Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  311
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lilleulv

  Avstandsmåler - nytte ?

  Kunne kanskje tenkt meg avstandsmåler i kikkerten til reinsjakta. Men jeg har valgt vanlige kikkerter og en liten Leica avstandsmåler i tillegg. Ligger alltid i sekken, brukes til å måle opp avstander når jeg setter meg på nye poster. Har kikkerter i flere vektklasser, men det er de letteste som ender opp med å bli brukt.
 2. lilleulv

  Begynne med fiske igjen etter 20 år.. Utstyr?

  Er absolutt en fordel med en lettere stang til fjell, vann og elv. Da kaster du de lettere slukene og spinnerne langt nok. Og så er det mye artigere å kjøre fjellørret på lett utstyr.
 3. lilleulv

  Aimpoint Micro LRP - passer Weaver?

  Jepp, det var sånn jeg også hadde forstått det. Weaver har trangere spor 3,8 mm mot Picatinny på 5 mm. Etter intens leting på nett så fant jeg ut av saken. Måtte faktisk på Facebook, fant et innlegg fra Aimpoint på deres side. Fasit; Lrp montasjen passer til Picatinny, ikke Weaver. Lrp kit passer begge da den har smalere rekyl-pin. Da blir det å kjøpe en Aimpoint for weaver og konvertere den til QD med Lrp kit.
 4. lilleulv

  Aimpoint Micro LRP - passer Weaver?

  Hoi! Er det noen som vet om Aimpoint LRP hurtigmontasje passer på en Weaver-base? https://www.skittjakt.no/aimpoint/166862/aimpoint-micro-lrp-base-for-micro-weaver Den annonseres av norske forhandlere å skal være til Aimpoint Micro weaver, men på Aimpoint sine sider så står det at den passer til Picatinny. Står ingenting om Weaver. Picatinny har vel bredere spor enn Weaver til rekylstopperen/pinnen. Det finnes også et ombyggings-kit for å gjøre om Aimpoint Micro med fast Weaver montasje til hurtigmontasje. Her ser rekylstopperen litt annerledes ut. Kanskje det er dette jeg må gå for? https://osloskytesenter.no/butikk/aimpoint-micro-lrp-mont-sett/ Ønsker altså en hurtigmontasje til Aimpoint Micro som passer til fremre Weaver-base på rifla. Noen med erfaring?
 5. lilleulv

  Ny kikkert, hva er best for mitt bruk?

  Jeg ville ha kjøpt brukt en type 2.5-10x50 av god kvalitet, da dekker man veldig mye av bruksområdet. Jeg ville også ha satt på baser/ringer ala Warne QD eller Leupold QD. Da kan man enkelt kjøpe mindre eller større kikkert senere og veksle mellom 2 kikkerter.
 6. lilleulv

  Håndkikkert 8x42 eller 12x50

  Siden den er ment til stuevindu, så har jeg gått for Vortex 12x50. Denne kan du sette på stativ og da blir det en helt annen opplevelse å kikke. Vortex har rimelige og lette stativ. Kikkerten kjenner jeg ikke. Men har selv en zeiss 15x56 og stativ fra Vortex.
 7. lilleulv

  Browning X-bolt vs Shultz og Larsen classic

  Muser m12 blir nok min neste rifle. Veldig bra syntstokk som føles god å holde i. Jeg liker også sikringen bedre enn på Sauer 101, men dette er jo vane. Godt avtrekk, boltgang og kort hevarmsløft på 60 grader.
 8. lilleulv

  Erstatning for Norrøna Forelhogna

  Norrøna Forolhogna var i paclite ja. Den gulbrune fargen var den beste fargen som er laget til jaktbekledning. Synes alt av jaktklær er for mørke, på litt avstand ser man svart ut. I grisevær er det vanskelig å komme utenom klær med membran, og da foretrekker jeg at de har et mykt, børstet materiale på utsiden. Fremdeles ikke lydløst, men mer lydsvakt enn vanlig skalljakker. Forøvrig så er jeg litt forfjamset over at mange jegere bruker sine jaktdresser med membran hele tiden, uansett vær. Senest på søndag med 20 grader, så møtte en jaktkompis opp med en tykk jaktdress med membran. Det ble lagt igjen noen desiliter med svette oppi lia... Om det ikke er krav til lydløshet, så er jeg helt på linje med @msteiro, det må ikke være skallplagg ment for jakt. Finnes mye bra der ute, foretrekker farger i lysgrå eller lysbrun.
 9. lilleulv

  Neopod og lett rifle, blir det stabilt?

  Hadde jeg vært en så god jeger at det ble mer skyting enn bæring, så skulle jeg ha kvittet meg med Kimberen😀. Men den er nydelig å bære rundt på, liker egentlig det meste ved rifla. Så da blir det nok tofot til lengre avstander, samt mer trening...
 10. lilleulv

  Neopod og lett rifle, blir det stabilt?

  Høres bra ut. Er vel en helt grei skytter. Skyter godt med med den tyngre rifla, både med og uten tofot. Er så trygg på den rifla at jeg ikke nøler med å skyte når alt føles riktig. Med lettvekteren derimot, så skyter jeg ikke like godt, naturlig nok. Dermed så blir jeg litt usikker på reinsjakt når når holdene strekker seg litt. Har holdt igjen skudd som jeg lett hadde tatt med den andre rifla. Derav vurdering om innkjøp av en lett tofot.
 11. lilleulv

  Neopod og lett rifle, blir det stabilt?

  Har Versapod på en annen rifle som veier 5 kg, og det er riktig som du sier Jmosbakk, at skytestillingen er viktig. Ligger rett bak og tofoten er stabil. Men er redd for at en kort, lett rifle vil hoppe uansett. Sikkert ingen grunn til bekymring, men kjipt å kjøpe en så dyr tofot og bli misfornøyd.
 12. Hei! Noen som har erfaring med å sette Neopod på en lett rifle? Jeg lurer på om det blir stabilt nok til å skyte gode samlinger? Og vil man oppnå tilnærmet samme treffpunkt med og uten tofot? Kaliberet er 260 remington og børsa veier 3.0 kg med sikte og en liten demper. Er jo ikke allverdens til rekyl i børsa, men opplever litt munningsvipp.
 13. lilleulv

  Nybegynnere, rekyl, kaliber og demper.

  Demper er jo ikke et must, hvertfall i kalibre som 6.5, 308 etc. Men man kan jo ikke komme bort ifra at demper er en nyvinning som faktisk virker.. Et av de viktigste rådene til nybegynnere er jo mengdetrening, og da er jo ikke demper helt feil. Jeg håper også at nye generasjoner ikke blir så plaget med tinnitus som sine forgjengere. Men det samme kan jo sies om det meste. Man må ikke ha demper, må ikke ha zeiss eller swaro, må ikke ha blaser etc. Det viktigste er jo å komme igang med jakt og skyting. Tror svært mange av de som gir gode råd nå selv startet i sin ungdom med type M98 og Bushnell på sin første rifle..
 14. lilleulv

  Første Jaktrifle 6.5 x 55 eller 308.

  Oj, er 308 ubrukelig i forhold til 6.5x55 til en som skal ha sin første rifle? Dette var jeg ikke klar over.. Eller skal vi heller snu litt om på det og si at for en som ikke lader selv vil 308 gi fordelen med; - større utvalg i ammunisjon generelt - mye bedre ved blyfrie alternativ - mulighet for tyngre kuler - mulighet for kort låskasse setter man på en demper så er rekylen behagelig også til mengdetrening. Trådstarter blir nok happy uansett valg mellom de to kaliberne.
×