Jump to content

Terkel

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Terkel

  Vinterjaktdress

  Liker best å justere temp med klær under dressen, så trenger ikke noe tykt for. Det går mye i smygjakt etter rådyr på sporsnø og da er det viktig at dressen er rimelig støysvak, samtidig som det blir litt aktivitetsnivå. Blir litt toppjakt og så der er det gjerne jevn aktivitet igjennom dagen. Nå om dagen er det en del postering ved rådyr og hjortejakt med hund, men da kan jeg ha noen ekstra varme lag under. Bruker overtrekk jakke/bukse i dag. Blir lite muligheter med lommer osv, også er de gjerne så store at det ikke er noe særlig å gå i. F eks Forsvarets bråker som et uvær når den blir litt fuktig for å så fryse til is. Har en eldre overtrekksdress fra bergans og med noe bjørk og snøkammuflasje. Den er laget i noe syntetisk stoff som bråker noe voldsomt, men fin å sitte stille i.
 2. Terkel

  Vinterjaktdress

  Har vært på utkikk etter en skikkelig vinterjaktdress nå en stund. Er det nesten ingen som lager det lenger? Bruker alle overtrekksdresser? Synes personlig det er noe herk, og vil heller ha en skikkelig dress. har sett at Dovrefjell har jegern dressen, men har prøvd den grønne og er ikke helt fornøyd. Har også sett at Alaska har en som heter blindtech apex eller lignende, men er litt skeptisk, og ser den bl.a ikke har lufting under armene, som jeg gjerne bruker en del når jeg går. Noen som har noen gode forslag, eller vet om noen alternativer som bør sjekkes ut?
 3. Er det noen som har prøvd å bytte ut kolbekappa på en orginal seven-plaststokk? Noen som har funnet et alternativ som passer rett på? Skulle hatt en kolbekappe som bygget litt i lengden, samtidig som litt ekstra rekyldemping bare er et pluss. Har sett at det finnes et uttal versjoner til rem 700, men det virker ikke som profilen på kolben er lik den orginale seven-plaststokken.
 4. Takk A.B. Mest fornuftige innlegget jeg har lest på lenge. Er viktig å skille mellom å havne på rødlista og bli totalfredet. Det blir også for dumt å ignorere innvirkingen jakt har på rypebestanden. Det betyr selvfølgelig ikke at man må slutte med all rypejakt. Det handler bare om å justere jakttrykket etter bestandsnivåene. For å bedre disse nivåene er det naturligvis flere tiltak man kan ty til. Mange av de er nevnt tidligere her ser jeg.
 5. Pleier ikke å hive meg på slike tråder, men må si at når jeg hørte hvilken butikk det var snakk om ble jeg ikke overrasket. Hadde ett he******s styr for å få bytta stokk og gjenget til lyddemper der i fjor. Bare surr, og det var alltid noen andre som hadde skylda. Tok vel gode 4-5 mnd ført allt var i orden. Gikk ikke engang å si "ok, vi har gjort en feil. Beklager." Anbefaler nok ingen å levere noen børser der.
 6. Takk for tips begge to. Har sendt mail til tommys vapenverksted, men ikke fått svar. Det tar sikkert bare litt tid. Da er det bare å lete frem en gammel m 98, så ordner det seg
 7. magasinfjæra på min husqvarna 1900 knakk under våpenpussen i dag. Noen som har en ide til hvor jeg kan få tak i en ny? Helst innen rimelig tid (det er tross allt høst).
 8. og DER kom det et vettugt innlegg i en hund/ulve-tråd. Takker høggern.
 9. Noen som vet hvilken stigning det er på løpet i en helix i 6,5 x 55 m 56 cm løp?
 10. Noen som har en eldre seven SS m syntskjefte m orginalt løp (fra når den orginale løpslengden var 48 cm)? Har klart å rote bort skyvelæret og nå kunne jeg godt tenkt meg å vite løpsdimensjonen. Noen som vet hvor tykt det er ved kroninga? Edit: Etter mye googling å ymse resultater har jeg kommet frem til at munningsdiameteren er 14,1 mm. Må muligens ned på 13x1 gjenger for å sette på lyddemper da?
 11. Terkel

  Hämmerli x-esse

  lyddemper på exesse? prøvd å ringe flere børsemakere før, ingen som ville ta på seg det med en exesse. For lite gods i pipa elller noe sånt. Får ta seg en telefon til pvas til uka da.
 12. og hvorfor tunge 223 kuler? Er gunstig med lette varmintkuler...
 13. blodprøver er ingen god indikasjon på blyinnholdet i kroppen uansett. Det er uta av blodomløpet i løpet av ca en uke. Når det kommer til Villmarksliv- artikkelen, var flere argumenter her direkte usakelige. Synd at det er sånn det skal argumenteres.
 14. Nyyyyyydelig. Synd det er vanskelig å skaffe seg noe sånt for oss som bor et stykke unna en klubb med MS på programmet...
 15. Terkel

  17Rem Fireball

  Du får modell seven kamret i 17 rem. fireball og.
×
×
 • Create New...