Jump to content

Nor-Ola

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nor-Ola's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ja, det ser jeg nå prøver meg på det
  2. Noen som har vært borti lignende ladinger? Finner lite ladedata på 110gr kule til 270 med n150 krutt. har funnet noe her og der, og kommet fram til 47gr krutt i hylsa. Virker dette som et greit utgangspunkt? Fikk en gjeng med 110gr Spitzer pro-hunter og har n140, n150 og n160
  3. Hvis jeg halspresser, og den presses for for langt ned mot skuldra, vil det bli problematisk? Jeg ser noen hylser som kun er presset 3/4 av halsen. er det en grunn for at hele halsen ikke presset? Gitt at de kamrer fint.
  4. Dine antakelser er riktige. Jeg vil lade allsidig ammunisjon som kan brukes til trening, jaktfelt og jakt - rett og slett noe som er tilstrekkelig godt. Jeg har kommet frem til at dette er oppnåelig uten å gå altfor dypt inn i detaljene. Jeg innrømmer også at jeg kan være litt unødvendig nysgjerrig. Samtidig synes jeg det er spennende å ha litt mer kunnskap enn det som kanskje er nødvendig fra tid til annen.
  5. Jeg veide noen av hylsene og de veier mellom 190-205gr. så er noe variasjon. Men om jeg sorterer disse og lader de etter ladedata vil jeg jo putte samme mengde krutt oppi. Foruten at de er "sortert" Eller er det hensiktsmessig og måle volum? Selv om hylsa former seg inntil kammeret kan det jo være forskjellig tykkelse på godset innvendig, så volumet blir forandret?
  6. Ja, er akkurat dette jeg håpet på. At det er "godt nok". Jeg kommer nok til å prøve det samme. Håper jeg sitter med samme oppfatning
  7. Takk! Jeg tror jeg får gjøre noen forsøk, men da behandler jeg alle hylsene som om de er flere gangs skutt, biter meg merke i resultatene og holder meg innenfor "normal ladning" Jeg har ikke som mål å lade mot maks/nær maks, det var kun et eksempel. Ønsker utelukkende å lage brukbar jakt og trenings ammunisjon uten for mye dill dall.
  8. 95% er vel rimelig "nær maks"? eller tar jeg feil?
  9. Har også lest noen plasser at de kalibrene du nevner kan by på problemer. Da ser jeg ingen annen "fornuftig" løsning enn å prøve de forskjellige hylsene og bite meg merke i treffbilde til de forskjellige fabrikatene. kanskje jeg blir klokere, kanskje jeg blir mer forvirra. Om du veier, og måler volum i hylsa. Tar du høyde for dette og justerer mengden krutt? litt off-topic, men jeg la også merke til at alle hylsene kamrer lett, selv før pressing(halspressing/neck-sizing). Så det virker ikke som de har strukket seg nevneverdig? Er det normalt, at skutte hylser kamrer lett?
  10. Hei, dette har sikkert blitt besvart før, men letet litt og fant ikke så mye. Jeg har en bøtte med hylser til .270 Win, noen er engangsskutt, andre er skutt flere ganger. (jeg behandler alle som om de er skutt 3 ganger) Disse er av forskjellige fabrikat, som Remington, Federal, Norma, og kanskje noen andre også. Jeg lurer på om det er nødvendig å tilpasse ladningen til hver enkelt hylse, eller om jeg kan bruke samme ladedata for hylser av samme kaliber uavhengig av produsent? La oss si at jeg velger å bruke utelukkende Norma-hylser fra bøtta. Hvis jeg setter opp ladningen basert på normale Norma-hylser, for eksempel med en 130-grains FMJ Norma-kule og nær maksimal lading, vil dette fungere like bra for Remington- og Federal-hylser ladet med samme data? Jeg har funnet begrenset informasjon om dette i ladebøkene jeg har lest. Hvis kikkertsiktet er justert til for eksempel "Norma-hylse, 130 gr FMJ Norma-kule med nær maksimal lading", og jeg da skyter hylser fra andre produsenter som også er ladet med samme data, hvor stor variasjon kan jeg forvente på 100-200-300 meter? Og hvor nøye er dere på sortering etter merke, vekt etc?
  11. Hei. Jeg har arvet en weatherby mark V .270 når jeg skulle prøve den på skytebanen så jeg at tennstiften ikke traff tennhetta, når jeg tok ut sluttstykke for å se så jeg at tennstiften går omtrent flush med sluttstykke. Har nå demontert sluttstykke og skrudd tennstiften noen omdreininger, nå stikker den 1mm ut. er det noen som har noe formening om hvor mye den skal stikke ut? Er det mellom 1-2mm 1,5?
  12. Jeg har kun brukt n140 med 34-36gr til mine 55gr kuler i 22-250 men, sjekk ut denne, kanskje du finner noe nyttig. https://www.kammeret.no/topic/1643-22-250-og-v-max-er-dette-greie-ladninger/
  13. Fantastisk lesning. Takk! Skal bite meg merke i listen å komme tilbake til den.
  14. Absolutt, setter pris på det. Jeg også har lyst til å prøve jaktfelt så da blir det litt skyting. Ser absolutt nyttverdien i en hobbyer hvor man kommer inn i "godsona" Har et par ladebøker, har også utgave nr 8. Så jeg begynner med den. Takk
×
×
  • Create New...