Jump to content

Nyati

Members
 • Posts

  395
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nyati

 1. I forbindelse med en jaktreise til Polen, blir det et par dager i Gdansk. Vet noen om bra våpenbutikker i denne byen?
 2. Dette er enkelt. Bruk Norms 140 gr Nosler P. Denne kula ekspanderer hurtig og dreper raskt. Den vil også gå dypt i større dyr. Kjøttødeleggelse er et spørsmål om riktig slakteteknikk. Skjær løs bogene og fjern alt av blod og blodslått kjøtt. Det er bedre å skjære vekk litt kjøtt enn å gå ettersøk på dyr som stikker seg vekk.
 3. Få børsemakeren til å dreie av en millimetere eller to i kammerenden. Da kan det lages nytt kammer, og pipa er god som ny. Dette har jeg fått gjort mange ganger. En "utskutt" banepipe blir som ny. En grundig puss og mantelfjerning gjør også underverker!
 4. Hva med 50 Alaskan? Passer fint i en Ruger No1 Starline lager hylser Enkelt og greit.......
 5. Mauser M98. 9,3x62 eller 8x57 Da har du en skikkelig rfle....!
 6. Jeg har brukt Rafal til mange jobber i årevis. Topp arbeid, holder hva han lover og blir ferdig til avtalt ti. Anbefaler Rafdal på det varmeste!!
 7. Er det noen som kan måle svalehalesporet på en Tikka? Har en montasje som kanskje passer, den måler ca 14 mm på det bredeste i sporet.
 8. Jeg har fått med meg at skyteprøven for 2019 elder også i år. Hvordan er det hvis man har ny rifle? Takknemlig for link som klargjør dette.
 9. Pipene skyter fra hverandre. Aner ikke når den er produsert. Kan forsøke å finne RWS ammo.
 10. Har forsøkt å få en Angelo Zoli O/Ucal 7x65R til å skyte. Pipene skyter fra hverandre med alt fra 120 til 175gr kuler. Er det noen som har et slikt våpen, eller vet hav den kan være regulert med? Fabrikken ble nedlagt for mere enn tredve år siden, så det er umulig å finne noe der. Takknemlig for tips / info
 11. Tror jeg trenger et slikt verktøy. Tips til noe som er bra og ikke koster en liten formue?
 12. Hørte et rykte i dag, fabrikken skal legges ned i løper av dette året. Noen som har info? Hvis dette skjer, hvordan skal det da gå i DFS?
 13. Får snart min 45 Marlin boltrifle. Tenkwe på sub-ladninger, 350 eller 400 gr kule. Tips til gode ladninger. Hvilken type lyddemper vil fungere best?
 14. Har brukt Nosler P 300gr i 375H&H på alt fra rådyr til bøffel. Suverent bra kule, ekspanderer på små dyr og går dypt i store.Har bare funnet en, den gikk ca 80 cm i en bøffel, lå mot skinnet. Anbefales! Ladning har hele tiden vært 80gr Vit. 160. Kan nok få mere hastighet med annet krutt, men denne ladningen virker helt utmerket, til og med i +50 grader.
 15. Jeg antar at en skrue til M98 vil passe.
 16. Kle deg godt og varmt. Klærne må være mest mulig lydløse. Dekk til ansikt og hender, bruk headover eller nett og hansker. Legg mobiltelefonen med lyden av LANGT ned i sekken. Vær oppmerksom hele tiden, det kommer ofte dyr som det ikke er drev på.. Og til slutt: Sitt stille og hold kjeft!
 17. Trenger et sett med Arcaglass Gel. Finner ingen forhandler. Kan noen hjelpe med tips?
 18. Så en annonse på Finn.no Brno 458WinMag selges. Mye skudd, å mye hylser følger med. Skikkelig elgvelter, for de som mener at "akupunktur" med 6,5, ikke er måten å felle en stor elgokse. Har stort sett brukt 500grain hornady, men alternative lettere kuler er jo å få kjøpt. Ha ha ha! Akupjnktur med 6,5 den var ny! Dagens trend med 6,5x55 med skamkappet pie som gir dårlig hastighet er ikke æljverktøy!
 19. Nyati

  375 i Afrika

  Hvis du skal ha 375 i en vanlig Mauserkasse, så fins det bedre patroner enn 375-06. Velg heller 338-375 eller 375Ruger. Hvis du bare skal ha "noe grovt" så er det mye enklere med en 9,3x62.
 20. Er det noen som kan donere eller selge meg 15-20S&W hylser? De kan gjerne være godt brukt. Tanken er å redusere volumet i en 458WM hylse slik at jeg får noe i nærheten av en 458SOCOM. Ikke tenkt som en permanent løsning, kun et eksperiment
 21. DTt er en av de verste ødeleggerene av Norsk fljell og natur. Merkede stier, hytter i villreinens kalveområder. Store breie merkede veier i fjellet. Slikt såkalt "friluftsliv" ødelegger og gjør uporettelig skade. Dessverre er vi jegere snart en "rødlistet" art......... Norsk høyfjell tåler ikke all verdens trafikk.
 22. Prøv Hjemmelading Trond Alvestad. Hvis det er "smådeler" du trenger, så kontakt RCDS direkte. Jeg har flere ganger fått mindre ting gratis i posten. RCBS er et seriøst firma som følger opp.
 23. 338-06 er en upmarket patron som passer i 30-06 lengde våpen.
×
×
 • Create New...