Raabjoern Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Jeg har brukt en ladning i 3006 med 56 grn N-160 og 180 grn oryx. Ladning ligger ca 15 m/som under fabrikk oryx. Men har lagt merke til at den sorter halsen på hylsen. Kan dette komme av for slapp ladning? Burde jeg gå opp til 57 grn? Uten at jeg har sett trykktegn på 56 grn er det trygt å lade seg til hastighet som fabrikk ammunisjon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spindrift Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Sannsynligvis kan du trygt gå opp til 57grs. Men- litt sot på halsen har ingen betydning. Så hvis den ladningen du har er tilfredsstillende på andre måter, er det egentlig ingen grunn til å endre på noe, etter min mening. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Standard ladning i .30-06 og 180 grain forskjellige kuler har i alle år vært 57,1grs N-160. Dette har gitt V/0 på +/- 820 m/s. Ladningen 57,1grain var Vitauvoris Max i gamle ladetabeller, men den har som sagt fungert bra også med forskjellige batcher krutt. N-160 er et fint krutt for bruk i .30-06 (selv om det soter litt mer enn t eks Norma 204), - bruker det også for de tyngre 220 grain kulene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sølvrev Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Jeg har kronografert følgende 180 grs kuler ladet med 57 grs N-160 krutt: Nosler Partition, Swift A-frame, Norma Oryx og Hornady SP Interlock. Hastighet i min BRNO ZKK600 med 57 cm Heym-pipe ligger i området 775-800 m/s, tilnærmet likt eller litt i underkant av Normas fabrikkammo. Alle ladninger i Norma hylser og med CCI200 tennhetter. Jeg har ikke vært plaget med soting, og har ikke sett trykktegn. God presisjon med alle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raabjoern Posted May 17, 2018 Author Share Posted May 17, 2018 Jeg ladet 3 stk 180 oryx med 57 grn. N160 og kronografen viste hastighet over fabrikk ammunisjon, så jeg gikk tilbake til 56 grn. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 (edited) Vi har behandlet soting av hylser i en annen tråd nylig. Se mitt forsøk på løsning av problemet i dette innlegget: https://www.kammeret.no/topic/82575-soting-i-200str/?do=findComment&comment=1232979 Edited May 18, 2018 by Jegermeistern Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.