Jump to content

Bly

Members
  • Posts

    4,713
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    26

Posts posted by Bly

  1. 10 hours ago, M67 said:

    Jeg har iallefall handla 400gr kuler. Alt mellom 350 og 420-ish brukes. Berger kule .375 (.375) 410grs Hybrid Target 250pk - Magne Landrø AS (landro.no) Det er jo BC som er det spennende her.

    Spenstig pris på ei kule 😂 Snart er det lønnsomt med en liten bordmodell 2 aksa CNC dreiebenk, kanskje med stangmater, som kan spytte ut kuler https://www.sherline.com/product-category/lathes/ball-screw-lathes/ . Skal du ikke prøve Cutting Edge? 

  2. 20 minutes ago, høggern said:

    tipper børsiser enten har flere størrelser

    Nå har «bmwaer» shims med 5 hundredeler tykkelsesforskjell😉.

  3. 20 hours ago, John308 said:

    Hei, jeg kjøpte et sauer 200 str 22lr kit helt nytt.  Jeg syns den er ganske hard å lukk sluttstykke på, umulig uten å legge press fremover.

    Fjerndiagnostikk er ofte en umulig oppgave. Jeg har ved flere tilfeller prøvd å veilede noen, men når jeg til slutt sitter med rifla i hendene så er det noe helt annet som er galt. F.eks feil montering, deler montert i spenn, you name it.

     

    Uansett, om du ikke viste dette fra før så headspacer 22LR på rimen, ikke på kula. Kula skal graveres litt i bommene. 22LR ammo kan ha varierende rim tykkelse. Kammeret eller retter sagt bakdelen av der kammeret starter i pipa har også toleranser og kan være «trang». På STR har de laget shims for å juster dette til perfekt i forhold til ammo. De får du kjøpt f.eks her; https://www.bmwear.no/produkt/konkurranseskyting/sauer-200str-deler/deler-22lr-sauer-200str/s47661-sauer-200str-shims-0-1mm , og finnes i mange tykkelser. Bytter du mye ammo og vil tune kan det være lurt å ha hele settet med alle shimsene.

     

    Nå aner ikke jeg hva børsemakeren din har gjort? Jeg regner med at han har kammertolker og har testet at headspace er innenfor toleransene? Du må nesten snakke med han å få en skikkelig forklaring. 

  4. @EhymaiinBommene på pipa var helt herpa. Det står litt i denne tråden; https://www.kammeret.no/topic/97389-86-blk-blackout/

    Også har jeg skrevet litt i denne om 8.6 BLK; https://www.kammeret.no/topic/99058-300-blk-erfaringer/

    På Snipershide går det også en tråd om Faxon løp med 1:3 twist. Jeg har posta litt der også, og fått et par svar fra «Frank som driver Bartlein barrels». Kan også være verd å lese; https://www.snipershide.com/shooting/threads/8-6-blackout-accuracy-and-barrel-twist.7189220/

     

    Jeg tviler på at Lothar Walther sender ut løp med så dårlig kvalitet som Faxon? Uansett så virker det som om mange sliter med å få 1:3 piper til å samle skikkelig bra av en eller annen grunn. Jeg mistenker at 1:5 er et bedre kompromiss, men det vet jeg jo ikke helt sikkert? Jeg får i hvert fall god presisjon i 1:7 om ikke kula blir for lang. Alt jeg referer til er selvfølgelig sub-skyting.

  5. 1 hour ago, Ehymaiin said:

    Kjøpt igjennom jakt og friluft

    Jøss! Har du fått den ferdig med kammer og montert fra jakt og friluft? Blir spennende å se hva du får til med den. Du må poste når du har fått testet greia.

     

    Jeg har veldig lyst på ei pipe med 1:5. Nå har jeg ei pipe med 1:7, også har jeg prøvd med ei pipe i 1:3 som jeg måtte returnere på garanti.

  6. 54 minutes ago, Casey Jones said:

    I f.eks. 6,5x55 fungerer metoden "kjøp fabrikkpatroner, lad dem opp igjen 3-4 ganger, kast hylsene" helt fint. Trenger ikke verken vaske, trimme eller rense hettelomma.

    Jeg skjønner ikke hva du snakker om? For det er stort sett nettopp 6,5x55 jeg gløder 😂.  Men jeg gjør det bare med hylsene som jeg skyter langhold med😉. Resten er «hvasomhelst» fra søpla.., som havner tilbake i søpla…

  7. 17 hours ago, M67 said:

    "Anneal", et norske ordet er "gløde",

    Jeg er ikke ekspert på varmebehandling, men synes gløding er et litt rart ord å bruke om prosessen. Når man gløder stål så ender man opp med mykest mulig tilstand. Det vil man kanskje ikke med hylsene for da er de ødelagt. Jeg synes anløping er et bedre norsk ord, for det man vil er å fjerne noe av hardheten, men ikke alt. Nå oppfører messing seg annerledes enn stål, men jeg innbiller meg at jeg holder messingen i hylsa i sjakk med å gløde hver andre gang jeg helpresser. De sprekker aldri i halsen, men må selvfølgelig pensjoneres på et tidspunkt siden de strekker seg. 

