Jump to content

JLmorten

Members
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei Jeg har Svemko Hunter til min 338 federal. Er vel 9,3 om jeg ikke husker feil. Uansett den funker bra. Demper selvsagt lyden og rekyl dempes mye. Angående vekt, vel om det er snakk om vekt ved bæring av rifla så er 500gr 500gr uansett form og materielle. Men til skyting så vil jo ting være litt annerledes. En demper på 500gr som går 10cm innover løpet og 10cm framføre vil jo føles annerledes ut enn 20cm framføre. Så for min del ville jeg tenkt litt på dette også å ikke bare sett på total vekt.. Å i tillegg til at det er lit stas å skrøyda på seg at ein har titandemper så liker jeg at det er mulighet for bytte innmat om en skulle bytte kaliber eller noe slikt..
 2. JLmorten

  Smøring av bolt

  Lurer litt på smøring av bolt. En rifle jeg hadde tidligere, når den ble kjøpt følgte det med en liten tube med en form for hvit greas. Skulle brukes på polten. Funka veldig bra. På X-bolt rifla som jeg har nå. Til den kjøpte jeg en spray boks med olje som selger anbefalte.kan brukes på alle våpen deler. Sprayer inn bolten når jeg setter den i skapet. Men tok noen ladegrep med denne olja på, å det kjentes ut som olja hadde motsatt effekt enn smøring, det lugger å glir dårlig. Tørker vekk overfladig olje/smøring når jeg skal bruke rifla. Men vil gjerne bruke noe bedre enn den spray boksen jeg kjøpte. Så lurer på hva folket smører bolten med og hva anbefaler dokker?
 3. JLmorten

