magnum_mauser Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Eg bruker å spe hjortekjøttdeigen med kjøttdeig for å få meir fett i den, då eg synes kjøttkakane blir litt tørre når eg berre brukar rein hjortekjøttdeig. Det var ein eller anna som tipsa meg om å bruke medisterdeig for å spe med, det skulle vistnok bli veldig godt. So når eg såg ein stabel med medisterdeig på tilbud i dag tidlig, so vart dette rette anledningen for å prøve. Men andre som har gjort dette og har eit ca blandingsforhold å anbefale? Eg tenker å begynne med 1,5 kg kjøttdeig av hjort og 800 gram medisterdeig. Ellers må dykk gjerne dele oppskrifter på viltkjøttkaker også! Eit lite tips eg synes er godt, er å erstatte saltet med soyasaus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sølvrev Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Medisterdeig oppgis å inneholde rundt 25% fett (svinespekk). Da skulle din blanding ende opp med snaut 9% fett, og det bør være o.k. Men jeg skjønner ikke helt vitsen med å gå veien om medisterdeig, når du kan tilsette rent svinespekk i stedet? Jeg blander inn 6-8% spekk i min viltkjøttdeig, litt avhengig av om det følger med fett fra viltkjøttet. Denne blandingen synes jeg fungerer fint. Jeg maler relativt grovt, da kjøttdeigen for det meste brukes til viltburgere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted December 21, 2020 Author Share Posted December 21, 2020 Eg har for tiden ikkje tilgang til kvern, min lokale slakter som kverner hjorten til meg, derfor blir det enklaste å kjøpe medister Men takk for innspel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Jeg bruker 1/3 kjøttdeig av svin til 2/3 kvernet hjortekjøtt til kjøttkaker, kjøttboller, kjøttpudding. Blir akkurat passe. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FNJ Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Her er en oppskrift som står i Jeger 10.2020. Inneholder ikke medister men kan kanskje være av interesse likevel? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Om en er forsiktig med varmen blir nok de burgerne råbra! Men som kjøttkaker/karbis eller gråstekt; det der blir fryktelig tørt og trist:-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannebo Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Rene karbiser bruker vi spe med en skvett fløte, litt potetmel, salt pepper osv. Kjøttkaker bruker vi ikke spe, men steker heller litt forsiktig - og ikke elt for mye så de blir sprettball.. Til burgere blander vi bare forsiktig litt salt sammen med kjøttdeigen, pakker det til en sylinder og lar det hvile kaldt, skjøres så forsiktig i skiver som stekes litt på hver side, så det blir rosa og safitige i midten, og bruker tilbehør med smak i stedet. Evt sper jeg jeg burgerdeigen med villsinskjøttdeig om jeg har, men bør da få litt mer varme -ellers likt. Er nok litt over snittet nøye på hva jeg lager kjøttdeig av, så det blir noen poser med hundemat etter skjæring.. Til gjengjeld skjærer ikke ungene grimaser når viltkjøtt kommer på bordet ,men de vet vel omtrent heller ikke hva annet kjøtt smaker... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.