Jump to content

tikka69

Members
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

About tikka69

 • Birthday 07/01/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tikka69's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

 1. Tusen takk for svar til alle sammen!
 2. Har fått tak i dette fektegeværet produsert av Kongsberg våpenfabrikk. Alt ser ut til å være i orden og stokken er i fin stand. Nr 10415. Hva er ca verdi på disse og til hvem kan det være produsert utfra nr 10415. På forhånd takk.
 3. Jeg er ute etter en Mauser mod 34. Har sett flere steder men finner ingen. Noen som har tips om evt forhandlere som kan ha en slik pistol? Følger med på finn.
 4. tikka69

  Kjøpe pistol.

  God helg og igjen tusen takk!!
 5. tikka69

  Kjøpe pistol.

  Jon-E, Må bare få si tusen takk for godt råd. For ca 2 uker siden skrev jeg følgende klagebrev ang avslag på pistol cal 45 acp med bakgrunn i det du fortalte meg: KLAGE PÅ VEDTAK "Hei, Pr mail av 29 mars 2017 ble jeg gjort kjent med at jeg fikk avslag på min søknad om erverv av pistol cal 45 auto til klassen militær felt under følgende henvisning: «Pistol kal.9 mm til bruk i program grov felt er også ok med den kan også brukes i skyte program militærfelt. Våpen av ulike kaliber kan ofte ha samme bruksområde. En pistol i for eksempel kal. 45 acp kan ofte ha samme bruksområde som en pistol i kal.9x19 mm (9x19 mm ofte benevnt som kal.9mm parabellum eller 9mm luger) som for eksempel ved feltpistol i militærpistolklassen i Norges Skytterforbund. Omsøkt pistol i kaliber 45 til skyte program militærfelt må på dette grunnlag avslås. Det er søkeren som må redegjøre for og fremlegge tilstrekkelig dokumentasjon på sitt behov for flere våpen til samme bruksområde. Se Rundskriv 2009/009 Politiets behandling av våpensaker- pkt. 3.5.1.2.2 Presisering av behovskravet i våpenlovens § 7 tredje ledd – krav til aktivitetsnivå». Dette vedtaket påklager jeg av følgende grunn: Avtrekksvekt for grov felt er1000g , dermed er den ikke godkjent i militær felt der avtrekksvektsgrensa er 1360g. Dette i henhold til Norges Skytterforbunds regler for pistolskyting. Det betyr at 9 mm jeg skal kjøpe ikke kan brukes i militærfelt da avtrekksgrensa gjør at den ikke blir godkjent til denne klassen. som er et program jeg har tenkt å skyte fremover. " Igår fikk jeg følgende svar fra saksbehandler i politiet: "Hei! Jeg beklager at jeg ikke ga deg tilbakemelding på at jeg hadde mottatt på mail din klage på kjøp av pistol i kal 45 av 17.04.17. Jeg har nå vurdert og behandlet din klage med hjelp fra Norges Skytterforbund ang. diverse uavklarte spørsmål jeg hadde ut i fra forbundets pistolregler og ISSFS bestemmelser. Ut i fra dette blir nå din klage tatt til følge og pistolen innvilges. Jeg sendte deg i retur søknadsskjemaet m/vedlegg på denne pistolen. Kan du være så snill å sende denne søknaden i retur til meg da jeg trenger original søknaden m/gjennomslag for påtegning og innvilgelse. Adresse". Dermed blir det å bestille seg en 45 acp og den gleder jeg meg veldig til å prøve i militærfelt.
 6. Her står jo ikke avtrekksvekt for grovfelt...? Er det 1000 gr?
 7. Nettopp kjøpt meg Ruger MK 2 med tungt løp. Flott våpen for mengdetrenig samt feltskyting. Ligger alltid flere av disse på finn. Betalte 2500,- for denne som er i god stand.
 8. Min nye Sig Sauer P 220 Kryptek 10 mm.
 9. tikka69

  10 mm ammo

  Takk for svar.
 10. tikka69

  10 mm ammo

  Har nettopp kjøpt meg Sig Sauer P220 kryptek i cal 10 mm. Har sjekket litt rundt på nettet og finner ammo kun hos Idar på Jaktdepotet. Er det noen som vet om andre som selger 10 mm her i landet og evt til hvilken pris?
 11. tikka69

  Kjøpe pistol.

  Ok Jon-E. Mente ikke å misstro deg. Så bare at andre skrev noe annet. Men takk for info. Nå venter jeg på Sig Sauer P 220 10 mm kryptek samt Sig 226 Legion SAO 9 mm.
 12. tikka69

  Kjøpe pistol.

  Hva er riktig avtekksgrense for militær, 1000g eller 1360g ?? Virker å være å være uenighet her....
 13. tikka69

  Kjøpe pistol.

  Tidlig mars søkte jeg om følgende våpen: 1. 10 mm til Magnum 1 2. 9 mm til grovfelt 3. 45 acp til militærfelt 4. 22 LR til finpistol. Idag fikk jeg svar. Fikk innvilget 22 lr, 9mm samt 10 mm auto. Begrunnelsen for avlslaget for 45 acp var følgende: "Pistol kal.9 mm til bruk i program grov felt er også ok med den kan også brukes i skyte program militærfelt. Våpen av ulike kaliber kan ofte ha samme bruksområde. En pistol i for eksempel kal. 45 acp kan ofte ha samme bruksområde som en pistol i kal.9x19 mm (9x19 mm ofte benevnt som kal.9mm parabellum eller 9mm luger) som for eksempel ved feltpistol i militærpistolklassen i Norges Skytterforbund. Omsøkt pistol i kaliber 45 til skyte program militærfelt må på dette grunnlag avslås. Det er søkeren som må redegjøre for og fremlegge tilstrekkelig dokumentasjon på sitt behov for flere våpen til samme bruksområde. Se Rundskriv 2009/009 Politiets behandling av våpensaker- pkt. 3.5.1.2.2 Presisering av behovskravet i våpenlovens § 7 tredje ledd – krav til aktivitetsnivå. Rundskrivet finnes under Politiet.no – tillatelser/skaffe våpen". Sikkert fair avslag. Tenker jeg prøver å søke om 45 til sommeren. Har veldig lyst til å bruke en 45 på militærfelt egentlig. Hvordan kan man dokumentere behov for en slik?
 14. tikka69

  Kjøpe pistol.

  Dette er skjemaet jeg måtte ettersende:
×
×
 • Create New...