andreasb Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Heisann! Liker tanken på å utnytte mest mulig av dyra jeg får, så jeg tenkte gjøre en innsats med levra.....Er det noen som har erfaring med å lage leverpostei av hjort? Tips til oppskrift tas imot med takksamheit og interesse Andreas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Det er skikkelig snadder! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Dette har jeg gjort flere ganger, resultatet blir utsøkt! Skal prøve å finne igjen oppskriften jeg har basert min leverpostei på. I korte trekk er det en blanding av usaltet spekk (svin), hjortelever (kalv/ungdyr), svin/kalvelever og hjortehjerte. Grovmales. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Hvis dere vil lage leverpostei, så bruk lever fra kalv, eller til nøds ungdyr. Levra er "rensestasjon" for blodet, og vil etterhvert akkumulere miljøgifter og tungmetaller. Lever fra voksne dyr må regnes som "spesialavfall". Jeg har laget leverpostei av elglever flere ganger, skal se om jeg kan legge ut oppskrifta (krydderblandinga). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Har laget leverpostei av hjort og det ble en særdeles smakfull opplevelse. Den var så smakfull at det ble med en liten smak Rett nok lever fra et voksent dyr så tipset til Jegermeistern om å bruke kalvelever bør absolutt følges. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Utfordringen er at det kan bli litt smakfult ja. Første gangen jeg prøvde var det med kun lever fra rådyr (kalv/ungdyr). Jeg syntes at den var god men fikk ha den i fred fra resten av familien. Jeg har derfor begynt å spe den ut med kalvelever fra storfe (vanskelig å få tak i) eller også svinelever. Finner forøvrig ikke igjen oppskriften min og husket plutselig at jeg heller ikke fant den i fjor og at jeg måtte improvisere. Freestyler derfor årets oppskrift med en gang. 1 kg hjort/rådyr/elglever (max halvannet år gammelt dyr) 1 kg svinelever eller storfe kalv 1,5 kg usaltet spekk 2-3 hjerter avhengig av størrelse 4 dl hvetemel 6-8 egg 1l melk Urter etter smak 3 store løk pepper 1% salt (basert på totalvekt av "røren") 1/2 boks med ansjosfileter Bland mel, egg og melk til en jevning. Kjør resten 2 ganger igjennom kjøttkvern på groveste kverning. Bland jevning med resten, juster til ei passe flytende suppe (melk/mel kan evnt tilsettes hvis nødvendig). Smak til og juster etter smak (kan virke litt ekkelt men smaker faktisk godt). Fyll brødformer med 3-4cm "guffe" og stek på 150c til kjernetemp på 85c. Vurder behovet for å dekke til formene. La formene kjølne inne i stekeovnen. Vipp posteiene over på ei fjøl, del de opp i passende stykker, pakk inn i alufolie og frys ned. Nytes etter behov. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreasb Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 Tusen takk for svar og hjelp! Det var vel ikke akkurat et ungdyr, så det spørs om jeg bør la levra være da.... Får heller ta kalver neste år da. Kult at folk er hyggelige og deler tips her inne, setter stor pris på det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.