Jump to content

Emilio

Members
  • Posts

    206
  • Joined

  • Last visited

About Emilio

  • Birthday 02/19/1993

Emilio's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. .223 - har en Tikka T3 Lite selv i dette kaliberet, flott kaliber med lite rekyl, og billig ammunisjon.
  2. Sitter med 17-18 gode kråke (flest av dem), skjære, ravn og hubro-lyder. Og har alltid vært for å jakte ned på disse skadedyrene som tar over enkelte steder. Så om ønskelig og om det lar seg gjøres kan jeg brenne CDer med disse lydene og sende rundt i landet - bare jeg får dekket portoen. Hvis det høres interessant ut for noen og det lar seg gjøre, skal jeg få gjort dette. Stikker innom posten på mandag og får sjekket hva det koster å sende en CD med posten....
  3. Tidligere i høst lurte jeg på om noen på kammeret ville ha med en uerfaren skogsfugljeger på jakt, respons ble det. Tikket inn en PM fra Henrik (Henrik123 på kammeret) med en invitasjon på skogsfugljakt. Så på lørdag ble jeg plukket opp på Esso-en på Jessheim i seks-tiden - så gikk kursen mot Trysil. Allerede i 9 tiden hadde vi første jakt-økt. Parkerte bilen og trasket avgårde med gordon setteren, Nemo. Etter allerede 20 min lettet en orrhane og jeg merket hjertet banket litt ekstra da. Vi fortsetter og går en runde i terrenget, (forsåvidt noe av det vakreste norske landskapet jeg har opplevd) og ser masse fugl, men igjen ingen på skuddhold; mulig jeg var litt treg på avtrekkeren til tider. Etter fire timer var vi tilbake til bilen/hytten og mat blir inntatt mens regnet høljer ned. I 3-tiden titter solen frem og ny jakt-økt blir til. Etter 3-4 min gange fra bilen letter skogfuglene som bare det, etter bare 15-20 minutter hadde vi sett 10-12 skogsfugl. Derav hvor en av dem burde ha hengt bak på sekken min. Henrik og Nemo er til venstre litt ned i lia, mens jeg får beskjed om å sjekke ut en myr, noe jeg gjør. I det jeg setter jaktstøvelen på myren letter det opp en stor røy, 20meter unna. Der står jeg med en ladet hagle og beundrer dyret som flyr avgårde. Når jeg tilslutt har skjønt at jeg er på jakt, fått plantet haglen til kinnet og prøver å finne dyret i kornet er den avgårde, bortevekk... for alltid! Men flere sjanser skal jeg få ettersom Henrik gir meg alle de gode stedene og lar sin egen hagle være knekt. I det vi er over en en ny myr er Nemo igang, Henrik er bak meg og sender bikkja og fuglen ut. En orrhøne letter fem meter fra meg, sprer vingene, og flyr utover en myr og bak et tre, men kommer frem igjen! Jeg følger etter fuglen, og lar skuddene gå, fuglen er 15 meter unna når det smeller. To skudd, to hull og null fugl. FAEN! Fuglene forsetter å lette på lange hold og ingen store sjanser. I det vi er fremme ved grusvegen ett par hundre meter unna bilen, blir jeg sendt ned, mens Henrik og bikkja går på oversiden av vegen. Etter en 30-40meter får Nemo lukten av fugl! En orrhane blir sendt ut 10meter fra meg, alt helt åpent ettersom jeg står på en veg. Jeg fyrer av ett skudd, bommer som faen og lar haglen gli etter fuglen og fyrer av igjen - her skulle jeg ha gjerne ha skrevet at fjørene sprutet og at orrhanen landet fint i lyngen. Andre skuddet lå under og godt bak ergo bom & ikke noe tommel opp-skudd. FAEN! Jeg hadde ikke verdens beste søvn igår, og bilturen tilbake var lang. Litt mobbing ble det også, . Kan også sverge på at den Gordon setteren ville spise meg opp etterpå, den ville nok ha smaken av fjør. I bunn av det hele var det helt rått som Clausen sier Satte også stor pris på å få være med og jakte skogsfugl - opplevelsen var virkelig stor! Så får benytte anledningen til å takke Henrik123 for å ha hatt meg med. Morsomste jakten jeg har vært med på det er sikkert!!
