Jump to content

Sonic

Members
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sonic's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

24

Reputation

 1. Sonic

  Sakoklubben

  Hvorfor? Slik jeg ser det er de "jaktstokkene" som rifler vanligvis leveres med i dag helt utdaterte. De var utformet i en tid hvor åpne sikter var standarden og tre var det materialet man hadde. Hvorfor majoriteten av rifler i 2020 fortsatt leveres med en stokk som fra grunnen av er utformet for bruk med åpne sikter er underlig, da bortimot 100% av jegere i dag bruker kikkertsikte. Jeg har en Sako85 hvor jeg har måtte putte på en kolbeforhøyer, og det funker greit, men skulle gjerne hatt en S20 stokk istedet. Hvorfor anses slike stokker å ikke være jaktstokker?
 2. Du kan ikke ha sett Pawn Stars på History Channel ihvertfall. Folk prøver å selge gamle våpen de har restaurert selv og blir overrasket over at restaureringen har gjort at de har stort sett mistet all verdi. Jeg ville bare hengt den på veggen slik den er.
 3. Om du synes det er gøy å bruke allverdens med teknologi, det være seg termiske kameraer, droner, hvaenn som måtte bli mulig, for å finne viltet, så gjerne for min del. Men jeg tror nå man etterhvert mister en dimensjon ved jakta. Men som sagt, helt opp til deg hva du velger å gjøre.
 4. Ærlig talt, det må være lov å komme med innlegg i tråden som fremmer refleksjon rundt bruk av teknologi i jakta uten at det skal bli klassifisert som "barnehage-aktivitet" eller "unyttig" Selv tenkte jeg en periode på bruk av droner, (før jeg fant ut at det var ulovlig), og kom til at det tok bort noe av det jeg faktisk likte med jakta, nemlig at det skulle ikke være så enkelt. Gjør hva du vil. Men man kan jo kanskje tenke seg en dag så vil noen bruke en slik til storviltjakta om de bare fikk muligheten https://no.wikipedia.org/wiki/Fjernstyrt_våpenstasjon
 5. Er det lov så er det vel bare å kjøre på. Men hvor mye teknologi skal man bruke før det ikke lengre er "jakt".. Men det samme kan man kanskje spørre om for både kikkertsikter og avstandsmålere.
 6. Man kan bli overrasket over størrelsen på kablene for flere dyr.. Utrolig hva de klarer å trykke ut.. Og reven spiser jo alt mulig. Også bær. https://www.nordlys.no/nyheter/i-golferne-trodde-det-var-bjornebasj-gjett-svaret-i/s/1-79-6874301
 7. Kan se ut som han bestemte seg underveis under skriving av innlegget..
 8. Jeg leste om en metode som heter Verharrmetoden som kan brukes for å avgjøre om en hund er på sporet eller ikke, hvis man er usikker. Den er beskrevet i boka "Ettersøk"av Magne Klokset, fra 1998, som er tilgjengelig på nb.no Det går ut på å stramme opp lina slik at hunden blir stoppet. Hvis hunden da fryser med hodet i retningen den gikk er den på sporet. Om den slår ut til siden er den ikke på sporet. Noen her som har prøvd/bruker denne metoden?
 9. Av vesentlig betydning er også om man har en driftsplan, og/eller om man har kalv/ku igjen å felle. Da trenger man ikke nødvendigvis vente til man er 100% sikker. Det blir ingen krise alikevel.
 10. Joda, pluss flere andre ting. Men det er store og små 1,5 åringer. Og forskjellen ift. stor kalv eller liten 2,5 åring være veldig liten. Man klarer ikke veie dyret på øyemål... De eneste gangene man kan være bortimot 100% sikker er hvis det er to tvillinger sammen med moren og den ene er en piggokse.
 11. Det gjør det enklere å forstå hvor vanskelig det er iallfall. Har jaktet på elg selv i 25 år, og gamlingene i laget har sikkert jaktet i 50 år. Like fullt sliter vi mange ganger.
 12. Vavlo, mener seriøst at de fleste ikke sliter med å se forskjell på 1,5 og 2,5 års ku?
×
×
 • Create New...