Jump to content

tiders

Members
 • Content Count

  661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

tiders last won the day on May 23 2018

tiders had the most liked content!

Community Reputation

208 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ah, ok. jeg var ikke klar over hvordan denne egentlig fungerte. Jeg tenkte det var slik at man må/bør kvalifisere hvert år for å holde ranking. Men så at Nerheim og Frank (som er de jeg tilfeldigvis så og kjenner / vet om) den regionale listen ligger og vaker på ca 90. Jeg hørte en podcast der det var snakk om folk som har skutt et par år og nådd GM. Jeg slet litt med å forstå det og samtidig fant jeg ikke noen stevner her hjemme å måle det opp mot. For en som er fersk i gamet ville det med andre ord være mer motiverende å delta på en classifier enn en som er etablert. Det ville kanskje også bety at de 20 % beste i Norge holdt seg unna et slikt stevne. Men for oss andre som .. fyller de neste 80 % kunne sånt noe kanskje vært et greit standpunkt for de av oss. Eller er oppfatningen at dette ikke er en god målestokk?
 2. Med forbehold om at jeg ikke har RO kurs og ikke helt vet hvor komplisert det er å sette opp, er det en grunn til at det arrangeres så sjeldent?
 3. Hei, Hva er grunnen til at det ikke er noen Classifier stevner å finne i SSI?
 4. tiders

  Colt Python

  Takk. Jeg skal ta den frem og forske litt.
 5. tiders

  Colt Python

  Fin tråd. Jeg har en Python jeg gjerne skulle ha fått stilt en diagnose på. Symptomene er at tønnen snurrer for langt på to av kamrene. Kamrene står 180 grader på hverandre. Dette skjer kun på DA. Jeg har alltid ment det var litt mye hakk på kransen, uten at jeg er sikker på om det er årsaken. (Jeg vet ikke om det heter krans, men det er den delen av tønne/utstøter som hånden tar tak i for å rotere tønnen.)
 6. Presist men som det skrives krever tilvenning. Avtrekket er etter min mening ikke tilgivende og man får derfor enda mer å jobbe med enn ved å velge noe annet og mer spesialisert.
 7. Hvordan gjorde du dette og hvordan fikk du demperen fra hverandre?
 8. Dette er Mec-Gar magasiner så jeg hadde ikke tvilt et sekund på å bruke. Brownells er veldig greie å handle med i tillegg så det er ikke noe å lure på.
 9. Man trenger ikke være veldig insatt i de politiske prosessene i Norge for å forstå at saker som nettop denne er laget for å påvirke posessen. Dette er måten POD påvirker prosessen inn mot JD. Dette er måten alle påvirker departementer og spesielt det politiske miljøet i Norge. Det eneste som er værre enn å være rasist i det poilitiske er å ikke være handlekraftig, dvs det å oppfattes som lite handlekraftig. Forvent en grusom forskrit som gjennom kritikk blir moderert noe. Så ende man opp med et resultat veeeeldig nære det POD ville ha i utredningen fra 2011.
 10. Dette er et førsteklasses eksempel på hvordan lover lages i dette kongeriket. https://www.nrk.no/ostlandssendingen/rekordbeslag-pa-gardermoen_-har-funnet-opptil-180-ulovlige-kniver-pa-en-dag-1.14112633 1. Problematisering A - Farlige gjenstander kommer inn i landet "Tollvesenet er også bekymret over helt nye typer kniver som ikke rammes av våpenloven. En av dem er på størrelse med et kredittkort, og kan gjemmes..." Problematisering B - Voldsom økning, noe må gjøres!! "Første halvår i år, altså frem til 30. juni, beslagla tollerne på Gardermoen over 600 kniver. Det er en økning på flere hundre prosent sammenlignet med første halvår i fjor, ifølge Tolletaten. 2. Diagnostisering A - Prosentvis ser tollerne at det er flest kniver som skal til Oslo = Farlige gjengkriminelle / innvandrere vil ha disse knivene "Vi tror at spesielt unge menn føler seg tiltrukket av å ha og eie slike type kniver. Det gir muligens en form for status, og kanskje en form for sikkerhetsfølelse." Diagnostisering B - Farlige gjenstander men Politiet vet råd "Knivene blir beslaglagt, og vi anmelder det etter våpenloven og våpenforskriften. Den sier at en kniv skal ha et aktverdig formål, altså være til fornuftig bruk" I artikkelen avslører POD hva de ønsker seg. POD mener forskriften skal ha følgende innhold "en kniv skal ha et aktverdig formål" Loven sier ikke det. Ikke enda. Men vi kommer nok dit nå. Beviset på at loven ikke sier dette finner vi i dommen under. https://www.ba.no/kriminalitet-og-rettsvesen/sotramann-klaget-da-kredittkort-knivene-ble-beslaglagt-na-far-han-dem-igjen/s/5-8-151150 Våpenforskriften vil inneholde forbud mot alle mulige farlige gjenstander og POD får makten til å definere farlige gjenstander. God sommer.
 11. Jeg ville lest det sånn at vekterne får mulighet til å rapportere inn og politiet kan melde ut dersom de trenger observasjoner. At POD frivillig gir fra seg noen form for makt tror jeg vi ikke skal håpe på.
×
×
 • Create New...