Guest graahund Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 I dag gikk kona og jeg nesten uten mål og mening på den lokale Menybutikken på Ski og lurte på hva vi skulle ha til midag i dag. Fryseren er full av vilt, men det var ikke det vi hadde lyst på. Kona sier lurt, Bård rakfisken er her, og da var valget lett. Vi tar rakfisk !! Og det gjorde vi. Rakfisk i filè fra Valdres, vakumpakket. Jeg skar den opp i tynne skiver med rødløk, Kviteseidsmør, rødbeter, og i mangel av mandelpoteter tok vi rød pimpernell, Løten linje og juleøl som alt er kommet (Aas må det være ). Kan man ha det bedre ? Det var for oss høstens høydare. . Prøv det !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Dåsemikkel Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Kan jo legge til at det er rakfiskfestival i Valdres denne helga. Men det er vel fisken fra Hallingdal som er best Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 åååå Dæven døtte. Rakfisk er året høydepunkt. Med hjemmebakt lefse, setersmør, purreløk, øl og akkevitt Machiato Rakfisk lag til jula ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 åååå Dæven døtte. Rakfisk er året høydepunkt. Med hjemmebakt lefse, setersmør, purreløk, øl og akkevitt Machiato Rakfisk lag til jula ??? Rakfisklag til jula, ja det blir jeg med på om jeg må kjøres i ambulanse. (gr. kols) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Ja bølgen,eg gledar meg allrede,skall få rakfisk frå hardangervidda laga av ein kompis ÅÅÅÅÅ det blir godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Ja bølgen,eg gledar meg allrede,skall få rakfisk frå hardangervidda laga av ein kompis ÅÅÅÅÅ det blir godt Selger han ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 skall spørre,sender deg ein PM vist han har rakfisk,men er redd han har bestilt bort det han har. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 skall spørre,sender deg ein PM vist han har rakfisk,men er redd han har bestilt bort det han har. Takker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Dåsemikkel Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 http://www.fjellfisk.no/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 http://www.fjellfisk.no/ Takk skal du ha "Sir Dåsemikkel", denna kjente jeg ikke !! Skal ta kontakt med dem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjetil-A Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Er ikke rakfisk fisk som har lagt innmari lenge? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Stort sett akkurat passe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buster Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 I dag gikk kona og jeg nesten uten mål og mening på den lokale Menybutikken på Ski og lurte på hva vi skulle ha til midag i dag. Fryseren er full av vilt, men det var ikke det vi hadde lyst på. Kona sier lurt, Bård rakfisken er her, og da var valget lett. Vi tar rakfisk !! Og det gjorde vi. Rakfisk i filè fra Valdres, vakumpakket. Jeg skar den opp i tynne skiver med rødløk, Kviteseidsmør, rødbeter, og i mangel av mandelpoteter tok vi rød pimpernell, Løten linje og juleøl som alt er kommet (Aas må det være ). Kan man ha det bedre ? Det var for oss høstens høydare. . Prøv det !!! Jeg (vi) prøvde det, til gangs, i går kveld. Etter at vi hadde hengt opp siste elgen for i år. Men det må ha vært noe gæli med den fisken trur jeg, for jeg hadde jævlig vondt i hue i dag........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanten Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Detta var tråden sin! Nesten som å komme hjem.... Rakfisk fra Hardangervidda er nevnt her... Smakte for noen år siden rakfisk fra Hardangervidda, lagd av en kar fra Vinje, Telemark, som raket fisk fra eget vann. Den beste rakfisk som til dags dato har truffet min gane!! Jeg effektuerte prompte en bestilling av neste års produksjon, men hva skjer? Grunnet EU-regler, har mannen måttet kutte ut kommersiell produksjon! Noen som har hatt lignende erfaring? Har forøvrig fisket min egen rakfisk de siste årene, med en kompis som står for produksjonen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille My Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Har også egenprodusert rakfisk i år. Gleder meg veldig. Den står fortsatt til modning, men den er nok snart klar for en smakstest. Vi spiser fisken forøvrig med mandelpotet, lefse, purreløk og rømme. Gjester som er innom har en tendens til å ville ha rødløk, så det har også kommet på bordet etterhvert. Også må man ikke glemme drikken da. Gammel Oplandsk i litjglasset og en god juleøl i det store. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristiansen Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Noraker Gard! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 åååå Dæven døtte. Rakfisk er året høydepunkt. Med hjemmebakt lefse, setersmør, purreløk, øl og akkevitt Machiato Rakfisk lag til jula ??? Same procedure av every year, James ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 åååå Dæven døtte. Rakfisk er året høydepunkt. Med hjemmebakt lefse, setersmør, purreløk, øl og akkevitt Machiato Rakfisk lag til jula ??? Same procedure av every year, James ! I try my best Men i år får du være Admiral Von Schneider. Tror ikke kneet mitt liker sånne heleklakk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Men det må ha vært noe gæli med den fisken trur jeg, for jeg hadde jævlig vondt i hue i dag........ En kamerat av meg påstår han er allergisk mot lær. Hver gang han våkner i senga med skoene på, har han vondt i hodet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.