Jump to content

Breiðisjor

Members
 • Posts

  32
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Breiðisjor's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

 1. Flotte innlegg, @Castor. Artig lesning for andre jegere. Takk for at du deler 🙂
 2. Ville nok ikke latt være å kjøpe R8 pga. oppspenner, hvis jeg var deg. Oppspenneren blir for meg en bagatell i det store og det hele. R8 er en fantastisk børse som er en drøm å skyte med 😊
 3. Har en Blaser R8 og en kombi (BBF97). På førstnevnte går det an å få den relativt lydløs med litt øving, men har også opplevd å skremme gris med den på åtejakt i Sverige... Oppspenneren på kombien derimot, spenner både hagla og rifla sammen, og er derfor en del tyngre å operere enn på R8. Hvis jeg skal klare å spenne den opp lydløst, så må jeg gjøre det med hånda i "riktig vinkel" (litt vanskelig å forklare) før jeg legger den i anlegg mot skuldra for ikke å skremme rådyra.. Med andre ord: oppspenner har nok mange fordeler rent sikkerhetsmessig, men innimellom savner jeg sikringa på min gamle SAKO Finnlight.
 4. Bestilte en slik fra England i mars 2020 for å ha med på bukkejakt i Polen, noe som selvsagt gikk i vasken.. Men stokken er flott! Stø som fjell & særdeles lett å drasse med på jakt.
 5. Med en kombi slipper man i alle fall å tenke på vekta fra en demper, så da sparer du noen hundre gram der... 😉
 6. Takk! Var ikke klar over at disse også fantes i 30mm, så da blir det nettbestilling i kveld 😊
 7. La min på vekta nå og den ligger på 3kg blank uten siktemiddel. Har eksperimentert litt med ulike siktemidler på den, men synes Aimpoint er å foretrekke. Gir jo knapt noen vektøkning og fungerer utmerket både for hagle + rifle på "moderate hold".
 8. Her er broren hans, @hjortefot.com. Blaser BBF97 i 7x57R / kal. 12. Det beste avtrekket jeg har kjent på et våpen & super-hendig / presist til all jakt 😊 Hva slags deksel har du foran på Zeiss'en din? Er på jakt etter et slikt.
 9. Synes denne videoen om ulike Pulsar-produkter er ganske god, ref. sammenligning av termisk og hva man bør fokusere på. Se spesielt fra 5:50 og utover.
 10. Har disse på min Shadow 2 og de er definitivt litt tynnere enn de fra fabrikken: https://lokgrips.com/gun-grips/cz/cz-shadow-2/thin/bogies/cz-shadow-2-thin-bogies-black/
 11. Har noen generelle spørsmål rundt søknadsprosessen på håndvåpendeler som krever kjøpetillatelse, f.eks. Konverteringsløp (40 S&W -> 9x19) Sleider (f.eks. fra Zev) Grepsmoduler (f.eks. til Sig P320 e.l.) --> er vel i praksis en ubrukelig "plastbit" i seg selv, men ser at det kreves kjøpetillatelse på slike Stilles det (erfaringsmessig) samme krav til dokumentasjon & vedlegg her som ved rene våpensøknader? Tenker først og fremst signert vedlegg fra klubb + aktivitetdokumentasjon. Eller er det nok med våpenkort / forbundtilhørighet? Noen spesielle utfordringer rundt det å søke på konverteringsløp fra f.eks. 40 S&W til 9mm med argumentasjon av type "billig treningsammo"? Er allerede våpeneier og befinner meg vel et sted mellom "mosjonist" og "konkurranseskytter" i opptil flere forbund. Har bare søkt på våpendeler til jaktvåpen tidligere, så er litt "grønn" når det gjelder å søke på håndvåpendeler. Så all hjelp mottas med stor takk!
 12. Ser ut som de selger 32-40 win. i USA som "nisje-ammo" for Cowboy Action-skyting, i alle fall: https://www.gunbroker.com/item/867237175 Kan til og med kjøpe egen John Wayne-ammo til børsa di: https://www.gunbroker.com/item/862481664 Neppe billig å importere til Norge..
 13. @Erlendgb - Aldri opplevd problemer med utkastet i min Sako 85 Finnlight. Tviler på at dette er et "universelt problem", men kanskje noe som gjaldt enkelte modeller? ...skulle jeg ha startet opp "jaktgarderoben" min på nytt, så hadde jeg investert i en god kombi + en R8 Ultimate med justerbar kolbe først som sist. Alt annet støver ned i skapet om dagen...
 14. Har både boltrifle (Sako 85 Finnlight), retrekker (R8) og halvautomat (Benelli Argo 308) til jakt. Ikke noe tvil om at jeg foretrekker de to førstnevnte til norsk storviltsjakt, om jeg måtte velge... Men når det er sagt, så er slettes ikke Benelli Argo dum. Svært pålitelig, gøy å skyte, "presis nok" for det meste av jakt, og ikke minst utrolig behagelig rekyl i .308 win. Ikke mye bruk for lyddemper, så lenge man stapper noe i øra først. Rengjøringen derimot, er noe herk... Har sikkert demontert den 100 ganger, men banner alltid når jeg skal sette den samme igjen.... 🤨
×
×
 • Create New...