Jump to content

bfo

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis du ser litt over dammen, er det flere gode alternativer. Seek Outside, Kifaru, Exo mountain gear, Mystery Ranch og Stone Glacier. På pris er det lite å hente. Vekt derimot..... Jeg endte opp med en Seek Outside Goshawk, med endel ekstrautstyr. Inkl.alt ekstrautstyr er vekta godt under 2,5 kg, eller under halvparten av Bergans Powerframe. Har brukt den på reinsdyrjakt i høst, vekt fra 5-40+ kg, og bærekomforten er vel så bra som med Powerframe med tung (25kg+) sekk. Med lett sekk er Seek Outside milevis bedre enn Bergans, i tillegg til 3kg+ mindre å drasse rundt på.
 2. bfo

  Noen med erfaring for dette siktet?

  Kikkertsiktet skal jeg ikke uttale meg om. Men jeg ville i alle fall serilst vurdert dette tilbudet på tilsvarende rifle. https://www.skittjakt.no/kampanjer/tikka-kupp?utm_source=Skitt+Jakt+postliste+Norge&utm_campaign=5036b7f1ee-180502_tikka_ukens_nor&utm_medium=email&utm_term=0_6198b3a6a7-5036b7f1ee-22383977&mc_cid=5036b7f1ee&mc_eid=dbe3ad7b70
 3. bfo

  Homogene kuler

  Netopp derfor var jo dette interessant. Det var ikke din, min eller hvem som helst sine selvoppfattede synsinger. Her er det et forholdsvis omfattende materiale, fra flere jegere, og skuddskader vurdert av fagfolk. Med konklusjon dårlig ekspansjon, skuddreaksjon og effekt i dyra. Jegerne skal jo også være rutinerte og dyktige, får vi tro. At de da skulle skyte mange dyr på hold utover hva som er akseptabelt med kule/kaliber får vi anta at ikke har skjedd. Dette ville vel også bli påtalt av Mattilsynet - de er jo med for å ivareta dyrevelferd. Men de har kommentert ammunisjon spesifikt, ikke at jegerne påfører dyra unødvendige lidelser. Teksten har forøvrig blitt gjentatt i senere rapporter fra Mattilsynet (hvis jeg husker rett. Men for all del, mer info er alltid fint.
 4. bfo

  Homogene kuler

  Sakset fra mattilsynets tilsynsrapport for statlig felling av rein i Nordfjella 09-12 - 18.12: "60 dyr er observert inne i rubbhallen på baseområdet. På mange av de undersøkte dyra er det vanskelig å observere skuddskader og vurdere skuddkanal fordi det ikke observeres utvendige skuddhull. I slike tilfeller må deler av dyret flås/skjæres inn på for å konstatere hvor skuddkanalen er. Dette sammenfaller med opplysninger fra fellingsmannskapene om at de homogene, blyfri kulene som brukes i mange tilfeller gir dårlige skuddtegn og at det ikke finnes blodspor etter skada dyr. Det rapporteres også at dyra følger flokken et stykke selv etter treff i vitale organer. Mattilsynets inntrykk er at disse kulene ekspanderer i svært liten grad når de ikke treffer store knokler. Selv om denne ammunisjonen er godkjent til bruk på storviltjakt i Norge er det grunn til å vurdere på nytt om den er det riktige valget til denne fellingen av rein." Synes dette er litt interessant. For en gangs skyld kommer det rapporter hvor man har et forholdsvis stort antall dyr som grunnlag.
 5. bfo

  Hvem selger forsvarets Anna, str L/XL?

  forsvarsbrukt.no Kjøpte der i sommer, vet ikke lagerstatus nå.....
 6. bfo

  ladedata interbond 165gr .308 + bonus

  Lada opp 165 grain Interbond i går til reinsdyrjakta (dealeren var tom for Accubond som jeg har brukt før). 42,5 grain N140 gav samme treffpunkt som jeg har hatt med accubond og samme ladevekt, og samme fart. 785 m/s i 56 cm løp.
 7. bfo

  ladedata interbond 165gr .308 + bonus

  Har ikke data for Interbond. Har lada en del Nosler Accubond 165 grain med Vihtavuori N140. Best presisjon i mitt våpen med 42,5 grain N140. Tror kulene skal være like nok til at dette er et ok. sted å starte. Iht. Noslers ladetabell har kombinasjonen 165 grain Accubond og N140 min. 40,5 grain og max. 44,5 grain.
 8. bfo

