Jump to content

Sonic

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Min mening er at skyting på levende dyr på 250-300 meter så må absolutt alt ligge tilrette for det. Og presisjonen er minst like viktig som hastighet på kula da. Min erfaring er at en av de vanskeligste tingene er å se vinkelen dyret står i, og beregne hvor siktepunktet må ligge. Det kan være vanskelig nok på 100m. Har selv skutt mange elg på rundt 200m, og over det. Men har etterhvert kommet til at 250-300m blir i absolutt lengste laget for å kunne ha noenlunde sikkerhet på å treffe der man skal, og marginer...
 2. Hun fulgte det nok 50m i gal retning, og kom da ut av sporet der det var en vinkel. Kan ha vært pga det blåste en god del. Det var også veldig tørt i det området. I starten av sporet var det vått og hun fulgte sporet veldig fint der, de første 100 meterne. Selv om det var motvind og sporet ikke gikk snorrett fulgte hun det rett på. Problemer kom der det var tørt, og det var lagt inn to vinkler. Men hvordan kan hunden merke hvilken vei et spor går? Jeg har tenkt på å ett gå et blodspor motsatt vei enn det ble lagt ut. Hvis vinden har snudd retning. Er det helt feil å gjøre?
 3. Gikk et blodspor i dag. Det var motvind første halvdel av sporet. Så hun tok overvær og kuttet sporet. Når hun da kom inn på blodsporet lengre fremme fulgte hun da dette i gal retning. Altså tilbake. Hva burde jeg gjort da? Jeg tenker at på en blodsporprøve vil man jo ikke vite hvor sporet går, så man har ingen mulighet å vite at hun går tilbake i gal retning. Og på en prøve vil antagelig sporet være lagt i en "U", slik at man får motvind på deler av sporet. Jeg lar hunden gå delvis løs, slik at hun drar sporlinen etter seg selv. Dette fungerer bedre når hun skal rundere der det er mye trær. Er det noen regel om at man må holde i linen? Hun har ikke så mye fart i sporet at jeg ikke klarer å holde følge.
 4. Sonic

  Presisjon 22 wmr

  høyere hastighet, og lavere bc gir mindre fall på kula. Kombinert med vesentlig bedre presisjon. Du kan selvf bruke avstandsmåler og kompensere da. Uansett kommer du til en avstand hvor spredningen blir så stor at det ikke er brukbart ift å kunne treffe sikkert det du sikter på.
 5. Sonic

  Presisjon 22 wmr

  Hadde en 22wmr pipe til min Cz455. Prøvde det meste men fikk aldri noe bedre enn 40mm. Og veldig ofte noen slengere som lå langt utenfor gjorde at det var umulig å stole på det til jakt. Bytta til en 17hmr pipe i samme våpenet og det er en helt annen verden. Går utrolig bra med alt jeg har prøvd av ammo. Ingen grunn til å kaste bort tiden med 22wmr når 17hmr er så mye bedre. Mindre vindavdrift og bedre rekkevidde er det også.
 6. https://www.nrk.no/nordland/hundeeier-i-bodo-skjot-elgkalv-ved-boligomrade-_-na-risikerer-han-fengsel-1.14583729
 7. kort fortalt, han er tiltalt for alt som ble nevnt i tråden, pluss litt til
 8. https://www.an.no/bodo/salten-tingrett/politi/mann-tiltalt-etter-a-ha-skutt-elg-i-boligomrade-i-bodo/s/5-4-1114457?access=granted
 9. haha, jeg ha tenkt på det samme. Men er det dermed sagt at blodsportrening er tull, og at en utrent hund klarer prøven like bra som en hund som har blitt trent på å følge eierens spor...?
 10. Er det noen som vet hvor man kan skaffe blod fra storfe? for bruk til trening av ettersøkshund, Har vært innom flere butikker, og ferskvaren sjekket med slakteri om å skaffe storfeblod, men det var ikke noe de ville levere. Matblod fra svin har de i frysedisken men har lest at det er mindre bra å bruke, pga. det lukter likt menneskeblod.
 11. Slik jeg ser det må/kan vedkommende ha forbrutt seg på ganske mange ting i denne saken. 1) Ikke holdt hunden i bånd, til tross for at han må ha vist om at det gikk elg i området 2) For å ha felt en elg utenom ordinær jakttid 3) For å felt elg i et område han ikke hadde jaktrett 4) For å ha skutt elg i mørket 5) For å ha avfyrt skudd i tettbebygd område 6) For å ha avfyrt skudd uten å ha forvist seg om sikker bakgrunn (stedet elgen ble felt er toppen av en liten åsrygg uten mulighet for å komme seg høyere enn elgen)
 12. Turstien er ikke nevnt i paragraf 3.3, med listen over turstier med utvidet båndtvang. Turstien går dog langs boligområdet (~ 50m fra boliger og en skole) over en strekning på nesten 1km. Så det spørs om paragraf 3.1 gjelder. De aller fleste holder hundene i bånd der.
 13. Jeg bor på stedet og har hatt denne elgen i hagen flere ganger. Den har holdt til i området siden i fjor høst og vært veldig lite redd for folk. Ikke noen tegn til aggressivitet eller utfall mot folk som jeg har hørt om. Vedkommende må ha vist om denne elgen ettersom han tydeligvis bor i nabolaget og det er en turløype som alle hundeeiere benytter seg av. Jeg har selv hund og har den alltid i bånd når jeg går der iallfall. Elgen ble felt rett på siden av turstien, kanskje så lite som 50m unna nærmeste bolig, så den har ikke trukket unna. Attpåtil i mørket. Istemmer på jeger av kategori TUFS. Vedkommende må ha særdeles dårlig dømmekraft og kan ikke være skikket til å inneha våpen.
 14. På en 1,5 års elgokse vi felte i dag var det mange små svarte bønneformede klumper på luftrøret. De var samme farge inni. Selv har jeg aldri sett slike. Men en av de eldre på laget sa han hadde sett slike før. Noen som kan forklare hva dette er?
 15. Sonic

  Sakoklubben

  samme kvalitet, bare lettere. Så spm til deg selv er vel om du synes de grammene du sparer er verdt 16k.
×
×
 • Create New...