Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  297
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lilleulv

  Første Jaktrifle 6.5 x 55 eller 308.

  Oj, er 308 ubrukelig i forhold til 6.5x55 til en som skal ha sin første rifle? Dette var jeg ikke klar over.. Eller skal vi heller snu litt om på det og si at for en som ikke lader selv vil 308 gi fordelen med; - større utvalg i ammunisjon generelt - mye bedre ved blyfrie alternativ - mulighet for tyngre kuler - mulighet for kort låskasse setter man på en demper så er rekylen behagelig også til mengdetrening. Trådstarter blir nok happy uansett valg mellom de to kaliberne.
 2. lilleulv

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  @Cruiser Nei, har ikke det. Snakket med en jeg kjenner i systemet i kveld, ifølge ham så skal det gå ut mail i kveld eller i morra. Ellers så står det vel forklart på xxl sine sider hvordan man går frem for å få rabatt. Ved netthandel så skal du logge deg inn med mailadressen din, dvs den du får nyhetsbrevet på. I butikk så er det vel nok å vise frem mailen du får i kveld/morgen. Skal uansett ikke handle noe i denne runden, selv om Norrøna Kvinnherad frister med denne vanvittige nedbøren vi har i Romsdalen nå..
 3. lilleulv

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  @Cruiser jeg ble invitert av en bekjent på FB. Jeg har heller ikke fått mail fra XXL..
 4. lilleulv

  Kikkertsikte for hjort og elgjakt

  XXL kjører vennefest nå 23-25 september. Zeiss er unntatt fra 25% ja. På min neste rifle skal jeg garantert ha 2 sikter i hurtigmontasje. Zeiss 3-12x56 til dårlig lys og så har jeg lyst på Kahles 1-5x24 til dagjakt og trange poster.
 5. lilleulv

  Kjøttsekker?

  Sjekk ut Kuiu https://www.kuiu.com/global/hunting-game-gear-packs/ Jeg skal bestille meg Quarter game bag til neste reinsjakt. Sett at de har fått skryt på FB-gruppa Reinsjakt..
 6. lilleulv

  HV!

  Sakset fra loven; § 40.Innkalling til ekstraordinær tjeneste i Heimevernet Forsvaret kan kalle inn tjenestepliktige i Heimevernet til ekstraordinær tjeneste etter forsvarsloven § 17 tredje ledd bokstav a til c. De som blir innkalt skal møte i samsvar med innkallingsordren, uansett hvor kort tid før fremmøtetidspunktet de blir varslet og innkalt. Innkallingen kan være muntlig. Hvis jeg hadde vært deg, så hadde jeg krevd å fått den ekstra uken godskrevet, slik at du kan slippe øvelse et annet år. En annen ting er om dette er å se som en beordring. I såfall så skal du vel ha bedre betalt enn vanlig?
 7. lilleulv

  Problem Viltkamera

  Er det ute i terrenget det skjer? Kan være sola som trigger kamera. Jeg prøver alltid å sette opp kamera med sola i ryggen.
 8. lilleulv

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Drivjakt trenger jo ikke bare å foregå rundt bilene. Er vel ikke helt uvanlig å sette poster høyt oppi lia for å fange opp dyr som stikker til fjells. Man blir lei av å drasse på unødvendig tunge ting.
 9. lilleulv

  Kimber-klubben

  Fornøyd med Svemko-demperen? Den er vel litt slankere enn Hausken jd 151 som står på min Kimber.
 10. lilleulv

  LED lykter - runde eller bars?

  Jo, lys må monteres i par om man skal følge loven. Litt kjedelig å bruke mye penger på ekstralys, og så få pålegg om å fjerne det. Se etter ekstralys med høy effekt og lav R-verdi. Jeg hadde Lazer st4 på min forrige bil. Disse var lovlige og ga god effekt.
 11. lilleulv

  Kikkert til drivjakt og postering

  Hei! Du skriver ny kikkert til drivjaktbørsa og samtidig tenker på hjortejakt i dårlig lys? Tenker du da på hjortejakt sent på kvelden eller natta? Til det bruket så ville jeg ha gått for 2.5-10x50 eller 3-12x56. Eller tenker du på hjortejakt i november/desember når det skumrer tidlig? Har opplevd mange ganger at det kan være dårlig lys i skogen på dagtid i gråvær og tidlig skumring. Da er jo en 1.5-6x42 av godt merke fin.. Det finnes jo flere merker i denne kategorien med lys. Den Amatør linker til har jeg lyst på selv..
 12. lilleulv

  Noen med erfaring for dette siktet?

  Har du trangt budsjett, så kjøpt brukt optikk. Du finner haugevis av sikter på Finn. Mange tar godt vare på optikken sin, så du kan gjøre gode kjøp. Gode linser er veldig mye viktigere enn rødpunkt. 2,5-10x50 er en god allround størrelse om du skal jakte både på dagtid og i dårlig lys. Edit; AKL kom meg i forkjøpet.
 13. lilleulv

  Homogene kuler

  Vanskelig å få en sånn oversikt du spør etter. De bruker nok sine personlige våpen, så kaliber og kulevekt vil nok variere en del. I tillegg så hadde de måttet notere ned alle disse parameterne for hvert avfyrte skudd (hold, fluktstrekning etc). Om dette ikke blir sirlig notert, så er det jo umulig å sitte å lage en oversikt i etterkant. Synd, for hvor ofte har man mulighet til å gjøre sånne undersøkelser basert på så mange fellinger?
 14. lilleulv

  Kimber-klubben

  Har selv en Kimber Montana 84M i 260 rem. Liker rifla med kontrollert mating, 3 punkts sikring og godt avtrekk. Synes det var litt vanskelig å skyte tette samlinger med så lett rifle. Hadde til å begynne med Leupold 2-7x33 på toppen og ikke demper. Nå står det en zeiss classic 1.5-6x42 på, og jeg har fått satt på en jd 151 demper. Fremdeles en meget lett børse på ca 3.1 kg og jeg skyter mye bedre med den enn i byrjan. En drøm å bære på i reinsfjellet eller i vestlandslier. Mye skriverier om at folk ønsker seg lettere børser, men ser ikke så ofte at Kimber blir nevnt...
 15. lilleulv

  Browning X-bolt vs Mauser M18

  Når du først er på Browning sitt prisnivå, så hadde jeg villet sjekke ut Mauser M12..
×