    Hovedgrunnen til at jeg «gløder» er at jeg vil bruke de samme hylsene om igjen hver gang så lenge det er mulig, selv om jeg har noen tusen, og skytebanen er uendelig full. Jeg har egentlig ikke lyst å «gløde» hylser siden det tar tid, men har nå laga en sånn halvveis innretning som ikke krevede så mye hverken å lage eller bruke. Jeg fyller på hylser og de kommer ut i andre enden. Det som tar mest tid er å vente på at de skal bli kald nok til å ta på. Å stappe ei og ei hylse i en «AMP» hadde jeg ikke giddet før hylsene kosta så mye at jeg fikk vondt av å kjøpe de. Jeg har flere ganger tenkt på å lage en mere raffinert maskin, men gidder ikke siden det er så mye «arbeid».

    Som @1983 påpeker, når jeg lager villkatt (8.6 BLK) ut av 308 hylser er det en enorm forskjell på «gløda» og «ugløda» hylser med tanke på krefter som kreves for omforminga.

     

    Men jeg anbefaler ingen å starte med «gløding» før man «tror» det er noe ekstra man kan oppnå. Og jeg hadde aldri orket en og en hylse hånda med en metronom som timer.

  8. 3 hours ago, Per-S said:

    Da vil mye av demperen bli kastet fremover og ikke bli en splintbombe som gir fragmenter sideveis på standplass.

    Jeg har tenkt samme tanken, men alle jeg har sett bilde av har også revnet/sprengt rør. Hvorfor det skjer vet jeg ikke? Jeg tenker uansett at erosjon og korrosjon skal ikke jobbe mye på det lille godset i den konstruksjonen før det gir seg.

  9. 3 minutes ago, M67 said:

    men jeg rekker kanskje å ombestemme meg ;)

    Det ville jeg ikke gjort! I følge sikre kilder, så er det en god kombinasjon. Du får tak på rett krutt, N570 og den skal ikke være så hard på utbrenning av pipa heller. Jeg tror den er noen hakk mere harmonisk enn 33XC.

  10. @stigamundsenDet var derfor jeg foreslo 8.6 BLK😉 Mere håpløst kaliber er vel vanskelig å oppdrive? Spesielt om du går for ekstrem twist😂

     

  11. 5 hours ago, Bartemannen said:

    En på 7x64 og en på 8x57

    Hva gjør disse kalibrene/"løpene" som en 30-06 ikke kan, bortsett fra å være "gøy" etter din definisjon? Jeg ville sett på begge to som bortkasta penger, og heller kjøpt ei pipe til i 30-06😉

    • Like 1
    • Haha 1
  12. 20 minutes ago, spindrift said:

    Og når nyhetens interesse har lagt seg, står du igjen med en litt tung logistikk og kanskje et løp som støver ned.

    Det er vel det jeg mente med hvor «gøy» kan et løp/kaliber være😉. Skal jeg ha det gøy så må det være radikalt annerledes, en utfordring og hodebry som smerter😂. Ræva logistikk for noe som ligner alt annet gidder jeg ikke. Da blir det 6,5x55.

  13. 1 hour ago, Bartemannen said:

    Tenker ikke bruke tid og penger på sær-tilpasninger.

    Sa du ikke at det skulle være «gøy», også vil du ha standard hyllevare?😂

    Jeg tror du må utrede begrepet «gøy», slik at alle forstår😉

    • Like 1
  14. Hvor «gøy» kan et løp/kaliber være? Hvis du vil ha noe med en utfordring på ladebenken 8.6 Blackout😇

  15. On 5/23/2024 at 9:39 PM, M67 said:

    Vision Pro-chassiet er bedre på absolutt alle måter.

     

    Jeg har sett litt på videoen de har lagt ut med gjennomgang av pro:

    Det ser jo ikke så verst ut😉 Jeg hadde ikke sansen for de første chassisene de kom med. Det var mye jeg ikke likte på de. Spesielt hadde jeg lite til overs for å lage en skjøt foran låsekassa til «fremstokken». Det er jo veldig bra at de får til en utvikling. Får håpe de har noen som er god på markedsføring, slik som MDT. 
     

    Et spørsmål jeg lurer på er hvorfor lager alle forskjefte nesten 50 cm langt? Jeg skjønner at mulighet for balansering betyr noe, men hva bruker man egentlig ytterpunktet på skjelte til i PRS? Det er jo nesten ingen jeg ser som brukket dette til noe.

    • Like 1
  16. 20 minutes ago, M67 said:

    Har vi det?

    De sier så! Men jeg skjønner at plastspisser som skrangler rundt i ei eske ikke ender opp med fine rette kanter. A-tipene er jo «single pakka».

    26 minutes ago, M67 said:

    Men har du sammenlignet ES med ulike kuler? Ved munningen?

    Ikke i noen grad som er statistisk signifikant. Det blir for mange variabler til at jeg gidder. Egentlig har jeg nesten bestemt meg for å slutte og teste noe som helst i «langholdssegmentet». Nå følger jeg heller med på hva Litz  og «andre» finner ut. De har tid og penger nok til å faktisk utføre tester av betydning. Det har ikke jeg. Jeg er mere opptatt av ting som de ikke tester, slik som rifledesign og konstruksjoner (minus løp som jeg ikke kan gjøre noe med selv).

×
×
  • Create New...