Jump to content

hallstei

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

About hallstei

  • Birthday 06/02/1977

hallstei's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Søren og! Nå ga dere meg ordentlig lyst til å skaffe meg en valp og sette i gang! Nåvel, det blir spennende nok å bli pappa for første gang. Det blir ei jente!
  2. Bedre og bedre! Nå er jeg nesten overbevist. Siden du har så stor suksess, lurer jeg litt på hvordan du gjør det med trening/mosjon av bikkja?
  3. Veldig interessant! Både at dere fikk til noe med familiehunden deres, og at dere gjorde det på tross av at dere ikke lærte henne opp - det gir håp for en uerfaren kar som meg! Leste forresten i det siste nummeret av Jeger, Hund og Våpen om noen som hadde hatt med en vanligvis sofaslitende Golden Retriever på rypejakt, og konklusjonen der var vel at kondisjonen ikke var helt på topp, selv om apportinstinktet var det. Begge deler er vel viktig, men er det rase eller trening som har mest og si for formen hos ei bikkje?
  4. Nå er ferien over, dessverre. Sant nok, de får vel aldri nok mosjon. Spørsmålet er vel kanskje hvor mye de minst må ha for å trives! Dachsen min får kanskje noe mindre mosjon enn bikkja di (men ikke avskrekkende mye mindre), men det hun får er nok for at hun skal ha det bra. Jeg vet i hvert fall at når dyrlegen legger innskrenkninger på henne av typen 'ingen lange turer', så blir hun ganske fort mer utålmodig og sutrete enn vanlig. Kanskje man skulle vurdert en jaktcocker allikevel, da? Godt vi nå har tid til å ombestemme oss opptil flere ganger. Blir jeg virkelig bitt av jaktbasillen nå i høst så kan det sikkert forsvares ovenfor kjerringa også! Vet du hvem som driver med oppdrettere av jaktcockere i Norge? Eller må jeg over Kjølen? Jakt med støtende hund er vel mer populært hos söta bror enn det er her.
  5. Følger opp dette med et spørsmål: Tenkte vi skulle prøve oss litt i skjærgården i Vestfold nå i høst, både på sjøen og på de holmene det i praksis er 'fri jakt' på. Har dessverre kun tilgang på kano, så vi blir noe begrenset med tanke på avstander og sjø. Er det fremdeles praktisk mulig å jakte her uten motorbåt for transport? Og i så fall - hvor?
  6. Så mange svar! Flotte greier! Vi har nå bestemt oss for å utsette valpekjøpet litt, etter å ha tenkt igjennom kombinasjonen spebarn/valp et par ganger til. Hvis vi finner ut at vi har energi til overs, blir det nok å skaffe seg ny bikkje til sommeren. Da er det fremdeles et halvt år med permisjon igjen, og vi får vært hjemme med den lenge nok. Jeg leste igjennom dette, og det virket ikke veldig avskrekkende - bikkja minnet faktisk mye om den dachsen vi har fra før! Når det gjelder stell, så må jeg bare få skryte av kjerringa: Ho er veldig samvittighetsfull og flink på det området. Vi har tittet på de andre spaniel-rasene, og sant og si falt vi ned på cockeren først og fremst på grunn av akkurat størrelsen. Jeg har fått inntrykk av at engelsk springer er førstevalget blant jegere, men hva med den walisiske fetteren? Har du noen erfaringer? Vi har tydeligvis veldig sammnfallende ønsker og behov! Gi meg gjerne beskjed når du har prøvd bikkja på jakt - det er akkurat slike erfaringer jeg er ute etter. Visste forresten ikke at støtende fuglehunder kunne brukes på rådyr, men det er i så fall en flott bonus! Flott! Setter stor pris på å få oppdateringer. Siden du har en jackcocker, lurer jeg på hvor mye mosjon bikkja di krever? Takk,
  7. Beklager, jeg mente ikke å fornærme damene dine! Trodde bare ikke at basset'en veide like mye som en jämthund!? (Kilde: Wikipedia) Flotte hunder ser det ut til å være - uansett!
  8. Takk for forslag! Basset hounden virker ikke så gal den, i alle fall ikke det som står på wikipedia. Veier en del, men ser jo veldig kompakt ut, da! Vi var inne på tanken på en 'liknende' hund, beagelen, ved et tidspunkt, men jeg har fått intrykk av at rådyrjakt med hund er en god del mer utfordrende jaktform for en amatør som meg.
