Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  381
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

70 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Byttet skytebane i år. På den gamle var det stress, 30+5 og ut. Skiver kun på 100 meter var tilgjengelig for almennheten. Den jeg bruker nå ligger litt lengre unna, men med et fantastisk miljø og anlegg. Elektroniske blinker på 100, 150 og 200 meter. Rundskiver, rein, rådyr, villsvin og rev. Har nesten kun skutt på 200 og 150m i år, alltid ledig på de standplassene. Forrige gang var det en som kom med nytt våpen og traff ikke skiva på 100 meter. Da ble det kaffepause mens skyttelagets folk satte opp pappskive på 30 meter og hentet kikkert på stativ for å se treffene og hjelpe til å skru. Skikkelig service og hjelp. Meldte meg inn i skytterlaget allerede etter første turen, det samme har flere av mine kompiser. Og har aldri trent mer og variert enn i år. De gode banene og folkene fins. Bli med og gi en innsats. Veldrevne baner betyr mer for jegere og skyting enn vanskeligere krav til oppskyting.
 2. lilleulv

  Viltpose

  Kjøpte disse fra Kuiu. Har ikke fått prøvd de enda, men ser bra ut. Jeg ville ha kjøttsekker som puster. Kjøpte 2 poser til lår, 2 til bog og en bag til utbeinet kjøtt som fileer, slagside etc. Liker tanken på å ikke stuve alt ned i en pose. ifølge amerikanerne så skal posene holde fluene unna og kjøttet kjøles ned effektivt. Har prøvd å blåse igjennom materialet, og det var full gjennomtrekk. Bomull styrer jeg unna, da de holder mer på fuktigheten. https://www.kuiu.com/global/shop/packs/game-bags/
 3. Ikke Jelly, men Telly. Har samme selv, fikk på 12-årsdagen for 33 år siden. Brukes enda, min er meget presis. Aldri byttet deler eller noe, det bare fungerer.
 4. Har GPS/navigasjon på klokka mi, en eldre Garmin Fenix 3. Synes det er kjekt å kunne legge inn punkter på ukjent terreng slik at man kan finne veien tilbake. Jakter også hjort i et relativt stort og nytt terreng. Legger inn alle poster på klokka slik at det er lett å finne tilbake. Samme også om jeg kommer over potensielt nye poster. Ellers så er det en haug med funksjoner som aldri blir brukt. Men høydemåler, barometer, skritteller og stoppeklokke synes jeg er greit å ha. Alt som er relatert til trening og puls har jeg ikke bruk for, dessverre.
 5. Her er link til forhandler som omtaler tofoten og korrekt bruk https://storfangst.no/produkt/skytestokk-tofot/stoney-point-rapid-pivot-bipod-sittende-modell Har en slik selv og den er genial til sittende postering.
 6. Hoi! Noen der ute som vet om det lar seg gjøre å ettermontere tårn på en eldre Swarovski Habict?
 7. Har samme momentnøkkel fra XXL som Oryxhunter. Funker utmerket for meg, men så er jeg en ganske enkel sjel. Det er 4 skruer på en montasje og heldigvis ikke en romrakett jeg skrur sammen.
 8. Foreslår en skikkelig god bæresele/veske til kikkerten. Selv har jeg lyst på Kuiu sin Pro modell. Liker ikke kikkert som henger og slenger rundt halsen. Her ligger den stødig og beskyttet på brystet. https://www.kuiu.com/global/shop/mountain-gear/bino-harness/pro-bino-harness/80008.html?dwvar_80008_color=Verde2.0&cgid=mountaingear-binoharness
 9. Jeg fikk simle på Snøhetta Vest, og vil nok jakte i samme områder som deg Jegerak. Men har ikke 4 uker fri dessverre.
 10. Problemet med stengte baner er ikke nødvendigvis oppskytingen i mine øyne. Det er veien til oppskyting som er viktig. Nye rifler og sikter som skal skytes inn og deretter trening. Liker å trene jevnt og trutt gjennom våren og sommeren. Liker også å tro at det hjelper på skyteferdighetene. Vi er nok mange som ikke har tilgang til jorder etc for å øve litt. Så krysser fingrene for at skytebanene kan åpnes etterhvert i en eller annen form.
 11. lilleulv

  Homogene kuler

  Registrerer at de som bruker homogene kuler er fornøyde, mens de som ikke bruker homogene kuler ikke er fornøyd med de.. At SNO ikke var fornøyd med tunge, trege homogene kuler er vel ikke en bombe. Det må vel sertifiserer under påtvunget brukerfeil. Det blir vel å bøye død; Død, dødere, dødest og diskutere rundt det. Enig at det hadde vært interessant med en skikkelig test av lette homogene kuler og virkning. Med sårkanal, penetrasjon, ekspansjon og hele greia. Bruker bly selv i 6.5x55 og 260 Rem.
 12. Har alltid med foret Jervenduk på hjortejakt. Men er det kaldt og oppholdsvær, så putter jeg bare beina og underkroppen i posen. Vil ikke ha den over armer etc da det bråker for mye. I måneskinnsjakt sitter jeg i en sovepose opp til brystet og dunjakke. I regn og vind er det kun fjellduken som duger om man skal poste en stund. Men da vil lydene fra fjellduken drukne i alle andre lyder som været forårsaker.
 13. Nosler Partition er vel kjent for både god effekt og gjennomskyting.. Selv skal jeg prøve Woodleigh 140 gr i år. Jeg har 1/9 twist i min 260 og vil teste lit kortere kuler uten boat tail. Får hjelp av en jaktkammerat til å lade. Kulene er kjøpt inn, men vi har ikke begynt å se på ladning enda. Hvis ikke Woodleigh funker blir Lapua Mega neste å teste ut.
 14. Skyter alltid opp sittende. På en lav kasse, slik at man får god støtte på knærne. Trener generelt mye på sittende, sjelden jeg ligger på post i hjortejakta. Ta oppskytinga så tidlig som mulig, før kaoset starter utpå sommeren. Da vil nok standplass-lederne være mindre stressa og du får bedre veiledning.
 15. Ble en ufrivillig oppdatering på min Kimber Montana. Oppdaget i fjor høst en hårfin sprekk i stokken bak ved tangen. Tok av stokken og inni fant jeg at sprekken fortsatte fremover på innsiden. Rett og slett usikker på hvorfor sprekken har oppstått, kan ikke komme på at stokken har vært utsatt for harde slag etc. Uansett, sendte mail til Kimber i USA med bilder og forklarte problemet. Tok ikke lang tid før jeg fikk mail fra Oslo Skytesenter med beskjed om at en ny stokk ville bli sendt over dammen. Ny stokk har kommet, det må være en Mountain Ascent-stokk. Gikk rett på. Denne stokken har en annerledes overflate enn Montana, sinnsykt behagelig å ta på. Magasinboksen er slipt ned litt, den sto i spenn. Avtrekket satt til 1 kg. Nå gjenstår bedding og at skytebanene åpner. Takk til Kimber og norsk importør Oslo Skytesenter for god service og kommunikasjon.
×
×
 • Create New...