  Jaktdress

  Noen (@Kiwi?) som vet om prisene på Kuiu inkluderer moms (når man velger NOK og at man er i Norge). Det står at prisen inkluderer alle lokale avgifter, men jeg føler meg ikke helt sikker.
 9. Er CFE223 å oppdrive noe sted for tiden?
 10. Generalfield: Strelokappen påstår at jeg har 748,6 m/s ved 100 m med 815 m/s utgangshastighet, og klarer storviltkravet. BC 0,42 som angitt av Barnes. Nå er vi over på flisespikkeri, med feil hylse, kule og krutt i forhold til TS, så jeg avslutter her
 11. Med Barnes TTSX 150 grain og 43,5 grain N140 har jeg 808 m/s i min Tikka T3. Fabrikkpipe. Er vel rimelig tilsvarende kule som E-tip. Holder altså ikke krav til storvilt på 2700J på 100m. Da trenger du vel 815 m/s hvis jeg husker rett. Klarer såvidt dette med 44,0 grain. Da er du på max iflg. de ladetabellene jeg har sett. Jeg får bedre fart med 150 grain TTSX og N150. 821m/s med 45 grain. 46 grain er max iflg. de tabellene jeg har sett. Alle data med forbehold. Jeg er ikke særlig rutinert som hjemmelader. Edit: Hylser Norma CCI 200 hette COL 2,800''
 12. bfo

  Hjelp! ladestige 308w nybegynner

  Nei, har ikke hatt noen problemer med tennhettene. Endte med CCI nå, fordi de ikke hadde S&B inne når jeg handlet sist.
 13. bfo

  Hjelp! ladestige 308w nybegynner

  Hvis jeg skal skyte på over 500m har jeg nok større problemer med mye annet, enn høy ES. Har ikke lagt merke til noen variasjon i motstand når jeg setter kuler, men jeg skal være litt obs på det ved neste korsvei. Har slurva litt med å børste hylsehalsen innvendig så det kan sikkert være noe å hente på dette. Kjøpte 1000 S&B tennhetter, så har foreløpig ingen ide om det er et mulig «problem». Er tom nå, og kjøpt CCI denne gangen-så der får jeg kanskje en indikasjon etterhvert. Som du sier har vel dette omtrent null praktisk betydning slik jeg skyter, men kan jo bli litt interessant og se.
 14. bfo

  Hjelp! ladestige 308w nybegynner

  Yes. Her kan man sitere og svare hverandre i øst og vest men tror det er bedre at vi avslutter vi småkranglinga med at noen synes det er morsommere å lade enn andre. Jeg er pt. i kategorien som synes det er morsomt. At tittelen på tråden ikke er så presis i forhold til nyere innlegg får være som det er. Det er minst like galt å lage nye tråder i følge mange. Fint om/at noen har glede av at jeg med ujevne mellomrom oppdaterer med det lille jeg har funnet ut - og evt. legger inn egne erfaringer, eller kommenterer mine tall. Jeg aner i utgangspunktet ikke om ES på 20 er bra, middels eller dårlig, legger bare ut - så får andre gjerne kommentere om de føler for det. M67: For min del er det også helt greit (og nyttig) at du kommenterer at det jeg driver med strengt tatt er unødvendig - men det første innlegget ditt kan i alle fall virke unødvendig krasst, og litt ovenfra og ned. Håper du ser den.
 15. bfo

  Hjelp! ladestige 308w nybegynner

  Takk for svar, jeg prøver å tolke det i beste mening. Håper du ser at det er minst like lett å tolke det som kritikk av alle som mangler 10-års erfaring - og derfor ikke bør vase rundt med å prøve ting selv. Nå har jeg ikke hverken hengt meg opp i ES eller skutt masse 3-skuddsserier. Jeg har derimot lada en haug helt like ganske slappe ladninger som jeg skyter med, men tenkte det var mer interresant med det lille jeg tross alt har målt og prøvd, enn at jeg skyter helt 96-99 poeng på 100 meter liggende-og at det nærmest uansett ladning og kule er større problemer med skytteren enn kombinasjonen av kule og krutt. Er litt spent på hvordan du mener jeg skal lære noe om jeg ikke prøver nye ting, måler og spør om tips og råd. Jeg vet jeg ikke skal ha trykktegn før over max. Men om du hadde lest hele tråden har du kanskje sett at forskjellige ladetabeller har ganske forskjellig max, og at det var mye av utgangspunktet for tråden.
×