  9. Takk for mange gode råd! For vår del blir det slik at ungen kommer til å vokse opp med hund, da vi håper Tuva blir hos oss i mange, mange år til. Hun er heldigvis veldig ydmyk og tolerant ovenfor mennesker, selv om det ikke betyr at vi blir å være mindre påpasselige av den grunn.
  10. Hva skal du jakte? Hadde vi vist det hadde det jo vært enklere og hjulpet deg med rase! Hei! Jeg var nok litt uklar i den setningen du siterte over: Vi har (så godt som) bestemt oss for en cocker. Jeg var bare interessert i erfaringer folk har hatt når det gjelder bruk av familieutgaver av jakthunder generelt. Hva jeg skal jakte på? Det er vanskelig å være skråsikker på dette når man er nybegynner. Jakt på småvilt (fugl) i skogen er nok det som peker seg ut som det mest sannsynlige. Først og fremst har vi altså lyst på en liten, snill familiehund. Hvis den hunden er en som jeg både kan lære opp og så ta med ut i skauen, så er det kvalitetstid både jeg og bikkja vil sette veldig pris på!
  11. Takk for flott svar! Jeg har en Baikal, så dette ble en veldig hypotetisk problemstilling, men jeg skjønner hva du mener. Dette virker det som om veldig mange mener, så vi bør kanskje tenke igjennom akkurat dette en gang til. Søren og! Rollen som god familiehund er definitivt området vi ikke vil inngå kompromisser på. Da får vi heller ta sjansen på at den bare gjesper hvis den kommer over fugl. Supert tips. Flott! Mange takk!
  12. Hei igjen og takk for svar! Jeg burde nok nevnt at vi har hund fra før, samt at kjerringa har vokst opp med bikkjer. Ordet 'fersk' beskrev min erfaring som jeger. Viktige poenger dette! Er klar over at det blir mye ekstra strev med valpen i tillegg til ungen, men på den annen side så vil den jo ha et menneske hjemme sammen med seg hele tiden mens den er liten. Det er skummelt å vite at noen hunder kan ha dette syndromet! Jeg fulgte linken og leste litt om det. Det ser ut som om det er et resultat av altfor lite selektiv avl, men gjelder en svært liten del av cockerene. Velger man en flerfarget tispe fra en seriøs oppdretter vil man redusere sjansen ytteligere, ser det ut til. Helt klart! Kjerringa har også lyst til å prøve seg litt på agility/lydighet, så da lønner det seg å ta dette seriøst. Å kombinere en krevende jakthund (working) med baby og en fersk jeger tror ikke vi heller er den beste løsningen. Vi ser derfor etter en typisk familiehund, men som har (en del av) jaktinstinktene sine i behold. La meg derfor stille dette oppfølgingspørsmålet: Hvilken erfaringer har dere når det gjelder å bruke familiehunder (dvs. de som ikke er av jaktlinjer) på jakt, blodspor, ettersøk, mm? Er jaktinstinktene på plass, eller er de så dårlig utviklet at det ikke er bryet verdt? Hva skal man se etter for å være relativt sikker på å få tak i en valp som vil fungere i skauen. Jeg er ikke bare interessert i cocker - erfaringer med andre familiehunder som har jakthundopphav (labradorer, langhårede dachser, for eksempel) vil være nyttig å høre om.
  13. Hei! Vi planlegger å skaffe oss ei ny bikkje i jula/på nyåret. Kravene vi stiller til rasen er at den skal være relativt liten, samt at den må være en barnevennlig familiehund, siden vi venter barn på den tida. Jeg vil svært gjerne også ha en hund med 'latente' jaktegenskaper, men som ikke nødvendigvis krever å bli brukt som jakthund; jeg er svært fersk i gamet. En rase som vi mener oppfyller disse kravene, er (engelsk) cocker spaniel, også siden jakt med støtende fuglehund virker som en veldig tiltalende jaktform. Hva mener dere andre, som kanskje har en del mer peiling enn meg? Høres dette ut som et godt valg? Takk,
×
×
  • Create New...