40årskrisa Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 Hei! "Alle" pakker tydeligvis kjøttbør i plastsekker før de bæres ut. Gjøres dette kun for å unngå blodsøl på sekk og klær, eller er det andre gode grunner? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1937M98 Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 For min del er det en kombinasjon, men jeg gjør det for ikke å få unødvendig mye bakterier og drit på kjøttet som tross alt skal spises. Så det koker ned til hygiene, svette sokker og reint kjøtt skal adskilles 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castor Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 2 hours ago, 40årskrisa said: "Alle" pakker tydeligvis kjøttbør i plastsekker før de bæres ut. Fortrinnsvis I tykkveggede plastsekker. Minimum 0,1 mm veggtykkelse. Vanlig søpplesekk holder ikke om man skal bære ut grovparterte skrotter. Jeg bruker........OG I følgende rekkefølge. Først skrotten ned I tøysekk av passende størrelse. Tøysekken trekker til seg blodsøl og hindrer beinsplinter i å punktere plastsekken. Så solid plastsekk utenpå. Anbefaler samme "oppsett" enten man grovparterer eller beiner ut. Blodsøl I sekken vil man unngå i det lengste og dufter høgg etter få dager. Lykke til. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 Når det gjelder behandling av slakt så kommer hygiene på de tre første plassene, så luftfuktighet og temperatur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 53 minutes ago, vavlo said: luftfuktighet og temperatur. Jeg vil nesten påstå at luftsirkulasjon er enda viktigere enn temperatur, men for å ha kontroll på luftfuktigheten, så kreves det neste en viss sirkulasjon. Så da kan en vel si at det er i varetatt under det punktet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 For så vidt samme sak ja. Væsketapet må luftes bort. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted August 18, 2021 Share Posted August 18, 2021 Plast bruker jeg bare hvis jeg kjører en bil det er nøye med. (Les: Om jeg av en eller annen grunn må låne bil.) I fjellet bruker jeg en gamebag/"insektsekk". Det kan bli litt blod på baksiden av buksene, men jeg har jo vaskemaskin. Ryggsekken tar jeg med i dusjen når jeg kommer hjem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tussehaugen Posted August 21, 2021 Share Posted August 21, 2021 On 8/18/2021 at 1:10 PM, 40årskrisa said: Hei! "Alle" pakker tydeligvis kjøttbør i plastsekker før de bæres ut. Gjøres dette kun for å unngå blodsøl på sekk og klær, eller er det andre gode grunner? Ingen andre gode grunner hos meg. Bruker jerven sine kjøttsekker og plast blir kun tredd på utsida for å unngå blodsøl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.