Jump to content

bfo

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 100% enig (selv om jeg dessverre ser og hører mye som er tilsvarende dumt, med to tenåringsgutter i hus). Men når jeg tok på meg "lese i beste mening"-brillene, HÅPER jeg at jeg skjønte at det criko mente var at: De som VET at de skyter dårlig (og dermed knapt løsner skudd - og i alle fall ikke i situasjoner de ikke behersker) skadeskyter ikke mer enn de som TROR de skyter godt (og dermed skyter i situasjoner de ikke behersker). At det skulle hjelpe å avvikle skyteprøven er det (enda) vanskeligere å forstå.
 2. bfo

  Go light!

  Ja. Har Goshawk 4800. Veldig fornøyd, selv om det kan bli litt mange stropper og remmer hvis du skal kjøre fullt tilbehør med lokk og talon. Brukte Bergans powerframe tidligere. Powerframe er bedre når du bikker 35-40kg, med reinsdyr i sekken. Men SO funker fint den og, i alle fall opp til 50 kg (tyngste jeg har prøvd). Med typisk dagsturoppakning er sekken helt suveren, og så sparer man vel 3,5+ kg i forhold til powerframe.
 3. Dette har gått meg hus forbi. Rykter? Eller endelig bestemt? Eller noe midt i mellom?
 4. Det skal i alle fall gå helt fint på riflebanen.
 5. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=185127852 Meopta er vel kjent for å være mye for pengene. Har ingen tilknytning til selger.
 6. Joda, det er det de skal, men nå er jo hylsene over maksmål- og det trodde jeg måtte justeres (trimmes).
 7. Hylsene skal tilbake i samme våpen, om det var uklart. Og ja, det kan godt hende jeg må smøre hylsehals pga expanderen for å unngå strekk (jeg har ikke trengt det på 308w - med like prosedyrer). Jeg spør for å få tips og forklaringer. Min erfaring (fra 308w) er også at hylsene snarere er kortere enn spek. etter første gangs skyting (og fabrikkammo) - det er derfor jeg ble ovverraska og stiller spørsmål her - før jeg gjør noe (mer) feil
 8. Hei. Jeg skal lade 6,5x55 for en kompis. Har fått en haug engangsskutte hylser (fra hans våpen, Blaser R93). Norma elektron/jaktmatch. Jeg Necksizet hylsene i går, og stusser på at flertallet av hylsene er over makslengde, og med stor variasjon (54,84 - 55.12mm). Har aldri støtt på dette med eget våpen (T3 i 308w). Hylsene må da en runde i trimmeren. jeg er ikke allverdens rutinert på hjemmelading men har da fått gjennom noen tusen i 308w uten problemer. I et forsøk på å lære litt mer lurer jeg derfor på om noen kan gjøre noen betraktninger rundt mye strekk ved første
 9. Det er nå åpent for vanlig jegertrening på 100-meteren på Løvenskiold. Mandag-Fredag 16.30ish-19.00. Lørdag 10-13, tror jeg. Onsdag og lørdag er det Oslo jeger og fisk, og jeg tror det er påkrevd med forhåndspåmelding. Mandag, tirsdag, torsdag og fredag er det bare å møte opp. Ta med eget liggeunderlag (krav pga. Korona).
 10. Litt over budsjett, men det tror jeg det er verdt (jeg har ingen tilknytning til selger). https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=170918640
 11. Ellers lurt å lese bla. denne tråden
 12. Sjekk ladedata for 168 grain kule på boksen, det bør være trygt. Ikke begynn på Max. Ellers spørs det jo en hel del på din lot med N11. Har lest at RL15 er rimelig (helt?) lik Norma 203b som i sin tur vanligvis er ganske lik N11. Men som sagt, sjekk laddata på kruttboksen. Synes maxladningen til Barnes virker rimelig frisk. (Og så ser det ut som Barnes har målt hastighet med samme speedometer som sitter i en del rånebiler, du vet det som viser at en hvilken som helst bil "gjør 240, lett")
 13. Dette er i alle fall et bra alternativ. Eldre modell på kikkertsikte, men blant de beste i dårlig lys. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=156872865
 14. bfo

  Go light!

  Nei. Jeg har denne, og er veldig fornøyd. https://www.outnorth.no/marmot/helium-47428?gclid=CjwKCAiAxMLvBRBNEiwAKhr-nBxi7KOdJjdzCfEWxMyf7tZShmMMDZJ7_sbFbQvjXf_G_I6vTK6-lRoCB2UQAvD_BwE#CobaltBlueBlueNight Finnes også i lang utgave.
 15. Dette blir litt overordna "guesstimate". Norma oppgir 796 m/s, mener dette er med 74cm løp. Så kan du trekke bort 2-3m/s pr. cm kortere løp. Så rundt 720 m/s er vel et sånn ok utgangspunkt å gjette på. Husk at 42cm løp er ubrukelig hvis det er aktuelt å jakte i Sverige. Der er minste tillatte løpslengde 45 cm.
×
×
 • Create New...