Jump to content

Tordenkjeppen

Members
 • Content Count

  728
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Tordenkjeppen

 • Birthday 05/17/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du sparer en god del på en R8. Skjeftet veier 1018g målt på kjøkkenvekta, original R8 proff veier vel en halvkilo mer + http://christensenarms.eu/en/components-bolt-rifles/37-r8-carbon-stock
 2. En liten blås i denne tråden. Har ladet 167 ttsx med 66 grs H4350 og 72,3 PL. 920ms og super presisjon i treskuddsserier når jeg holder riktig i rifla. Synd at H4350 er sjeldnere enn hønsetenner.
 3. Har en Neopod på en 4,1 kg rifle i 300 WSM som jeg bruker på reinsjakt. Funker som bare det. Merk at tofot er praktisk på reinsjakta også på en annen måte enn selve skytingen - ofte kan man ligge på dyra en stund før får man får skuddsjansen og da hjelper tofoten deg til å være klar når muligheten byr seg (det er ikke alltid man har en perfekt stein i passende høyde som støtte). I tillegg er den praktisk å bruke når man setter fra seg rifla på bløte steder - mindre rusk og rask og rust å tenke på.
 4. Allround vil jeg si krever lav forstørrelse slik at man fint takler korte hold. 1,5x vil jeg si er maks minimum. Har selv en 2-10x til rein og toppjakt, kjempefin til det bruket, men altså ikke noe jeg ville gått for som allround.
 5. Tordenkjeppen

  Homogene kuler

  Har hørt snakk om at homogene kuler skal rikkosjere mer enn ellers, men har ikke sett noen undersøkelser som bekrefter dette. Bruk av homo-kuler er vel fint så lenge man har høy fart. Med rekyldempingen som lyddemperne gir, og som «alle» bruker nå, skulle man tro at flere snart ville velge magnumpatroner.
 6. Lapua scenar 123grs er den fabrikkammoen som går best i min R8. Klistrelapp presisjon, som det kalles.
 7. Noen som har fyrt avgårde ladninger med 165/168gr Barnes ttsx/tsx kuler og N160 krutt? Hva var i så fall ladning og patronlengde?
 8. Hvis du først setter kikkerten på et stativ kan du også dra på med mer forstørrelse. Jeg gikk for: Zeiss Conquest HD 15x56 T* (den kommer med integrert hurtigfeste og adapter som du bare klikker inn på trefoten) Feisol CT-3301 karbonstativ Manfrotto 700 RC2 videohode
 9. Med så liten kunnskap burde de ikke - men det gjør de. Og da er det bedre at de får hjelp med å sette opp systemet og ikke må forholde seg til annet enn det lasermåleren sier. Jeg har en ASV selv. Fungerer som bare det. Kronograferte ammoen, sjekket BC på kula, valgte ring, verifiserte ut til 300 (som er mitt makshold). Null stress. Jeg tror alle som har litt peiling heller skulle sett at slike folk heller fisket enn å gå på jakt, men slik er jo ikke verden.
 10. M67: Når du møter folk med så liten forståelse som du beskriver her så vil jeg vel heller konkludere motsatt - de bør i høyeste grad gå for en ASV. Da kan de jo "stille siktet på 200m", og det er nok ufattelig mye enklere for dem enn løsninger hvor de må klikke 14 klikk. Så får det heller være slik at de må ha hjelp til å sette opp ASV`en. (ASV`en kommer forøvrig med en cm klikk ring som standard, så man kan fint velge å ikke bruke "meter-ringene")
 11. Noen som har etterstrammet sadelmontasjen til pipa etter å ha skutt inn? Ble det i såfall endringer i treffpunkt? Eks: oppdager at bakre hurtigmontasje er litt lite stram da jeg tok av kikkertsiktet - vil det endre treffpunkt om jeg strammer det litt?
 12. Glem lite gjennomtenkte tofoter, det er en karbon/PEEK tofot like rundt hjørnet som er mye bedre og ultralett: http://www.steinertsensingsystems.com/product/neopod-ultralight-bipod/
 13. Hei! Mitt innspill: Zeiss HT, den er totalt overlegen Leupolden og er en av de beste du kan få for bruk i skumring og lite lys. I tillegg er den ganske så lett, det er kanskje ikke så viktig for jaktformer som i hovedsak er postering i skogs- og kulturlandskap men veldig kjekt for totalvekta på rifla di. Jeg har selv en R8, men syntes polymerskjeftet ble alt for tungt og fikk tak i karbonskjefte istedenfor. Da jeg skulle ha nytt sikte ble det HT pga ballistisk tårn (ASV+) og lav vekt. NB: Jeg kan anbefale skinnemontasjeversjonen av HT. Skinnemontasje er mye enklere å montere og justere
×
×
 • Create New...