Jump to content

lilleulv

Members
 • Content count

  287
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lilleulv

  LED lykter - runde eller bars?

  Jo, lys må monteres i par om man skal følge loven. Litt kjedelig å bruke mye penger på ekstralys, og så få pålegg om å fjerne det. Se etter ekstralys med høy effekt og lav R-verdi. Jeg hadde Lazer st4 på min forrige bil. Disse var lovlige og ga god effekt.
 2. lilleulv

  Kikkert til drivjakt og postering

  Hei! Du skriver ny kikkert til drivjaktbørsa og samtidig tenker på hjortejakt i dårlig lys? Tenker du da på hjortejakt sent på kvelden eller natta? Til det bruket så ville jeg ha gått for 2.5-10x50 eller 3-12x56. Eller tenker du på hjortejakt i november/desember når det skumrer tidlig? Har opplevd mange ganger at det kan være dårlig lys i skogen på dagtid i gråvær og tidlig skumring. Da er jo en 1.5-6x42 av godt merke fin.. Det finnes jo flere merker i denne kategorien med lys. Den Amatør linker til har jeg lyst på selv..
 3. lilleulv

  Noen med erfaring for dette siktet?

  Har du trangt budsjett, så kjøpt brukt optikk. Du finner haugevis av sikter på Finn. Mange tar godt vare på optikken sin, så du kan gjøre gode kjøp. Gode linser er veldig mye viktigere enn rødpunkt. 2,5-10x50 er en god allround størrelse om du skal jakte både på dagtid og i dårlig lys. Edit; AKL kom meg i forkjøpet.
 4. lilleulv

  Homogene kuler

  Vanskelig å få en sånn oversikt du spør etter. De bruker nok sine personlige våpen, så kaliber og kulevekt vil nok variere en del. I tillegg så hadde de måttet notere ned alle disse parameterne for hvert avfyrte skudd (hold, fluktstrekning etc). Om dette ikke blir sirlig notert, så er det jo umulig å sitte å lage en oversikt i etterkant. Synd, for hvor ofte har man mulighet til å gjøre sånne undersøkelser basert på så mange fellinger?
 5. lilleulv

  Kimber-klubben

  Har selv en Kimber Montana 84M i 260 rem. Liker rifla med kontrollert mating, 3 punkts sikring og godt avtrekk. Synes det var litt vanskelig å skyte tette samlinger med så lett rifle. Hadde til å begynne med Leupold 2-7x33 på toppen og ikke demper. Nå står det en zeiss classic 1.5-6x42 på, og jeg har fått satt på en jd 151 demper. Fremdeles en meget lett børse på ca 3.1 kg og jeg skyter mye bedre med den enn i byrjan. En drøm å bære på i reinsfjellet eller i vestlandslier. Mye skriverier om at folk ønsker seg lettere børser, men ser ikke så ofte at Kimber blir nevnt...
 6. lilleulv

  Browning X-bolt vs Mauser M18

  Når du først er på Browning sitt prisnivå, så hadde jeg villet sjekke ut Mauser M12..
 7. lilleulv

  Kahles Helia RF

  Mastodon, jeg er sikker på at 99 % skjønte hva du mente. Ingen grunn til å formulere seg annerledes. Jeg tenker slik selv og må nøye meg med Zeiss Conquest i stedet for HT. Vesentlig billigere, value for money. Så får jeg heller sikre meg det lille ekstra senere, når jeg får råd. At en eller annen ubåtkapteinkikkert kostet en årslønn i gamle dager er uvesentlig for meg. Var nok ikke så mange jegere som brukte en årslønn på kikkert for 70 år siden heller..
 8. lilleulv

  Hjelp til kjøp av riflepakke

 9. lilleulv

  Homogene kuler

  Chiefen er nok inne på noe. De har nok fått beskjed om at avlivningen skal skje med miljøvennlig ammo, som de får utdelt. Dette er mange av de samme karene som går oppsyn under reinsjakta, så vil nok tro at det er erfarne jegere vi snakker. Nettopp tilbakemeldinger som dårlig skuddtegn, lite blodspor og lang flukstrekning tilskriver jeg lang erfaring med storviltjakt. Det er en bekymringsmelding om noe som de opplever som unormalt..
 10. lilleulv

  Den ultimate lettvektsriflen?

  For min del så er det akkurat på høyfjellet jeg ser behov for tofot (reinsjakt). Men ikke nok til å montere en tung sak i metall. Neopod derimot.. Står på ønskelista.
 11. lilleulv

  Lett kikkertsikte til reinsdyrjakt

  Jeg ville ha valgt noe sånt, 340 gram; https://www.sportsbutikken.no/kikkertsikte-swarovski-z3-3-9x36-l_32247p.html Eller kjøpt brukt zeiss victory 1.5-6x42.
 12. lilleulv

  Den ultimate lettvektsriflen?

  Joda, men kjøper man feks en Kimber og setter på samme sikte og demper så er man på ca 2.7 kg. DA kan man begynne å snakke om lett rifle... Og med ei ny rifle så følger gjerne bedre avtrekk, sikring, kolbekappe, sluttstykke-gang etc med på kjøpet. Og det betyr jo også noe for noen..
 13. lilleulv

  VILLREINJAKT 2017

  Djises DoctorRoy. At du gidder... Ta deg en tur på jakt isteden for å rette pekefinger mot folk. Msteiro, takk for at du deler!
 14. lilleulv

  Innspill på riflepakke? R8

  Har du lyst på systemvåpen og Blaser R8, så synes jeg du skal gå for den. Jeg ville ha gått for et standard kaliber til å begynne med og skutt mest mulig med det. I stedet for å kjøpe flere løp, så hadde jeg heller kjøpt to kikkerter. X56 til hjortejakt i dårlig lys og en mindre kikkert til elgjakt/dagjakt. Selv om du ikke er så opptatt av vekt, så kan det hende at du finner ut at tunge kikkerter på toppen av rifla ikke er så kjekt på smygjakt.. Kjøp gjerne brukte sikter av god kvalitet. Da har du et oppsett til det meste. Så kan man heller kjøpe flere løp ved behov. Skulle du finne ut av at systemvåpen ikke er noe for deg, så er R8 lett å selge siden de er så populære.
 15. lilleulv

  Måneskinnsjakt uten snø??

  Jepp, derfor skrev jeg "tendens". Men poenget var at man må ta lure valg for å prøve å skaffe seg bedre marginer. Sjeldent fasit på disse tingene..
×