Jump to content

JLmorten

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg vurderte også disse opp mot hverandre når jeg skulle kjøpe. Jeg endte opp med X-bolt. Var i butikker å tafset litt på de. Likte da best X-bolt. Likte også sikring plasseringen. Samt at jeg foretrekker låsekasse som passer til kaliber. dvs kort låsekasse for mine kaliber. Jeg er da selvsagt låst til dette, å kan ikke slenge et annet løp for lengre ammo på rifla om denne tanken skulle friste. Var flere som tafset litt på rifla mi på skytebanen ifbm oppskyting, å det var noen da som måtte rett i butikken å kjøpe ny rifle etterpå. Verken prøvde, eller tafset på rifla til noen av disse personene. Så kan ikke si noe om hva de hadde. Er en Nordic Light SS adjustable jeg har. Lita, lett å småsexy var vel det som fikk flere andre på skytebanen til å starte tafsingen.. Så jeg vil anbefale å tafse litt på alle ønskelige rifler. Noen liker slanke rette linjer, å noen liker litt mer former å kjøtt på "rifla"
 2. Har en X-Bolt rifle. Har leupold QR base på. Dersom jeg skal kjøpe en 3-12x50, hvilke høyde skal jeg velge på ringene??
 3. Noen som har formening om hva en Kan forvente å få for en Marlin 1895GBL ? Kjøpt ny av undertegnede i 2017. Gjenget for demper. Byttet Trigger: Happy Kit fra Brownells. Det er også med Base for Bruk av QR ringer på sikte. Rifla er skutt ca 600-800skudd. å har normale bruksmerker. Men har fått puss å stelle etter hver skyte økt.
 4. Har forøvrig QR montasje på rifla. Så den delen er i orden. blir nevnt noe med øyeplassering når forstørringen blir satt til over 4 på et 1-6x24. La oss si at man har to sikter fra samme prudusent i samme prisleie. Et 1-6x24 å et 3-10x50. Begge siktene settes til 6 i forstørrelse. Hvordan vil en tenkt øyeplassering på disse være ved sammenligning? Litt av mitt dillema er. Kjøper jeg et 1-6x24 blir jeg skuffet over hvor liten forskjell det er til det jeg har nå, eller ved kjøp av 3-12x50 så blir det noe slik som, faen bortkastet, hadde klart meg fint med 1-6x24. 😬 kan jo uansett ikke ha begge siktene på ved jakt. Så kommer altid en situasjon hvor det andre hadde passet bedre enn det man sitter me på rifla..... Kanskje et slik Leica Magnus 1,8-12x50 hadde dekket alle behov med untak av drivjakt på gris da.. men va den prisen da.
 5. Kan starte med å si at jeg har lest mye om dette, å har lest mye om dette i over 1år nå. Det av økonomiske årsaker jeg ikke har handlet enda. Nå har jeg blitt invitert inn i et jaktlag å skal jakte Hjort i høst. Mulighet for rådyr også. Jeg har nå et Leupold VX-R 1,25-4x20. Har selvsagt lyst på noe med riktig "1" ikke bare 1.25. Reiser årlig ned i Europa på drivjakt. Har ikke behov for x3000 på kikkert til jakt. Men har lyst på noe mere en 1-4,. Hvor stor forskjell oppleves det med 1-6 framføre 1-4 ?? Målet er å få jobba litt overtid i sommer å få kjøpt en Kikkert, men klar ikke bestemme meg for om det skal være en 1-6x24 eller en 3-12x50. Ja jeg vet at en kan jakte noe lengre på kveldene eller tidligere med større lysåpning. Men er ikke de 15min som skal avgjøre valget mitt. Jeg er ute etter høre folkets erfaringer? Noen som har byttet fra 1-4 ti 1-6 .?? Eller er forskjellen fra 1.25 til 1 så liten at jeg bør satse på et sikte nr 2 som et 3-12 ??
 6. Rifla ble klar veldig mye tidliggere enn anntatt. Dier, hylser, kuler osv bestilt. Har tidliggere brukt/lånt en Chrono. Fant ut at jeg trengte noe bedre siden jeg liker å teste.. så ble vist en Magneto chrono i samme slengen.... Tenker jeg lader noe startladninger for å skyte inn løpet med. Står noen ladninger for valgt kule i ladeboka Så får man håpe på en del timer på skytebanen. ble kjøpt inn 215grs Game King, samt 200grs Woodleigh....
