Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  304
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lilleulv

  Erstatning for Norrøna Forelhogna

  Norrøna Forolhogna var i paclite ja. Den gulbrune fargen var den beste fargen som er laget til jaktbekledning. Synes alt av jaktklær er for mørke, på litt avstand ser man svart ut. I grisevær er det vanskelig å komme utenom klær med membran, og da foretrekker jeg at de har et mykt, børstet materiale på utsiden. Fremdeles ikke lydløst, men mer lydsvakt enn vanlig skalljakker. Forøvrig så er jeg litt forfjamset over at mange jegere bruker sine jaktdresser med membran hele tiden, uansett vær. Senest på søndag med 20 grader, så møtte en jaktkompis opp med en tykk jaktdress med membran. Det ble lagt igjen noen desiliter med svette oppi lia... Om det ikke er krav til lydløshet, så er jeg helt på linje med @msteiro, det må ikke være skallplagg ment for jakt. Finnes mye bra der ute, foretrekker farger i lysgrå eller lysbrun.
 2. lilleulv

  Neopod og lett rifle, blir det stabilt?

  Hadde jeg vært en så god jeger at det ble mer skyting enn bæring, så skulle jeg ha kvittet meg med Kimberen😀. Men den er nydelig å bære rundt på, liker egentlig det meste ved rifla. Så da blir det nok tofot til lengre avstander, samt mer trening...
 3. lilleulv

  Neopod og lett rifle, blir det stabilt?

  Høres bra ut. Er vel en helt grei skytter. Skyter godt med med den tyngre rifla, både med og uten tofot. Er så trygg på den rifla at jeg ikke nøler med å skyte når alt føles riktig. Med lettvekteren derimot, så skyter jeg ikke like godt, naturlig nok. Dermed så blir jeg litt usikker på reinsjakt når når holdene strekker seg litt. Har holdt igjen skudd som jeg lett hadde tatt med den andre rifla. Derav vurdering om innkjøp av en lett tofot.
 4. lilleulv

  Neopod og lett rifle, blir det stabilt?

  Har Versapod på en annen rifle som veier 5 kg, og det er riktig som du sier Jmosbakk, at skytestillingen er viktig. Ligger rett bak og tofoten er stabil. Men er redd for at en kort, lett rifle vil hoppe uansett. Sikkert ingen grunn til bekymring, men kjipt å kjøpe en så dyr tofot og bli misfornøyd.
 5. Hei! Noen som har erfaring med å sette Neopod på en lett rifle? Jeg lurer på om det blir stabilt nok til å skyte gode samlinger? Og vil man oppnå tilnærmet samme treffpunkt med og uten tofot? Kaliberet er 260 remington og børsa veier 3.0 kg med sikte og en liten demper. Er jo ikke allverdens til rekyl i børsa, men opplever litt munningsvipp.
 6. lilleulv

  Nybegynnere, rekyl, kaliber og demper.

  Demper er jo ikke et must, hvertfall i kalibre som 6.5, 308 etc. Men man kan jo ikke komme bort ifra at demper er en nyvinning som faktisk virker.. Et av de viktigste rådene til nybegynnere er jo mengdetrening, og da er jo ikke demper helt feil. Jeg håper også at nye generasjoner ikke blir så plaget med tinnitus som sine forgjengere. Men det samme kan jo sies om det meste. Man må ikke ha demper, må ikke ha zeiss eller swaro, må ikke ha blaser etc. Det viktigste er jo å komme igang med jakt og skyting. Tror svært mange av de som gir gode råd nå selv startet i sin ungdom med type M98 og Bushnell på sin første rifle..
 7. lilleulv

  Første Jaktrifle 6.5 x 55 eller 308.

  Oj, er 308 ubrukelig i forhold til 6.5x55 til en som skal ha sin første rifle? Dette var jeg ikke klar over.. Eller skal vi heller snu litt om på det og si at for en som ikke lader selv vil 308 gi fordelen med; - større utvalg i ammunisjon generelt - mye bedre ved blyfrie alternativ - mulighet for tyngre kuler - mulighet for kort låskasse setter man på en demper så er rekylen behagelig også til mengdetrening. Trådstarter blir nok happy uansett valg mellom de to kaliberne.
 8. lilleulv

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  @Cruiser Nei, har ikke det. Snakket med en jeg kjenner i systemet i kveld, ifølge ham så skal det gå ut mail i kveld eller i morra. Ellers så står det vel forklart på xxl sine sider hvordan man går frem for å få rabatt. Ved netthandel så skal du logge deg inn med mailadressen din, dvs den du får nyhetsbrevet på. I butikk så er det vel nok å vise frem mailen du får i kveld/morgen. Skal uansett ikke handle noe i denne runden, selv om Norrøna Kvinnherad frister med denne vanvittige nedbøren vi har i Romsdalen nå..
 9. lilleulv

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  @Cruiser jeg ble invitert av en bekjent på FB. Jeg har heller ikke fått mail fra XXL..
 10. lilleulv

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  XXL kjører vennefest nå 23-25 september. Zeiss er unntatt fra 25% ja. På min neste rifle skal jeg garantert ha 2 sikter i hurtigmontasje. Zeiss 3-12x56 til dårlig lys og så har jeg lyst på Kahles 1-5x24 til dagjakt og trange poster.
 11. lilleulv

  Kjøttsekker?

  Sjekk ut Kuiu https://www.kuiu.com/global/hunting-game-gear-packs/ Jeg skal bestille meg Quarter game bag til neste reinsjakt. Sett at de har fått skryt på FB-gruppa Reinsjakt..
 12. lilleulv

  HV!

  Sakset fra loven; § 40.Innkalling til ekstraordinær tjeneste i Heimevernet Forsvaret kan kalle inn tjenestepliktige i Heimevernet til ekstraordinær tjeneste etter forsvarsloven § 17 tredje ledd bokstav a til c. De som blir innkalt skal møte i samsvar med innkallingsordren, uansett hvor kort tid før fremmøtetidspunktet de blir varslet og innkalt. Innkallingen kan være muntlig. Hvis jeg hadde vært deg, så hadde jeg krevd å fått den ekstra uken godskrevet, slik at du kan slippe øvelse et annet år. En annen ting er om dette er å se som en beordring. I såfall så skal du vel ha bedre betalt enn vanlig?
 13. lilleulv

  Problem Viltkamera

  Er det ute i terrenget det skjer? Kan være sola som trigger kamera. Jeg prøver alltid å sette opp kamera med sola i ryggen.
 14. lilleulv

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Drivjakt trenger jo ikke bare å foregå rundt bilene. Er vel ikke helt uvanlig å sette poster høyt oppi lia for å fange opp dyr som stikker til fjells. Man blir lei av å drasse på unødvendig tunge ting.
×