Jump to content

Steyr Krag


Jonny Andersen

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Steyr Krag, ikke nr.lik? Tja tilstand ellers?litt sparsomt med bilder men det ser ihvertfall ut til at den har originalsiktene. 500-2000,- er min nokså ukvalifiserte gjetning. Steyrkassene var foretrukne til ombygging til banevåpen, så original Steyr langkrag _ kan_ gå for litt mer til spesielt interesserte. Men da bør du ha god tid og vite, ikke tro at du sitter på en godbit. Skal du maxe utbytte på gamle våpen, må du ta deg bryet med å skaffe nok og presis informasjon. Litteratur om Krag er greit tilgjengelig, så dette bør være overkommelig. Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

trombone skrev (På 10.10.2023 den 23.12):

Steyrkassene var foretrukne til ombygging til banevåpen, så original Steyr langkrag _ kan_ gå for litt mer til spesielt interesserte.

 

Vi er over 30 år forbi den tida da noenlunde ambisiøse DFS-skyttere kjøpte alt de kom over av mer eller mindrer herpede Karg-J, og spanderte dyr "oppbygging" på dem, i et lønnlig håp om at de kanskje kunne bli presise våpen. Da var Steyr-kasser et pluss, fordi Steyr laget dårlige våpen (derfor ble kontrollørene ekstra skeptiske, og slapp bare gjennom det aller beste!). Den som måtte ha interesse av en K-J til "koseskyting" (gjør som oftest også joben i DFS-klassene NV, 1 og 2), får ferdige oppbygde for prisen @trombone nevnte. Originale, ikke nummerlike M/94, i medioker stand, representerer ikke noen gullgruve, man skal være fornøyd, hvis mn får gitt den bort til noen med kjøpetillatelse.

Link to comment
Share on other sites

Lønner seg å sjekke veldig nøye, mange bane-krager er rett og slett oppbrukte. Se spesiellt etter spor av sliping på bakreste klakk, den skal ikke ha kontakt med kassa. Det var vanlig å slipe litt når den fikk kontakt, grunnen til at den får kontakt er at framre klakk og anlegget dens i kassa slites.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...