Jump to content

Terkel

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Terkel's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har erfaring med zeiss conquest v4 i 4-16x 44? Det er også et alternativ i passende størrelse. Noe rimeligere en leupold kikkertene som foreslås er den muligens og.
  2. Det høres ut som noe å vurdere ja. Er det låsbare tårn på leoupold (vx5 eller 6) nå? Mener de ikke hadde det før.
  3. Har i dag en kahles helia C 1,5-6 x42 som står på en remington seven i 308 win som primært er med på reinsjakt. Har etterhvert som jeg har blitt vant med mer forstørrelse, rødpunkt og tårn for høydejustering fra andre kikkerter blitt så vant med dette at jeg savner det på reinsjakt. Da må det handles ny kikkert. har sett på kikkertsikter med ca 2-4 som minste forstørrelse (så det ikke er helt håpløst også til annen jakt) og minimum 10 som største forstørrelse. Helst opp på 12-15 som Største forstørrelse. Siktet bør ikke være for tungt. Jakta er på dagtid, så er ikke behov for noen stor lysåpning. Ønsker tårn for høydejustering som må kunne låses (på 0). Har opplevd at tårnet på en annen kikkert har vridd seg under bæring, og d er ikke noe særlig. Rødpunkt har jeg og blitt vant til så det er nå et must (selv om det egentlig ikke trengs til reinsjakt). Kikkertsiktet jeg har i dag har 30mm mellomrør, så det hadde vært greit å slippe å kjøpe nye montasjer til tommerør. Har andre rifler og kikkerter til annet bruk, så håpet er å slippe litt rimeligere unna det uten å måtte opp på feks en swarovski z6i i passende størrelse til en liten formue. Ser leoupold har noen kikkerter som muligens kan passe og at zeiss har en v4 conquest som også kunne passe, men har 1/4 Moa klikk, som ikke er ideelt. Det er muligens ikke noe å tenke på til et kikkertsikte til jakt. Er ikke snakk om veldig lange hold uansett, men mulighet for å kunne skru istedenfor å holde i jaktsituasjoner. Er det noen som har erfaringer og forslag til kikkerter som kunne passe?
  4. Terkel

    Vinterjaktdress

    Liker best å justere temp med klær under dressen, så trenger ikke noe tykt for. Det går mye i smygjakt etter rådyr på sporsnø og da er det viktig at dressen er rimelig støysvak, samtidig som det blir litt aktivitetsnivå. Blir litt toppjakt og så der er det gjerne jevn aktivitet igjennom dagen. Nå om dagen er det en del postering ved rådyr og hjortejakt med hund, men da kan jeg ha noen ekstra varme lag under. Bruker overtrekk jakke/bukse i dag. Blir lite muligheter med lommer osv, også er de gjerne så store at det ikke er noe særlig å gå i. F eks Forsvarets bråker som et uvær når den blir litt fuktig for å så fryse til is. Har en eldre overtrekksdress fra bergans og med noe bjørk og snøkammuflasje. Den er laget i noe syntetisk stoff som bråker noe voldsomt, men fin å sitte stille i.
  5. Terkel

    Vinterjaktdress

    Har vært på utkikk etter en skikkelig vinterjaktdress nå en stund. Er det nesten ingen som lager det lenger? Bruker alle overtrekksdresser? Synes personlig det er noe herk, og vil heller ha en skikkelig dress. har sett at Dovrefjell har jegern dressen, men har prøvd den grønne og er ikke helt fornøyd. Har også sett at Alaska har en som heter blindtech apex eller lignende, men er litt skeptisk, og ser den bl.a ikke har lufting under armene, som jeg gjerne bruker en del når jeg går. Noen som har noen gode forslag, eller vet om noen alternativer som bør sjekkes ut?
  6. Er det noen som har prøvd å bytte ut kolbekappa på en orginal seven-plaststokk? Noen som har funnet et alternativ som passer rett på? Skulle hatt en kolbekappe som bygget litt i lengden, samtidig som litt ekstra rekyldemping bare er et pluss. Har sett at det finnes et uttal versjoner til rem 700, men det virker ikke som profilen på kolben er lik den orginale seven-plaststokken.
  7. Takk A.B. Mest fornuftige innlegget jeg har lest på lenge. Er viktig å skille mellom å havne på rødlista og bli totalfredet. Det blir også for dumt å ignorere innvirkingen jakt har på rypebestanden. Det betyr selvfølgelig ikke at man må slutte med all rypejakt. Det handler bare om å justere jakttrykket etter bestandsnivåene. For å bedre disse nivåene er det naturligvis flere tiltak man kan ty til. Mange av de er nevnt tidligere her ser jeg.
  8. Pleier ikke å hive meg på slike tråder, men må si at når jeg hørte hvilken butikk det var snakk om ble jeg ikke overrasket. Hadde ett he******s styr for å få bytta stokk og gjenget til lyddemper der i fjor. Bare surr, og det var alltid noen andre som hadde skylda. Tok vel gode 4-5 mnd ført allt var i orden. Gikk ikke engang å si "ok, vi har gjort en feil. Beklager." Anbefaler nok ingen å levere noen børser der.
  9. Takk for tips begge to. Har sendt mail til tommys vapenverksted, men ikke fått svar. Det tar sikkert bare litt tid. Da er det bare å lete frem en gammel m 98, så ordner det seg
  10. magasinfjæra på min husqvarna 1900 knakk under våpenpussen i dag. Noen som har en ide til hvor jeg kan få tak i en ny? Helst innen rimelig tid (det er tross allt høst).
  11. og DER kom det et vettugt innlegg i en hund/ulve-tråd. Takker høggern.
  12. Noen som vet hvilken stigning det er på løpet i en helix i 6,5 x 55 m 56 cm løp?
  13. Noen som har en eldre seven SS m syntskjefte m orginalt løp (fra når den orginale løpslengden var 48 cm)? Har klart å rote bort skyvelæret og nå kunne jeg godt tenkt meg å vite løpsdimensjonen. Noen som vet hvor tykt det er ved kroninga? Edit: Etter mye googling å ymse resultater har jeg kommet frem til at munningsdiameteren er 14,1 mm. Må muligens ned på 13x1 gjenger for å sette på lyddemper da?
  14. Terkel

    Hämmerli x-esse

    lyddemper på exesse? prøvd å ringe flere børsemakere før, ingen som ville ta på seg det med en exesse. For lite gods i pipa elller noe sånt. Får ta seg en telefon til pvas til uka da.
  15. og hvorfor tunge 223 kuler? Er gunstig med lette varmintkuler...
×
×
  • Create New...