Jump to content

Lawman

Members
 • Content Count

  357
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. .243 Win er ingen dårlig patron og vil absolutt gjøre jobben. Det er en meget utbredt patron for springbuck culling. Hadde jeg bodd i USA, eller Afrika, ville jeg kanskje valgt dette kaliberet til ditt bruk. For en som bor i Norge derimot, mener jeg, som Maral, at 6,5x55 vil være et mye bedre valg. Billig og rimelig ammo, bl.a. rekruttammo med lett kule og ingen nevneverdig forskjell i rekyl med lette kuler. Både 100 og 120 grs Barnes TTSX er utmerkede jaktkuler, og med lyddemper blir dette bare kos. Så har hun jo ikke minst muligheten til å oppgradere ammo og kuler om hun vil jakte s
 2. Jeg ser helt klart betenkelige sider ved dette og synes ikke klubben burde utlevere noen slike lister.
 3. Det er stedvis bra med villsvin rett over svenskegrensa. For eksempel er det en del villsvin i store deler av Strömstad kommun øst for E6. Disse rømte fra et hegn på 1980-90-tallet og dette er derfor en lokal stamme, og den går ikke så langt sør som til nabokommunen (Tanum). Det derfor ikke sånn, som man kanskje skulle tro, at det er mye villsvin jevnt oppover langs vestkysten hele veien fra Skåne. Et av de områdene mest villsvin i Sverige er imidlertid rundt Koberg slott på grensen mellom Trollhättan og Alingsås. Det er ca. 1,5 times kjøring fra grensa ved Svinesund, og hvor jeg selv jakt
 4. Hva mener du med rett over over svenskegrensa?
 5. Ja, og det er nok her som ellers nokså nær sammenheng mellom pris og kvalitet.
 6. Det du beskriver er veldig dårlig, både oppfølging av bonden og besøk av villsvin. Til det siste er det etter min vurdering uakseptabelt å ikke regelmessig ha besøk av gris. Med det mener jeg stort sett besøk hver natt. Det første stedet jeg jaktet villsvin ga uttelling hver tredje natt. Det synes jeg er for dårlig/kjedelig. Nå har jeg besøk på åtet stort sett hver natt, og ofte flere ganger fra ca kl 18 til kl 08, og mest hyppigst besøk av gris mellom kl 21 og 04. Å ikke ha kamera eller annen aktivitetssensor forteller meg om en bonde som ikke tar oppgaven som jaktutleier veldig tungt. Jeg vi
 7. 308 er helt greit på villsvin, men heller ikke mer enn du bør ha på de større galtene. Barnes er gode kuler som ofte, men slett ikke alltid på en litt større gris, vil gi gjennomskyting. Og gjennomskyting er alltid å foretrekke. Husk å ikke skyt den for langt bak, og aldri bak bogen.
 8. Er det noen som vil anbefale en god håndholdt lykt til å observere vilt om natten? Den bør være ganske kraftig og lyse minst 100 m. Tenkte først på en 12v for sigarettenneren, men har vel tenkt at det kan være greit å slippe en sånn kabel, men jeg er åpen også for det. Har prøvd en Lightforce 1700 (Enforcer?), og den var bra, syntes jeg. Jeg har ingen klar formening om hva jeg vil betale, og er villig til å betale for kvalitet, men hadde håpet å finner noe til et par tusen. Tips og opplysninger om hvor den kan kjøpes mottas med takk.
 9. Montasjen passer, men kikkerten har ikke nok justeringsrom til å nullstille på 100 m pga. 20 moa tilten. Treffpunktet blir 8 cm for høyt. Zeiss 4-16x50 derimot passer bra.
 10. Njei, ifølge kompisen så var sluttstykket helt fremme. Han er erfaren Blaser-mann, og dette lærer man seg ganske fort...
 11. På jakt i helgen opplevde min kompis fire klikk i sin R93, og det var tilsynelatende ikke anslag i tennhetta. Det var ingen synlige feil og tennstift og fjær var ok. Tennhetta syntes også å være satt dypt nok. Er det noen som har en formening om hva dette kan skyldes?
 12. Er det noen som har erfaringer med dette kameraet? ]http://www.xxl.no/jakt/optikk/viltkamera/wildwiew-stealth-cam-p12-trail-camera-viltkamera/p/1111412_1_style Gode eller dårlige ...?
 13. Er det noen som har erfaringer med dette kameraet til 799 kr fra XXL? http://www.xxl.no/jakt/optikk/viltkamer ... 12_1_style" target="_blank Gode eller dårlige ...?
×
×
 • Create New...