 7. Takker for tipset. Har du noen andre erfaringer på kule som funker bra.. dvs noen jeg bør teste. Må jo finne en kule som går bra også i tillegg til bra jaktegenskap. Primært for gris, rådyr,hjort..
 8. Nei vet nå ikke om han har det. Men de har vel gjerne en slik boks eller hva de nå kaller det. Slik at de kan avfyre noen skudd for teste at det smeller. Men ikke vet jeg. Bare så for meg det når de har så mange børseoppdrag at de må teste. Men kan vær eg har sett for mye TV😬
 9. Rifla er hos børsemaker, å nytt løp er under produksjon. Blir forøvrig muffe system også. Så har jeg mulighet til benytte orginalt løp også. Rifla er X-Bolt å kaliber blir .338Federal Det jeg lurer litt på har jeg spurt i ladeforum på FB også, men ble ikke klok på svar. Kan starte med si jeg skal ikke lade opp masse skudd å ha klar. Men jeg tenkte lade opp noen få skudd. Slik at jeg kan ta de med opp til Børsemaker når jeg henter rifla, kanskje få avfyrt et par skudd hos børsemaker for se at ting funker osv. Men ble sterkt anbefalt å ikke lade noe før jeg har rifla, for å ha alle data først. Så da lurer jeg på hva data det er snakk om? Hvordan skal eg sanke alle disse data uten å fyre av et eneste skudd? Friflukt er ok lett å få målt. Men at dette skal være så viktig å vite før en stapper i en startladning. Den ser jeg ikke. Dersom dette er tilfelle vil jo ferdig rulla ammo også vær like farlig. Jeg har lyst å prøve Woodleigh 200gr PP SN som en av de første kulene. Men denne finner jeg ikke lade data til. Tenkte også å teste Nosler 200gr AccuBond.. Finner heller ikke ladedata for denne med Norma krutt. Tenkte Norma 202. eller kanskje N140. Så litt hjelp her, hvordan skal jeg gå fram. Hva må jeg måle/finne ut før jeg lader dersom dette er så viktig... Har ladeutstyr fra før av, bare ikke ladet til .338federal. Forsat nybegynner, men ladet i et par år nå.. Dette blir vel både rifle teknisk å lading. Men er dette feil plass? Bør den flyttes til Lade sidene av forumet.
 10. Hvilken riflestigning anbefaler folket på .338 Federal? Blir Muffe i rifle. Det blir .308 på det under 180gr kuler. å .338Federal på det over 180gr. Blir vel en plass fra 200-225gr som blir normalen her.
 11. Likte enkelt spørsmål. Dersom man leverer børsa in for å få på ny pipe i litt mere unormalt kaliber. Søker en med vanlig Søknad? Eller sender børsemaker inn papirer på endringene gjort med rifla?
 12. Dersom jeg ønsker å få bygget om en Tikka T3x eller en X-bolt til 338federal. 308 Vil da være et naturlig riflevalg å bygge om. Men jeg lurer på om kammer å magasin er lik på 30-06 riflene også, kan en like gjerne bruke disse ved ombygging? Hvilke Kaliber kan i disse riflene brukes i samme rifle.? Selvsagt med annet løp. Å sikkert noen som lurer på hvorfor jeg ønsker bruke penger på slikt. Ganske enkelt fordi jeg kan og liker å ha noe annerledes enn alle andre. Kall meg gjærne sær, tar det som et kompliment
 13. Det ble en 10x50 vortex Diamonblack. Så har han kan dra med seg også om han absolutt vil det..
 14. Nå var Blaseren bare nevnt , å den starter på 65k eller noe slik fikk jeg pris på en gang. ikke helt i min prisklasse. Forøvrig spennende farlig å følge med på finn.no Et enkelt google søk gir ikke noe svar på hvem i Norge som har Heym. Virker bare som flere butikker har noen enkelte rifler på lager, uten at de prøver å selge dette merke noe spesielt..
 15. Av ren nysgjerrighet lurer jeg på disse Finn 612`ene? som ren dobbelrifle. Har en drøm om å vinne i lotto å en gang ha en Dobbelrifle i skapet mitt. En skikkelig godsak, men snakker jo fort 60-100K da. feks Blaser BB97 Så hvor dårlig eller god er en slik Finn612 SC?? ja den ser ikke ut som en 100tusen kroners rifle, men det er vel nesten en selvfølge til prisen. Men det betyr ikke at den trenger være skikkelig dritt å skyte med osv
×
×
 • Create New...