tiders

Members
 • Content count

  425
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tiders

 • Birthday
 1. Det kan de ikke kreve. Dette er uhjemlet og unødvendig. Hvis personen på kontoret ikke kan se om et våpen er godkjent bør den personen få andre arbeidsoppgaver. Ved å akseptere en slik ordning er vi med på å la det danne seg praksis som er svært uheldig. Jeg har også blitt møtt med at de vil ha et slikt lokalt produsert skriv før de vil behandle søknaden. Men det er feil. Det påpekte jeg og fikk innvilget våpen nummer seks uten mer spørsmål. Det jeg la ved søknaden var en oversikt over stevneaktivitet for denne øvelsen og en forklaring for hvorfor mitt våpen i samme kaliber ikke var tillatt i denne øvelsen. Ergo behov. Det mente jeg var tilstrekkelig. Det ble de enige i. Men de ber om skjema på impuls. Menneskene på disse kontorene er som mange andre på offentlig kontor redd for å gjøre feil. Ved å lage stadig mer kompliserte systemer tenker de seg at antall feil går ned. Eller i det minste at feilene ikke er deres skyld. Men løsningen er å gi søkeren tillit til at han selv vet hvilket verktøy som er best egnet og øke våpenkompetanse for de som betjener våpenkontorene. Enda et skjema gjør ikke landet enda tryggere.
 2. Er det mulig å bruke denne døren uten Verisure og fortsatt fjernstyre den?
 3. Foreløpig litt uvant, men jeg husker overgangen fra Sluttstykket. Det blir alltid litt knæg av endringer. Folk er vanedyr. Takk for at dere drar lasset. Dette blir nok knallbra.
 4. Takk. Det var vanskelig å lese seg til hva øvelsene besto av.
 5. Jeg leser i reglementene til NSF om CIMS. I CIMS reglementet refereres det til øvelsen "300m Military Rapid Fire Rifle". Dette er en helt ukjent øvelse for meg. Er dette utbredt i Norge og hva slags våpen benyttes her?
 6. Stor takk til m00se som har komponert dette. Det illustrerer med ekstrem tydelighet at det ikke har vært gjennomført konsekvensanalyse av dette forslaget.
 7. Det er en sannhet med modifikasjoner. Det er ikke få ganger vi har lest om noen som ikke får behandlet søknad fordi et kammer har komponert et skjema, som de ønsker skal fylles ut.
 8. Jeg leste det er 12 lovbestemmelser fra EU som regulerer vindusviskere på traktorer. Detaljnivået de regulerer er skremmene. Den som tror at verden blir bedre av dette og andre reguleringer tar ete min mening feil. Vi bør kanskje fokusere på en generell EU motstand. Det bør ikke være vanskelig dersom man leser seg opp på hva EU kommisjonen har blitt etter Lisboa avtalen trådte i kraft.
 9. Det klareste eksempel på tilbakevirkende kraft er Landssvikanordningen av 1944 som i '44 gjorde det ulovlig å ha vært medlem av NS 9. april '40.
 10. Dette var veldig interessant lesing. Kan du lage en egen post bare med disse erfaringene dine? Jeg går selv å leker med tanken på å dempe en 9mm, men leser mye om at rammer sprekker o.l.
 11. Dette er veldig sørgelig. Selv oppslag som dette under hjelper ikke på det. https://www.dfs.no/skyttertidende/aktuelt-na/nyheter-fra-nst/2016/eus-vapendirektiv3/
 12. Du lærer endel av å lade selv og det er jo i seg selv spennende. Men for meg er dette ufattelig mye mindre spennende enn å være på skytebanen. Selv det å trene tørt er mer gøy for meg. Derfor er mitt store volum av skyting på 9 mm og 22 som blir billigere pr skudd for meg, selv med 10 års avskrivninger på ladepresser. Men jeg lader unntaksvis 38 og 308. Motivasjonen min for å lade var å spare kostnader men også å få mere presise ladninger. Jeg har brukt Lee Loaders da jeg studerte og en Lee håndpresse da senere. Loaderen opplevde jeg som det mest konsistente, men det å kakke med hammer 8 - 10 kakk pr patron fordrer ingen kone, eller en kone som jobber skift.
 13. To spørsmål til menigheten. 1. Jeg ønsker å ha et lite sett med reservedeler så det er mulig å foreta reparasjoner feks underveis i et stevne. Det er endel deler Brownells ikke fører. Hvor handler folket reservedeler til Glock? 2. Har noen erfaringer med VooVoo Innovations løp i Gen4 våpen? Jeg ønsker å dempe alt som kan dempes og dette ser ut som et godt sted å starte.
 14. Jeg opplevde at ent håndvåpen jeg kjøpte forsvant i Posten, "ble forsøkt utlevert", sto som utlevert (!) og til slutt returnert til avsender. Da turte jeg ikke mer og kjørte den drøye timen det tok for å hente våpenet selv. Dette var et enkelt våpen til under 5000,- men jeg ble enda mer skeptisk til Posten etter den episoden. For meg var jussen en større bekymring enn forsikringssummen, men i ditt tilfelle hadde jeg nesten vurdert å dra personlig. Dette er en av grunnene til at jeg prioriterer å støtte lokale butikker.