  4. Kjøpt jaktkort i nannestad grunneierlag http://www.inatur.no/infopages/07/87/85/37/Nannestad-Smaaviltjakt.html Men kom på at det ikke var noe kart over hvor det var lovlig å jakte. Første gang jeg begir meg ut på skogsfugljakt. Satser på at det blir bare en tur, og at hagla egentlig bare blir ekstra vekt. Men hadde vært flott å traske på "lovlig" mark med hagla i tilfelle det sitter en tiur på 15-20kg forran meg. Nei, men fra spøk til revolver. Noen som kan være behjelplige?
  5. Jaja, duejakten i år ble mislykket pga sen tresking! Satser på neste år da.. Tok 6 stk på en times tid på lørdag, og 27 på søndag.
  6. Gjerrig duejakt-start. Hilsen en som er på jobb...
  7. Så billig er det ikke, dae. Du får jo 24 lokkefugl på xxl til 249 som er mye bedre enn de der, mer troverdige etter min mening. Og et godt kamuflasjenett til 200 kr, og 200 skudd 300-400kr... Og da betaler man heller ikke porto
  8. Jaffa, ikke noe problem å jakte på legd. Funker knall om ikke altfor mange åkere rundt er tresket, det er i hvert fall min erfaring. Årets første jakt ifjor var på legd - duer ble det også.
  9. Var en jæ.... stiv pris de tok på den. Betalte 800,- kr for min på børselars og fikk også med kamohansker på kjøpet. Veldig bra kamo, men om den er verdt 1300,-kr er jeg usikker på, da hadde jeg nok gått for noe annet. Korporal: Enig i det du sier, duene tiltrekkes av mange duer. Kommer nok å ha 50 lokkefugl ute, på en erteåker er ikke det noe problem, i hvert fall. Duesvupper: http://www.amfibi.no/resampler.aspx?typ ... 070000.jpg Veldig fine greier, men bruker døde duer jeg da. To-tre sånne over åkeren er veldig effektivt..
  10. HE-HE Var innom åkeren vi har fått lov jakte på, og dobbelt-sjekket at alt var OK, noe det fortsatt var. Ble en kjapp prat og en halvveis avtale vi lagde over dørkarmen for noen uker siden. Kjedelig å stå der med hagla og lokkefugl 21 august og ikke få lov alikevel. Etter en prat med grunneier gikk jeg ned på erteåkeren og satt der noen minutter mens jeg koste meg med noen erter; det trekker noe jævelig. Masse duer i trærne rundt, i luften, på bakken og på strømledningen. Men det er også noen ulemper ved stedet, dessverre. Har en hest og noen bikkjer å ta hensyn til, hovedhuset er ganske nærme åkeren (tenker smellet) og noen elektriske ledninger jeg vil la være å skyte ned, og selfølgelig noen steder det ikke er gunstig å peke hagla og la en sverm fly. Men alt i alt tror jeg dette blir VILT! Det var usikkert når det skulle treskes(vil ha SOL), men stikker innom til uken og får litt mer info angående det. Det er også en byggåker rett ved siden av som jeg kommer å jakte på om erteåkeren ikke er tresket, skal klare å lokke ned de som egentlig vil til erteåkeren. Men har også en hveteåkere, 2-3 havreåkere, og litt til. I tillegg har Sigurd2verud noen åkere, men vi "deler" åkere, altså jakter alltid to og to. Hva er planen til folk på kammeret? Antall lokkefugl, duesvupper, duekarusell? 12 DAGER IGJEN
  11. Slik ser en ekte duejeger ut! (trykk på bildet for at det skal bli større)
  12. Nå har jeg lest og søkt uten hell. Fattern har en eldre franchi falconet, og de gutta på børselars mente at den kunne skyte leerdueammo. Er klar over at stål haggel ikke skal skytes trangere enn 1/2. Begge løpene er 3/4. Så spørsmålet er, er det mulig å skyte leerdueammo i 3/4 ettersom de patronene ikke skaper nok trykk?
  13. Da er du nok en dag for tidlig ute gitt!
  14. Ute før solen er oppe jeg, gitt. Deilig er det å ta en kaffekopp mens sola står opp. I tillegg med en gang solen dukker frem popper duene fram fra ingensteder. Morgentrekker syns jeg er mer effektivt, og mer "duejaktstemning" så blir mer av det en ettermiddagsjakt. Du har også flere timer å jakte på om morningen. Er en ganske kort periode de spiser om ettermiddagen. Tviler sterkt på at du klarer å lokke ned store antallet duer på en gressåker med litt erter osv. Men er det mye duer rundt i området vil det muligens fungerer, men vet ikke hvor effektivt det vil være. Da ville jeg heller postert under store trær du vet duene holder til. 18 DAGER IGJEN!
×
×
  • Create New...