Jump to content

Hebbe

Members
 • Posts

  160
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hebbe's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Hebbe

  Vinterjaktdress

  https://www.jaktdepotet.no/bekledning/jaktdresser/veidemann-elgfall-winter-camo-jaktdress Rimelig og god dress. Passe varm. Innerforet kan tas ut. Alaska som tidligere nevt er også en god dress. Bruker begge.
 2. Prøv Winchester hetter i GGG hylster. Funker hos meg i .223 og .308.
 3. Lader 250 grain Hornady RN med 48 grain VV N140 i 45 cm Lothar Walther pipe. Omformede Lapua .308 hylser. Kule satt til krymperille. 698 m/s. Svært god presisjon. Dreper effektivt. Moderat til liten kjøttødeleggelse. Restvektet på over 85%. Brukt på alt av hjortevilt.
 4. Det var store bulker det du. Tror du må skru dien minst minst en halv omdreing opp. Sjekk også at hylsene ikke er for lange.
 5. Styr unna. Billig "kinadrit". Lysene tåler ikke regnvær og skumringsreleet kuttet etter en uke.
 6. Afrikafeberen nærmer seg 40 grader, og vi har bestemt oss. Det blir jakt i SA i februar/mars 2017. Vi er 3 erfarne jegere fra 55 til 62 år som har vært i SA tidligere. Ønsker ca. 7 jaktdager management/cull hunting på plainsgame, 1 bøffel ku, samt 1 stk. trofè på stor Kudu og Sebra. Vi ønsker å jakte "walk and stalk" med medbrakte våpen og ammunisjon. Foretrekker enkel innkvartering. Fornuftige priser........ Vi hadde et opplegg som "gikk i dass", og kaster ut følgende forespørsel på kammeret: Hva, hvem og hvor anbefaler du???? Send gjerne PM.
 7. Noen som vet om det faktisk er liv i butikken? Har prøvd å få kontakt i flere dager. Svarer ikke på noen telefoner eller mail. Har bestilt varer. Fikk ordrebekreftelse og reservasjon på betalingskortet. Står sendt på ordren under "min side". 14 dager siden ordren ble bekreftet. Ingen sporingsnummer som oppgitt ved utsendelse av varer. At varene er sendt er ukjent for Posten, Bring og post Nord. Litt merkelig, eller???
 8. Se egen tråd for dette kaliberet.
 9. Sammenligning mellom politi og forsvar, - i denne sammenheng mellom infanterisoldaten og den patruljerende konstabel er grunnleggende feil. Som infanterisoldat var mitt viktigste våpen AG 3. Som politikonstabel var det kulepennen. Som infanterisoldat var mitt mandat å drepe flest mulig "fi". Som politimann var det aller viktigste å redde liv, også livet til den som ser på meg som sin største fiende. Vi har fortsatt et ubevæpnet politi i Norge. Det har samfunnet bestemt. Derav skal det ikke brukes mer tid på våpen- og skytetrening enn det som er høyst nødvendig, og helst mindre enn det. Med tilsvarende treningsmengde vil nok politikonstabelen bli minst like god som soldaten når det gjelder våpen og taktiske disipliner, men samfunnet aksepterer ikke at politiet bruker hele arbeidstiden på skytetrening og taktikk. Det er så uendelig mye som er så mye viktigere i en politikonstabels hverdag. Hoveddelen av patruljerende politikonstabler er generalister. Kan litt om det meste, men ikke spesielt god i noe, men dumme og udugelige er de ikke.
 10. Prøv heller VV N150 eller Norma 203 B. Da får du høyere hastighet og minst like god presisjon. Start med 55 grain. Jobb deg oppover mot max 60 grain. 57 - 58 grain gir meget god presisjon i de fleste rifler og hastigheter rundt 700 m/s. Tren med Partizan og jakt med Lapua Mega. Partizanen er åpenbart en kopi av Lapua Mega. Originalen er en mye bedre jaktkule.
 11. Må si meg veldig enig. Brukte 130 grains TTSX på plainsgame i SA. Drepandes god jaktkule til alt av antiloper. Hjemme bruker jeg 150 grains TTSX lastet med 45 grain 203B/Reloader 15. COL 71.4 mm. 860 m/s. og svært god presisjon i Sauer 202 med 51 cm. pipe. TTSX er betydelig mer ekspansjonsvillig enn TSX.
 12. Hei på deg. Ta en titt på min profil/hjemmeside. Det ordner seg nok.
 13. For den ultimate presisjon kan du prøve 42.5 grain VV N-140. Ikke særlig høy hastighet, men fungerer utmerket på rådyr, rein, hjort og "små elger" ut til. ca. 200 meter. http://www.nosler.com/nosler-load-data/308-winchester/
×
×
 • Create New...