr funker for en del. Virker som at en del av 260 brukerne i utlandet skyter på lange hold, og antakelig har et annet krav til presisjon enn hva jeg har hatt til jakt. Har ikke tenkt så mye på det, da den ferdigrulla ammoen har funket til mitt bruk. Finnes det noen der ute med 1/9 twist som har erfaring med feks Scenar 139 gr og 140 gr Accubond?
 7. Har lyddemper på to rifler. På den tyngste rifla så var det viktigste å fjerne munningsflammen på måneskinnsjakt + bevare hørsel. På lettvektsrifla så var den viktigste grunnen å fjerne munningsvipp. Rekylen i 260 remington er jo ikke noe ille, men ei så lett børse gir betydelig munningsvipp. I tillegg så er hørselen like viktig her. Men, jeg liker ikke utseende på børser med lyddemper. Synes også den blir litt i veien for synsfelt med aimpoint eller kikkert på laveste forstørrelse. Men dette er nok en vanesak. Skal prøve med brems på lettvekteren nå, men er usikker på om jeg blir komfortabel med høyere smell. Skummelt for hørselen om man glemmer hørselvernet hjemme.
 8. Til ditt bruk hadde jeg ville ha kjøpt 2.5-10x50 og gjerne et pent brukt Zeiss Victory HT. Jeg ville ha styrt unna de største og tyngste siktene, du blir lei av å drasse på de på feks reinsjakt. Et tips kan være å sette på QD baser og ringer. Da kan du bytte mellom flere sikter i fremtiden om behovet skulle melde seg. Ang rifle, så bør du ta og kjenne på en Mauser m12. Jeg har ikke den selv, men liker alt ved den. En av de beste syntetstokkene jeg har tatt på, liker sikringen, avtrekket, magasinet etc.
 9. Enig, håper lett og smekker optikk kommer på moten igjen.
 10. Jepp, ser den. Men er nok opptatt av det estetiske også. Rekyl er ikke noe problem, men vil ha vekk munningsvippen som følger med ei så lett børse.
 11. Ja det kan jo være et alternativ. Men ser ut som en stor brems. Vil nok se litt voldsomt ut på et sugerør-løp. Fordelen med bremsen jeg har fått tilbud om, er at den passer løpsprofilen.
 12. Hoi! Har en Kimber i 260 remington med amerikanske gjenger 7/16x28. Har en Hausken 151 demper, men vil prøve rekylbrems. Dette er vanskelig å få tak i. En har tilbudt meg sin Kimber-brems i kaliber .30 som han ikke bruker. Hva tror dere? Vil .30 brems funke til 260, eller er det penger på sjøen?
 13. @Fysikeren Meget godt innlegg. 100 % enig.
 14. Voldsomt til vekt på disse siktene. Kunne ha tenkt meg et 2.5-15x44’ish sikte til reinsjakta. Men ikke når den veier 772 gram..
 15. @Bisley Samme kaliber som min. Hvilken ammunisjon bruker du? Lader du selv? Jeg jakter mest hjort og rein, men prøvde meg også etter elg i fjor høst. Jeg lader ikke selv, og synes det er lite ammo på markedet. Skal få en kompis til å lade for meg, tenker å prøve 140 grain Accubond. Har andre rifler, men det er Kimberen som blir med ut på tur ved dagjakt.
×
×
 • Create New...