Jump to content

Mr Pistus

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mr Pistus's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1

Reputation

  1. Øst politidistrikt. Jeg klager ikke, jeg psyker dem ut ved hjelp av ekstrem stayer-evne
  2. Jada, vi kan argumentere for at det finnes bøttevis av andre potensielle drapsvåpen der ute, og at et skytevåpen i seg selv ikke er farlig. Jeg tviler på at vi noen sinne vil vinne fram med slike argumenter her i landet, selv om det fortsatt ser ut til å funke i et skakkjørt land på randen av selvdestruksjon noe lenger vest. Noe som burde gå hjem hos de ved roret er at våpenlovgivningen ikke har nevneverdig effekt på relevant del av kriminalstatistikken, all den tid lovlige våpen er forskriftsmessig nedlåst når de ikke brukes, stort sett kun brukes til angitt formål, og nesten helt uten unntak brukes av folk som ikke går svangre med tanker om at rettferdigheten først gjenvinnes etter at de har utradert en ungdomsleir eller en bar full av skeive. Mye ble ødelagt for våpeneiere flest da Norges største idiot gjennom tidene herjet på Utøya. Fra den dag ble alle lovlig eide halvautomatiske våpen med høy magasinkapasitet og mulighet for raskt magasinbytte en fiende av demokratiet (og vår rett til å gå rundt å spise gress og lukte på blomstene) i noens øyne. Etter mitt syn er det å forby 10/22 en lite velfundert løsning på et problem som ikke finnes. Det finnes i hvert fall i så liten grad at et forbud kun er et totalitært diktatur verdig. Ovenstående skriver jeg uten tilsiktet politisk slagside. Dessuten stemmer jeg vel på det partiet som trolig dannet det største hylekoret etter Utøya.
  3. Dersom hensikten er å forby våpen med størst skadepotensial burde veldig mange andre våpen forbys før halvautomatiske salongrifler. 22lr kan iogforseg være dødelig nok den - for individer opp til hares størrelse, men ikke hare. Noe sier meg at det er det farlige utseendet man ønsker å forby.
  4. Dama var hyggelig nok - og det var jeg også - statstjenestemenn i mellom, men hun gjorde det klart at søknaden i daværende form ville bli avslått, medmindre jeg kunne redefinere bruksområdet til noe sportsskyterelatert. Siden jeg faktisk ønsket å bruke denne på jakt opp til hares størrelse, men ikke hare, var jeg ikke så hypp på å endre noe som helst. Men så kom jeg på at det manglet en slarkete 870 i garderoben, så da endret jeg til det. Samme dag fikk jeg e-post med innvilgelse. Så får jeg heller se an hvordan det går etterhvert. Hun nevnte også at rundskriv var like om hjørnet.
  5. Tidligere denne uka fikk jeg melding fra politiet om at min søknad på Ruger 10/22 til jakt ville bli avslått. Jeg fikk imidlertid mulighet til å velge noe annet, så da ble det pumpehagle
  6. Mitt fineste håndvåpen er nok min Colt (Gold Cup) National Match Mid Range 38 Special Wadcutter. Den feirer forøvrig 50-årsjubileum neste år.
  7. Mr Pistus

    1911-tråden

    Jeg ble så revet med av det jeg skrev litt lidligere i dag at jeg måtte plukke fram ombyggingssettet og midrangen: Det må freses et langsgående spor i kammerstykket fra materampa og forover for å gi plass til "kammen" i ramma. Må forske litt mer på hvor patronen fra magasinet treffer materampa på vei inn i kammeret før jeg går til børsemakeren.
  8. Mr Pistus

    1911-tråden

    Før kulda satte inn rakk jeg å avgi ild mot en selvanviser noen meter unna. Rugeren fungerte alldeles utmerket med begge de medfølgende magasinene, men også med åtteskuddsmagasinet fra Chip McCormick. Det er mulig den traff litt lavt i målet, men det må jeg forske litt mer på senere. Jeg har dessverre en tendens til rufsete avtrekk fullt av napp ved hurtig ild, så jeg skal skyte litt under ordnede former på en presisjonsblink. Jeg har også prøvemontert det originale kaliber 22-ombyggingssettet fra Colt. Det passet på, men sleidebevegelsen ble veldig trå bakover mot opphuket leie. Jeg vurderer om jeg skal tilpasse settet til Rugeren, eller om jeg skal tilpasse det til min elskede National Match Mid Range 38 Special Wadcutter. Sistnevnte er en litt mer omfattende jobb da wadcutter-pipa har et eget styrespor mot ramma i området materampa. Et tilsvarende spor må derfor freses i det flytende kammerstykket på ombyggingssettet.
  9. Haglepatroner i .22 forblir ubesvart av meg, men jeg kan sverge på at en butikkselger hos Landrø sa at de hadde både .410 og 28. Han er ivrig tilhenger av bantamhagler i kaliber 20 og mindre.
  10. Mr Pistus

    1911-tråden

    Nå kaster jo ikke våpenet ut hylser fra lukket sleide, og det ser ut til at utsparingen er tilstrekkelig til at det vil funke. Men det finnes vel smekrere installasjoner enn den der.
  11. Foreløpig ligger delene ubenyttet. Jeg må forske grundig på flater og avstander fra underbeslag til låskasse med videre. I tillegg er jeg skeptisk til å fjerne så mye av det allerede skrøpelige plastskaftet. Pinnen som holder på plass magasinløseren detter forøvrig ut for et godt ord, så her må det limes litt. Magasinene derimot holder høy kvalitet.
  12. Mr Pistus

    1911-tråden

    Jeg har nettopp byttet min begredelige Colt Gold Cup Series 70 i en ny Ruger SR 1911. Den bør funksjonere noe bedre enn mandagscolten.
  13. Man nevner utfordringer ved montering av lyddemper. Et annet moment er at det blir litt mer trøblete å ta med en vital del når våpenet skal oppbevares i bilen under kort stopp på Elgstua (sett inn valgfritt spisested mellom bopel og jaktterreng) på vei til jakt. Dette hindrer meg uansett ikke i å gå til anskaffelse av en Browning BAR Short trac til min storviltjakt. Det hører med at blekket på mitt jegerprøvediplom ennå ikke har tørket og at jeg egentlig ikke vet hva jeg snakker om.
  14. Det lurer jeg også på. Er selv linksskytter og har kommet til at Browning BAR Short trac er den ideelle storviltbørsa for meg. Ildhåndgrep (med unntak av betjening av sikringen) gikk som en drøm da jeg tørrtestet den i butikken forleden. At den kan benyttes med lyddemper er heller ingen ulempe.
×
×
  • Create New...