Jump to content

Bisley

Members
 • Posts

  67
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bisley's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

7

Reputation

 1. Har fått utført 3-4 jobber hos Rafdal og har bare gode erfaringer. Greie priser, tar kontakt hvis det er spørsmål ang jobben, svarer raskt på henvendelser, har levert til avtalt tid og jeg har ingenting å utsette på kvaliteten.
 2. Bisley

  S&W 929

  Presisjonen kan være en issue med 9mm kuler i et .357 løp. Ladet mantlede 9mm kuler (.355) i .38 hylser til en V-comp jeg hadde, presisjonen var ikke noe å skryte av. Med belagte kuler fra West Coast var derimot presisjonen glimrende (men så var de litt større diameter på også, .356 eller .3565 tror jeg).
 3. Bisley

  S&W 929

  Presisjonen er veldig bra i de to eksemplarene av 929 jeg har nært kjennskap til. Rekylen er det ikke lett å si så mye om, har kun skutt ammo jeg har ladet selv, og da kan man jo justere mye med kulevekt, kruttype og kruttmengde. 929 er litt lett foran og den har høyere kjernelinje enn en 686 siden den er på N-rammen (løpet sitter også ørlitegrann høyere på en 8-skudder). Dermed vil den nok hoppe bittelitt høyere enn en 686 tungløpet med sammenlignbare ladninger, men ikke så mye at det betyr noe. Med et godt grep er siktene tilbake på blinken før hanen faller på nytt (selv på kort hold og under 0.20 sek splitter mellom skuddene). Avtrekket er litt lengre på en 929 enn på en 686, siden rammen er større. Har ikke greid å få riktig like bra avtrekk på 929ene som på 625 (også N-ramme), men det er helt OK nå. 929 er et forferdelig halvfabrikat som krever mange timers jobb med fil, bryne og smergelpapir for å fjerne grader og maskineringsmerker på løp, bevegelige deler og inne i ramme og tennstempelkanal for å få et akseptabelt avtrekk og i det hele tatt få det til å smelle hver gang. 929 er den eneste nye revolveren fra S&W jeg har erfaring med, så det er mulig det samme er tilfelle for alle nye S&W. Hvis du har en ferdig trimmet 686 ville jeg ikke solgt den før du har prøvd 929, men 929en er en artig revolver når den først er ferdig trimmet og presisjonen er som sagt veldig god på de jeg har erfaring med.
 4. Har de begynt å sende til utlandet igjen? Ser ikke sånn ut under "export policy" på siden deres
 5. Lader selv, ja. Har ikke prøvd Accubond, men en kamerat har gode erfaringer med den i 6,5x55. Greie ladedata i Ladeboken. MRP er etter min erfaring det bestekruttet med kuler fra 140 gr og tyngre. Har prøvd litt forskjellige kuler, men mest brukt 140 gr Partition. Den beste ville vært 120 gr Barnes TSX hvis den var lovlig.
 6. Har hatt min .260 i 9-10 år nå, er kjempefornøyd. Har brukt den til alt fra elg til rype. Er en drøm å bære til fjells eller i bratte lier. Liker utseendet også. Det sitter en Leupold VX3 2,5-8x36 i Talley hurtigmontasje på børsa. Tre av fire i hjortejaktlaget har Kimber nå, en .308, en 7-08 og min .260, alle med valnøttstokk.
 7. Jeg ville ikke brukt pulverlakkerte kuler innendørs uten å ha fått datablad på lakken fra produsenten. Det lukter h... Har hatt blyforgiftning etter innendørsskyting, vil definitivt ikke forgiftes av noe annet også. Jeg for min del bruker kun kobberbelagte kuler innendørs.
 8. Kan anbefale kuler fra West Coast Blulet Factory, kobberbelagte kuler av høy kvalitet: https://wcbf.myshopify.com/
 9. Har så vidt testet Fiocchi SP i revolveren med "Fedral-innstilling" på slagfjæren. De 23 første gikk av, nr 24 klikket første gang (smalt da jeg prøvde på nytt). Det vil si at de er mykere enn Winchester SP og Federal Magnum SP som jeg også har brukt en del av i revolveren. Kan være verdt å prøve disse, men for all del, kanskje det hadde blitt klikk på de neste 10 på rad hvis jeg hadde prøvd flere.
 10. Er det noen som har prøvd Talley montasje til Blaseren? Lurer på hvor høye de er i forhold til originale Blasermontasjer? (dvs er det mulig å få kikkerten lavere med disse enn med originalen?) Talleyringer koster jo en del, men har noen liggende fra andre børser. Ser uansett ut til å være billigere enn originalmontasjen hvis man skal ha flere kikkerter til samme børsa.
 11. Er høyrehendt og mitt høyre øye er dominant, men det er så lite dominant at jeg ser enten to blinker eller to sikter når jeg skyter pistol, alt etter hvor jeg fokuserer. Dette er ikke noe stort problem når det går sakte, som på bane eller feltskyting, men klarte aldri å venne meg til det til dynamisk skyting. Løste det ved å sette en liten bit gjennomsiktig tape på venstre brilleglass, akkurat der sikte og blink havner når jeg skyter. Dette er nok til at venstre øyet ikke greier å fokusere akkurat der, og jeg ser bare et forsikte og en blink. Ellers ser jeg alt helt normalt rundt dette feltet. Fungerer utmerket for meg, og tok ikke lang tid å venne seg til. Lappen er kanskje 5-6 mm i firkant. Det eneste problemet er hvis man må skyte fra en skytestilling utenom det vanlige, der hodet havner i en annen vinkel enn normalt og lappen ikke er på riktig sted lenger. Da kompenserer jeg normalt med å lukke venstre øyet for de skuddene det gjelder.
 12. 9mm hylser er 0,3 mm større i diameter bak enn .38/357, så det vil dessverre ikke gå å bruke 9mm i en slik revolver. Tenkte tanken selv da 929 min viste seg å være ganske ubrukelig, prøvde å putte 9mm i klips i en m627 i .357, men gikk dessverre ikke. 9mm hylser er kone, mens .38/357 er mer rettveggede.
 13. Bisley

  S&W 929 erfaringer

  Er år og dag siden jeg prøvde wadcuttere, men kommer an på faktoren de er ladet til. Skyter 9mm med 147 eller 124 gr kuler ladet til ca 130 i faktor, rekylen er ikke en begrensning med slike ladninger, heller tiden det tar å ta et nytt double action avtrekk. Med 18-20-splitter mellom skuddene ligger siktene og venter når avtrekkeren er presset helt inn og neste skudd går. Dette er vel mer et spørsmål om godt grep/teknikk. Er i alle fall ikke stor forskjell på 9mm og .38 i praksis, mer på følelsen. Fabrikk 9mm kan sikkert oppleves som rappere enn slappe hjemmeladde .38 wadcuttere, men er ikke noe som betyr noe i praksis. 929 oppleves av meg som litt mindre framtung enn en 686 med 6" løp, dermed vil det sikkert kjennes ut som den hopper litt mer. I tillegg er kjernelinjen litt høyere på en N-ramme enn på L-rammen. Igjen, har man godt grep og en god stilling er dette ikke noe som utgjør noen forskjell i praksis.
 14. 9mm klips fungerer ikke på .38/357. Prøv disse, litt dyre, men god kvalitet: https://www.tkcustom.com/products/moonclips/swn627x8-025-ss
×
×
 • Create New...