Jump to content

Rausheim

Members
  • Posts

    4,302
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Rausheim last won the day on July 1 2022

Rausheim had the most liked content!

About Rausheim

  • Birthday 07/27/1988

Recent Profile Visitors

2,202 profile views

Rausheim's Achievements

Master

Master (14/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

428

Reputation

  1. Kan man lære disse opp til å plukke ut spesifikke våpen (og helst kunne betjene låsen på våpenskap)? Latmannen i meg ser for seg visse muligheter her
  2. Med det utstyret du lister opp, vil jeg si at Hurtig Militær samt Militærfelt og Finfelt er de øvelsene du fint kan klare deg greit i. Vær litt obs på at CZ'en din kanskje ikke holder avtrekkskravet til Militær og du kan oppleve spesielt i lokale mesterskap at sånt blir kontrollert. Når det gjelder å bruke NSF-programmer for å forbedre seg som Dynamisk skytter: Vanskelighetsnivået til Hurtigprogrammene kan jeg egentlig best beskrive som de mest krevende holdene du vil få på en dynamisk stage. Kort forklart er målet ditt ca alpha-størrelse på en IPSC miniskive på 25m og du slåss mot ei klokke som vil stanse deg på enten 10, 8 eller 6 sekunder. For feltskyting (og NorgesFelt, som blir felt på bane kort forklart) så slåss du fremdeles mot klokka, men blinkene er varierende og om du treffer i kanten av skiva eller midt på, spiller ingen rolle poengmessig sett. Det er ikke før du jakter topp-plasseringer du bryr deg om innertreff og sånt. NAIS er også kjempegod trening, men er enhånds og her vil du savne bedre skjefter og sånt, men igjen, tren med ditt våpen som du bruker til ditt hovedformål. VM-programmene og Standard er nok greit som "all trigger-time er god trigger-time", men vil ikke gi deg noe særlig treningsutbytte imo.
  3. De kommer vel snart til å tilby våpenopplæring til "disse folkene" for å forhindre fremtidige uhell...
  4. Det er formildende omstendigheter som kunne gått begge veier i en rettssak, men siden du har tilstått og alt det der, så kommer det an på hva politibetjenten skrev i rapporten og hva eventuelt juristen hos politiet som skal håndtere dette kommer frem til. Hvor høy promille, hvor høy fart, når på kvelden (trafikkemengde etc) og hva var fartsgrensen?
  5. Det er noen variabler her som kan sansynliggjøre hva utfallet blir. Promille-delen: Kom du rett fra fest og hadde høy promille eller var det dagen derpå, gjerne litt utpå dagen og du hadde akkurat over grensa? Farts-delen: For høy fart skal i utgangspunktet ikke ha noe å si for våpeninnehav, men, i kombinasjon med promille-delen samt hvor høyt over grensa du var, vil dette selvsagt ha en negativ påvirkning.
  6. Feil, du trenger ikke (lengre som det var i enkelte distrikt) måtte begrunne hva du skal bruke det til.
  7. Hva det søkes om: Våpendel - Konverteringssett Kaliber: 22lr Halvautomatisk: Ja Andre opplysninger: Søker om konverteringssett til min CZ SP01 med serienr #####.
  8. Jepp, er derfor FNAR er på B, mens Bar Match er på C.
  9. De gangene ting jeg har bestilt har blitt stoppet, virket det med kopi av våpenkort.
  10. Det er jo ikke så rart at salget har økt, da man ikke trenger å krangle til seg en ekstra 9mm osv mtp at du kan ha 1 våpen til hvert program.
  11. Tror noen har vært litt for triggerhappy når de svarer her... Her må vi skille mellom innvilget søknad og sendt inn søknad. Innvilget søknad (stemplet og godkjent av politiet): Denne fyller selger ut under "selges påtegning". Selger beholder gul gjenpart, sender hvit og rosa gjenpart (samt våpenkort på aktuelt våpen) til SITT VÅPENKONTOR I SITT DISTRIKT. Den blå gjenparten sendes sammen med våpen til kjøper og fungerer som våpenkort til han får nytt kort utstedt av politiet. Søknad som ikke er innvilget: Denne må kjøper sende inn og få godkjent.
  12. Annonser på finn.no med flere "eldre" våpen og med ordet "dødsbo" eller lignende er en skikkelig honeypot for tvilsomme personer. Jeg skriver alltid "husk godkjent våpensøknad" eller noe i den duren de gangene jeg selger noe.
  13. Ingen problem. Regner med det er på jaktgarderoben og den kan du ha inntil 8 våpen før du må dokumentere behov for flere. Du kan også arve 3 våpen i tillegg.
  14. Det psykriatiske helsevesenet har allerede sprengt kapasitet og spesielt DPS (hvor jeg vil tippe 95% av våpeneiere til lands vil sogne til) må avvise personer som faktisk har behov for disse tjenestene. Men sett at de ikke var kapasitetsproblemer. Hva i alle dager ville en times konsultasjon hos en psykolog kunne avdekket uten noe annet grunnlag enn "sjekk om vedkommende ikke er farlig her og nå"? Hvilket verktøy folk bruker er irrellevant, men hvorfor plutselig det har blitt "in" med familedrap.
  15. Den påtegningen gjelder ikke lengre (forsvant vel i 2009?), men du kan be om å gå utstedt nytt kort.
×
×
  • Create New...