Jump to content

MakKo100

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Jeg er på utkikk etter ny lyddemper, som er liten og hendig, da jeg går mye med hund. Har nå en grei lyddemper, men den er veldig lang og tung. Lurer derfor på tips til små og hendige lyddempere, som passer bra til hundeførerbruk. Noen gode tips?
 2. Hei. Jeg starter tråden grunnet kjøp av Jämthundvalp til våren, og noen spørsmål jeg gjerne skulle hatt svar på. Det hersker mange meninger om tips og triks, men jeg er interessert i å høre erfaringer, tips eller triks fra andre elghundeiere. Bare å fylle på med alt av informasjon dere har å komme med når det gjelder spørsmålene jeg har. - Jeg får valpen i juni, og har ca 6 uker før ``hverdagen`` starter opp igjen. Jeg studerer på et sted hvor det er tillatt med hund, men er ofte hjemme i helgene. Vil en valp på 4 mnd ha vondt av å ``bo`` på 2 steder? Altså på studiestedet i u
 3. Jeg bruker som regel kun 3x forstørrelse, også på lokkejakt på rådyrbukk. Vil da regnestykket bli 24/3=8? Som vil si at ved 3x forstørrelse på kikkerten i dårlig lys, så vil pupillen fortsatt plukke opp like mye lys som 6x forstørrelse på en med 56mm lysåpning?
 4. Hei. Jeg vurderer Swarovski Z8i 1-8x24 på elgbørsa. Er hundefører, så blir en del situasjoner med elg i bevegelse, tette ståloser eller situasjoner hvor det går fort. Da er denne kikkerten helt overlegen. Grunnen til at jeg er usikker på valget er at jeg ofte kan jakte litt rådyrbukk i tiden 10-20 august, med diverse lysforhold. Forhandleren mente allikevel at optikken er på et så høyt nivå, at den ikke vil stå mye tilbake i skumring, til tross for 24 i lysåpninga. Noe jakt i mørket ble selvsagt ikke foreslått, men skumring trodde han ikke ville være et kjempestort problem. Sp
 5. Hei. Jeg er inne på å kjøpe meg en strihåret dachsvalp, hvor foreldrene er premierte jaktchampioner i både Norge og Danmark. Valpen vil koste ca 19.000 kr, noe jeg syntes er dyrt. Er dette prisen å betale for en valp med premierte foreldre eller er det en litt høy pris? Hva ligger vanligvis jakthunder på i pris, dersom det er premierte foreldre? Har også vurdert elghund, men er prisen på samme nivå for premierte foreldre til Norsk Elghund Grå valper eller Jämthund valper? Takk for svar!
×
×
 • Create New...