  .308 til .458

  Litt nysjerrig. I en rifle for .308 med SA bolt. Er det noen varianter av .458 caliber som kan brukes i en kort kasse? Med dette mener jeg at en kun trenger bytte løp. 458 SOCOM skal vel kunne brukes. Er det noen andre? Kanskje noen villkatter der ute?
 4. Er nokk kraftigere løpsprofil på denne enn på .308 løpet som var orginalt. Er forøvrig medium ringer jeg har på nå. men disse Ringene jeg har nå er 2mm høyere enn Orginale QR ringer.
 5. Har ikke link. Men kjøpt hos Nubben. Skal være et produkt de får laget til seg selv. Mere vet jeg ikke, Kanskje noen her inne som vet mere. Men ar av typen med kont plastring som tres over mellomrør først. dette skal liksom hindre stress/vridning osv samt hindre stygge merker på sikte., å gi et mye mere stabilt montasje. Sikkert veldig mye bedre å ha et slikt festet direkte på rifla uten QR montasje. men jeg ønsket bruke QR basen pga kan jeg slenge over drivjakt sikte. Var jo dyre saker dette da. Men men, håper jo dette varer evig. se bilder under. Fant en link. Kan ikke huske om jeg betalte så mye når jeg kjøpte hos nubben. Men kan hende jeg husker feil i farten.. https://www.sportsbutikken.no/nubben-30mm-qr-ringer_35532p.html
 6. Ja trudde jeg også, så ble kjøpt dette. men ble for lavt. 1-2mm for lavt. Er ikke orginalt løp. Uten at jeg kontrollerte dette, kan det være at basen er noe lengre før den blir smalere... har uansett fått på riktige baser nå. Ble ikke orginale QR ringer. Ble noen litt kraftigere saker som bruker samme hurtigfeste som QR.
 7. Jeg vurderte også disse opp mot hverandre når jeg skulle kjøpe. Jeg endte opp med X-bolt. Var i butikker å tafset litt på de. Likte da best X-bolt. Likte også sikring plasseringen. Samt at jeg foretrekker låsekasse som passer til kaliber. dvs kort låsekasse for mine kaliber. Jeg er da selvsagt låst til dette, å kan ikke slenge et annet løp for lengre ammo på rifla om denne tanken skulle friste. Var flere som tafset litt på rifla mi på skytebanen ifbm oppskyting, å det var noen da som måtte rett i butikken å kjøpe ny rifle etterpå. Verken prøvde, eller tafset på rifla til noen av disse personene. Så kan ikke si noe om hva de hadde. Er en Nordic Light SS adjustable jeg har. Lita, lett å småsexy var vel det som fikk flere andre på skytebanen til å starte tafsingen.. Så jeg vil anbefale å tafse litt på alle ønskelige rifler. Noen liker slanke rette linjer, å noen liker litt mer former å kjøtt på "rifla"
 8. Har en X-Bolt rifle. Har leupold QR base på. Dersom jeg skal kjøpe en 3-12x50, hvilke høyde skal jeg velge på ringene??
 9. Noen som har formening om hva en Kan forvente å få for en Marlin 1895GBL ? Kjøpt ny av undertegnede i 2017. Gjenget for demper. Byttet Trigger: Happy Kit fra Brownells. Det er også med Base for Bruk av QR ringer på sikte. Rifla er skutt ca 600-800skudd. å har normale bruksmerker. Men har fått puss å stelle etter hver skyte økt.
 10. Har forøvrig QR montasje på rifla. Så den delen er i orden. blir nevnt noe med øyeplassering når forstørringen blir satt til over 4 på et 1-6x24. La oss si at man har to sikter fra samme prudusent i samme prisleie. Et 1-6x24 å et 3-10x50. Begge siktene settes til 6 i forstørrelse. Hvordan vil en tenkt øyeplassering på disse være ved sammenligning? Litt av mitt dillema er. Kjøper jeg et 1-6x24 blir jeg skuffet over hvor liten forskjell det er til det jeg har nå, eller ved kjøp av 3-12x50 så blir det noe slik som, faen bortkastet, hadde klart meg fint med 1-6x24. 😬 kan jo uansett ikke ha begge siktene på ved jakt. Så kommer altid en situasjon hvor det andre hadde passet bedre enn det man sitter me på rifla..... Kanskje et slik Leica Magnus 1,8-12x50 hadde dekket alle behov med untak av drivjakt på gris da.. men va den prisen da.
 11. Kan starte med å si at jeg har lest mye om dette, å har lest mye om dette i over 1år nå. Det av økonomiske årsaker jeg ikke har handlet enda. Nå har jeg blitt invitert inn i et jaktlag å skal jakte Hjort i høst. Mulighet for rådyr også. Jeg har nå et Leupold VX-R 1,25-4x20. Har selvsagt lyst på noe med riktig "1" ikke bare 1.25. Reiser årlig ned i Europa på drivjakt. Har ikke behov for x3000 på kikkert til jakt. Men har lyst på noe mere en 1-4,. Hvor stor forskjell oppleves det med 1-6 framføre 1-4 ?? Målet er å få jobba litt overtid i sommer å få kjøpt en Kikkert, men klar ikke bestemme meg for om det skal være en 1-6x24 eller en 3-12x50. Ja jeg vet at en kan jakte noe lengre på kveldene eller tidligere med større lysåpning. Men er ikke de 15min som skal avgjøre valget mitt. Jeg er ute etter høre folkets erfaringer? Noen som har byttet fra 1-4 ti 1-6 .?? Eller er forskjellen fra 1.25 til 1 så liten at jeg bør satse på et sikte nr 2 som et 3-12 ??
 12. Rifla ble klar veldig mye tidliggere enn anntatt. Dier, hylser, kuler osv bestilt. Har tidliggere brukt/lånt en Chrono. Fant ut at jeg trengte noe bedre siden jeg liker å teste.. så ble vist en Magneto chrono i samme slengen.... Tenker jeg lader noe startladninger for å skyte inn løpet med. Står noen ladninger for valgt kule i ladeboka Så får man håpe på en del timer på skytebanen. ble kjøpt inn 215grs Game King, samt 200grs Woodleigh....
 13. Takker for tipset. Har du noen andre erfaringer på kule som funker bra.. dvs noen jeg bør teste. Må jo finne en kule som går bra også i tillegg til bra jaktegenskap. Primært for gris, rådyr,hjort..
 14. Nei vet nå ikke om han har det. Men de har vel gjerne en slik boks eller hva de nå kaller det. Slik at de kan avfyre noen skudd for teste at det smeller. Men ikke vet jeg. Bare så for meg det når de har så mange børseoppdrag at de må teste. Men kan vær eg har sett for mye TV😬
 15. Rifla er hos børsemaker, å nytt løp er under produksjon. Blir forøvrig muffe system også. Så har jeg mulighet til benytte orginalt løp også. Rifla er X-Bolt å kaliber blir .338Federal Det jeg lurer litt på har jeg spurt i ladeforum på FB også, men ble ikke klok på svar. Kan starte med si jeg skal ikke lade opp masse skudd å ha klar. Men jeg tenkte lade opp noen få skudd. Slik at jeg kan ta de med opp til Børsemaker når jeg henter rifla, kanskje få avfyrt et par skudd hos børsemaker for se at ting funker osv. Men ble sterkt anbefalt å ikke lade noe før jeg har rifla, for å ha alle data først. Så da lurer jeg på hva data det er snakk om? Hvordan skal eg sanke alle disse data uten å fyre av et eneste skudd? Friflukt er ok lett å få målt. Men at dette skal være så viktig å vite før en stapper i en startladning. Den ser jeg ikke. Dersom dette er tilfelle vil jo ferdig rulla ammo også vær like farlig. Jeg har lyst å prøve Woodleigh 200gr PP SN som en av de første kulene. Men denne finner jeg ikke lade data til. Tenkte også å teste Nosler 200gr AccuBond.. Finner heller ikke ladedata for denne med Norma krutt. Tenkte Norma 202. eller kanskje N140. Så litt hjelp her, hvordan skal jeg gå fram. Hva må jeg måle/finne ut før jeg lader dersom dette er så viktig... Har ladeutstyr fra før av, bare ikke ladet til .338federal. Forsat nybegynner, men ladet i et par år nå.. Dette blir vel både rifle teknisk å lading. Men er dette feil plass? Bør den flyttes til Lade sidene av forumet.
×
×
 • Create New...