Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  429
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

120 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kjapp fråga til de som kan; En stokk til Tikka T3 i 30.06 passer til en T3x i 308w? Eller tar jeg feil?
 2. @Sakoen75 Når du setter lokasjon til Norge, er det da Kuiu som krever norsk mva på vegne av deg? Enn hva med toll, den kommer vel i tillegg? Eller er det innbefattet? Har vært inne på KUIU tidligere og kikket, men ble ikke helt klok på differansen på pris i dollar og når man ser den i Nok.
 3. @Super XX Har det siste året begynt å bruke gamasjer og da er problemet eliminert. Bonus er også tørrere sko, mindre rusk i skoene og mindre slitasje på både bukser og sko.
 4. Bare en sånn generell betraktning. Det virker som at veldig mange jegere kjøper seg en jaktdress med membran, og så bruker de den under alle forhold. En vanntett jaktdress er jo glimrende til sitt bruk, men aldri om jeg vil gå rundt i en Gore Tex dress i 16 varmegrader og sol. Til all jakt i godt vær så bruker jeg vanlig tur/fjellbekledning. Så har jeg heller et lett regnsett i sekken om det er utrygt for regn. Bomull er slitesterkt og vindtett. Ulempen er at det er statisk, og kan gå utover bevegelighet. Viktig at snittet er riktig. Bomull tørker også saktere enn en del andre mat
 5. Hvorfor begynne å røre i den gryta? Det har da vel i alle år vært praksis at det er det som står på pakka som er gjeldende. Og jeg har vel aldri hørt om tilfeller der det ikke skulle være godt nok? Hva er formålet? At all ammunisjon vi bruker må testes i hvert enkelt våpen og dokumenteres ovenfor myndigheter? At alle de som kjøper fabrikkammo må kjøpe seg en kronograf fordi de har et kortere løp en 71 cm som står på eska? Forbrukere og forvaltere drukner i pålegg og krav, la oss ikke etterspørre mer av det samme når ting fungerer.
 6. https://vkm.no/risikovurderinger/allevurderinger/skrantesykeoppdatertkunnskapomsykdomogspredningsrisiko.4.3d07086f174afc8d59d94e2c.html Publisert på nettsiden til Viteskapskomiteen for mat og miljø. Rapporten kan lastes ned i sin helhet.
 7. lilleulv

  Kimber Montana

  @Sakoen75 Hei! Har du lest denne tråden?
 8. Btw. 6.5 cm blir litt grovt, noe Amatør påpekte lengre opp i tråden😀. 6.5 mm derimot er gode greier. Enig i at man bør beholde litt lengde på løpet ved 6.5 mm. 22^ ser ut til å være standard på Creedmore.
 9. @Hognajegern Ville ikke ha satset på å ta mye materialer ut av løpskanalen på Kimbers stokker. Litt går. Kjernen består av en lett foam som er kledd med karbon og kevlar. Du havner fort inn på foamen for å si det sånn. Det er visst ikke uvanlig over dammen at Kimber eiere bytter til litt tykkere pipe. Men da beholder de original-konturen fram til de er forbi stokken og har mindre tapering derifra og ut til munning. På den måten slipper man å ta ut av løpskanalen. En ny Kimber Montana får du vel for 20 000 og den veier jo nesten det samme som Ascent. Ser at de i videoen ikke var for
 10. Til reinsbukker så spiller ikke kaliberet så stor rolle om man velger en god kule. Om du skal ha denne rifla så er jeg enig i å velge minste kaliber med tanke på rekyl og munningsvipp. Synes dog at @Torf sitt forslag er verdt å se nærmere på. Lett rifle i 6.5x55 med en lett demper.
 11. 14 år med en gammel rolling block hagle med hane. Fikk gå alene med den en tur fra hytta. Kom ned med ei rype, far min datt nesten på ræva av overraskelse. Har ingen i nær familie som er jegere, men siden den gang så har jeg vært hekta. Første rifla var et langt dråg av en M96 med et Bushnell fast 2.5x De første åra dreide alt seg om å få 5 skudd innafor sirkelen. Noe som gikk greit. Etterhvert så ble det mere trening med rifle og man ble bedre å skyte. M96’n fikk ny stokk, avtrekk og sikring. Gikk som en stråle. Med trening kommer resultater, du blir trygg på
 12. Hatt Boyds tommelhull-stokk på ei M96. Likte stokken, veldig god å skyte med. Du får jo et veldig godt grep når tommelen får komme «gjennom og rundt». Tidsbruken ved repetering på tommelhull vs uten mener jeg ikke er signifikant. Forskjellen er minimal, og lite avgjørende for utfallet av et evt oppfølgingsskudd.
 13. Alt lær bør behandles med jevne mellomrom for lengst mulig levetid. Men lær på ei børse ville jeg nok ha sett på som en svakhet. Jeg kunne ha gått for lær på kolben om jeg hadde nok andre våpen til å bruke under røffe forhold. Eller hvis jeg hadde så god økonomi at det bare var å sende inn våpenet til omtrekking når det var påkrevd. Ellers så er det jo mange våpen som ikke brukes i grisevær eller i steinura. Våpen med ekstra fint treverk, gravering etc. Uten at noen synes at våpenet er av dårlig kvalitet.. At det lages og kjøpes våpen som ikke er helt A4 synes
 14. @vannebo Lader ikke selv, men tilgang til kjøpeammo er jo begredelig. Så har derfor fått en stødig kombis til å lade for meg. Men jeg liker å sette meg inn i ting. Om man ser bort ifra strul med twist så liker jeg også kaliberet som gir kort låskasse. 120 gr monokuler er vel ganske lange, lengre enn Woodleig 140 gr som jeg bruker nå. Tanken med litt lengde på løpet var å kunne nå monokule-hastighet uten å måtte sprengfyre. For hylsa og magasinet gir jo en viss begrensning når kulene blir lange?
×
×
 • Create New...