Jump to content

Vortex Razor HD Gen III - Kahles K525i DLR - Erfaringer?


Panther

Recommended Posts

Skal ha meg ny kikkert, da kikkerten jeg har idag, Delta Stryker HD Gen 2, skal tildels vere på 22lr riflen for mengdetrening. Valgene står egentlig mellom Kahles K525 DLR og Vortex Razor HD Gen III 6-36x56. Bruksområde PRS og litt koseskyting på langhold. 

Noen som har hatt mulighet til å se gjennom begge, og kan sammenligne optiske egenskaper? På Kahles har jeg kun kikket gjennom en eldre K624i (kan ikke si jeg syns bildet var så mye bedre en Stryker Gen2). Vortex har jeg sett gjennom en Razor Gen II og fått testet litt, og den likte jeg veldig godt. 

 

På Strykeren har jeg 30x zoom, selv om bildet er så som så med 30x. Men på grunn av at jeg har 30x idag, heller jeg litt mot å ha 36x som på Vortex, istedet for å gå ned til 25x som på Kahles. Selv om jeg til nå sjelden går til max zoom, men ofte i området 15-25. Men en gang iblant, kan det jo vere kjekt å ha. På Kahles når jeg parallaksehjulet med høyre hånd, og gjør at venstre hånd er fri for all justering på kikkert. Hvordan er Kahles på max zoom? Er det slik på denne at optimalt bruksområde stopper før 25x? Strykeren vil jeg si er optimal opptil maks 20-25, over dette er bildet dårlig og blir veldig følsom for øyeplassering.

 

Noen erfaringer med disse to kikkertene? Hadde også en March 5-42x56 High Master i tankene, men her er så mye zoom at jeg tror trådkorset blir for utydelig i området 15-25x zoom?? Tar gjerne imot innspill på denne også. Pris er jo også en faktor, men sånn kronekursen er på vei, blir det ikke billigere med det første. Ser på det som en investering :) Uansett tror jeg ikke noen av disse kikkertene skuffer meg, alle er ett steg opp fra Delta Stryker, men fint å høre andres erfaringer med bruk gjerne over tid.

 

På forhånd, takk for svar,

Link to comment
Share on other sites

Panther skrev (38 minutter siden):

men her er så mye zoom at jeg tror trådkorset blir for utydelig i området 15-25x zoom??

Jeg har en sånn, som jeg bruker relativt mye, til PRS først og fremst - har den så og si aldri utenfor området 12-20. En sjelden gang nede i 10 og ved ammunisjonstesting på "fullt". Har ingen problemer med å se retiklet.

Du bør se gjennom dem selv syns jeg, eller iallefall se nøye på retiklene. Selv syns jeg EBR7-retiklet til Vortex er for stort og tjukt, når Myklands-gjengen setter opp KYL-stager, så er de tre minste gongene mindre enn retiklet er tjukt - omtrent... Men dette er en smakssak - andre syns FML-TR1 retikklet til March, er alt for tynt - jeg syns det er perfekt. 

MEN - i denne diskusjonen. Se hardt og lenge på March 4.5-28x52 High Master med FML-PDK retikkel - det er en mellomting et sted, og jeg må si jeg liker den kikkerten kanskje bedre enn den store. Jeg har begge, og har hatt flere Vortexer. Vortexene er gode kikkerter, grunnen til at jeg solgte to av dem nå er at jeg skal bytte de ut med en SuB, og at jeg ikke liker retiklet.

Schmidt og Bender har jo også en 6-36x56, og Gr2ID-retiklet ser veldig interessant ut.

 

K

Edited by M67
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...