Jump to content

tiders

Members
 • Content Count

  790
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

tiders last won the day on March 5 2020

tiders had the most liked content!

Community Reputation

328 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Justisdepartementet vurdering av POD sitt forslag er ikke nådig. JD sier at dette er et tåpelig forslag det vil bli vanskelig å etterleve. De kritiserer POD for å skape fullmaktslover for seg selv og ville regulere alt i rundskriv ( den melodien viker veldig kjent…) Innvendingene oppsummert. 1. Vi har en knivlov (bare det burde ha fått dette til å stoppe opp) 2. Machete har lovlig brukområde og er ikke et «voldsprodukt» etter våpenforskriften § 9, så de må komme opp med noe helt nytt. 3. Det er ikke mulig å definere hva en machete faktiske er, (smak på den) så det nye de m
 2. Tenk bil med forbrenningsmotor. (Som du skulle ha eksportert. På egenhånd. Til Afrika. Men ikke fikk til. Så nå kan du skylde deg selv...)
 3. Of-of topic.... Jeg var i samme leir, men har innsett at Apple har vridd sine produkter til å ha personvern som kjærneverdi. Et system som feks er bassert på Googles Android vi høste data. Jeg tror ikke de kan stå for fristelsen av å samle inn og selge feks sted og klokkeslett for kriminelle handlinger.
 4. Jeg tviler ikke på påstanden men har du en referanse til dette?
 5. Jeg har ikke PCC så jeg kan ikke svare deg på hva slags aktivitet som kvalifiserer.
 6. Javel, og jeg antar videre da at det er halvauto rifler vi snakker om. Jeg er ingen ekspert, men du har vært / er "innenfor" og da skal det vel bare være aktivitet du trenger for å dokumentere behov?
 7. Kontrollspørsmål. Det er DSSN rifle du har fra før ikke sant?
 8. Er løsningen å søke på og kjøpe en slide og at selger kasserer rammen? Du søker på og kjøper en våpendel. Selger må kassere sin del som da forsvinner ut av registeret og sliden, med samme nummer, trer inn som våpendel i registeret. Ulempen med å spørre politiet er at de aldri har tenkt på mulighetene og antar at dette derfor er feil, umoralsk eller i det minste fetende og derfor sier nei. Men presentert med dette resultatet i etterkant kan de vanskelig protestere.
 9. Hvis POD går i mot dette forslaget skal vi ikke utelukke at de ikke ønsker å bli avkledd på dette punktet. I så fall kan man finne en alliert i denne kampen.
 10. Norge ratifiserte Prüm-avtalen (Schengen 3) 1. desember 2020. En del av denne avtalen innebærer at nasjonale registre over DNA, fingeravtrykk og kjøretøy skal deles med EU. (EU kommisjonen ønsket før nyttår også å inkludere ansiktsgjenkjennelsesdata i Prüm-avtalen, men det er en seprat sak...) Og nå ser det ut som det er det lagt frem forslag om at alle våpenregistre og navn på alle eiere av våpen også skal deles. Fra før deles data alle stjålne våpen gjennom for eksempel Interpol, men er det altså forslag på at navnene til alle lovlydige borgere og deres våpen skal være tilgj
 11. Du forutsetter at myndighetene faktisk har oversikt over alle Mini 14 i landet. Jeg kan fortelle deg at det har de ikke. Våpenregister er en stor skandale som venter. Dette er en av grunnen til at POD ikke vil gi fra seg kontrollen over dette til feks Brønnøysund. Nok om det. Det vil bli erstattning, men det blir småpenger. Begrunnelsen vil lyde noe sånt som. "Du har hatt to år på å selge riflen, men ikke gjort det. Så nå kan du skylde deg selv"
 12. Takk, men det er kun snakk om mellombels oppbevaring etter § 20.
 13. He he, nei men lurte på om de tåler å lagres på en uoppvarmet hytte gjennom sommer og vinter uten å pakke det mer inn enn dette.
 14. Vet noen om den Magtech'en går ok og om det er en hermetisk lukket pakke?
×
×
 • Create New...