kløften Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Heisann, jeg har jaktet en del and og gås men for tiden er det lite gås her og jeg har hørt en del om trostjakta. Jeg var en tur ute på andjakta i går, gikk ute en stund før anda begynte å fly for å se om det var noe liv på åkrene. Så det satt sånn ca. 300-400 troster i et buskass, men er de noe å jakt på ? Noen som har noen tips til trostejakta? Isåfall, noen bra måte å mikse en god middag på ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TikkaReven Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Vet at trost er en veldig god matfugl! jeg ville satset på å tørrsaltet brystene, snadder! Hilsen TikkaReven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vereide Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Vet om jegere som gjerne lader opp hagla med leirdueskudd og brenner av to salver mot nærmeste busk når de ser en flokk fugl. Om alle spiser dem vet jeg ingenting om, men at det er god mat, kan jeg skrive under på! Som TikkaReven sier er det brystene som er aktuelt, selv om trostelår sikkert er god mat det og - bare du har mange nok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peacemaker Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Trost eller kramsfugl er jo kjent som en stor delikatesse i det sørlige europa - les; Spania, Portugal, Italia. Jeg pleier alltids å skyte noen gråtrost i løpet av jakta og grille/steike brystene, og det er nammenam, med en deilig viltsmak. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle skyte såpass med gråtrost at jeg kan lage en skikkelig viltgryte! Så mitt forslag er å finne noen gode gamle viltgryte oppskrifter for fjørkre og/eller kramsfugl og så skyte såpass med trost at du får nok til en real middag! Ellers er det jo en oppskrift her: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift8073.asp Peace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thehunter Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Det er mange som sier at trost er gått å spise, steike de på panna å ha de oppi en vilt saus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
knutis Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Trost er snaddermat. Vi pleier å skyte noen med leirdueammo på vei opp og ned fra fjellet under rypejakt. Skjær ut bryststykkene, litt salt og pepper, og surr de kjapt i panna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Vet om jegere som gjerne lader opp hagla med leirdueskudd og brenner av to salver mot nærmeste busk når de ser en flokk fugl. Om alle spiser dem vet jeg ingenting om, men at det er god mat, kan jeg skrive under på! Som TikkaReven sier er det brystene som er aktuelt, selv om trostelår sikkert er god mat det og - bare du har mange nok Disse jegerne du vet om synes jeg du skal slutte å omtale som jegere Total mangel på jegeretikk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 Heisann, jeg har jaktet en del and og gås men for tiden er det lite gås her og jeg har hørt en del om trostjakta. Jeg var en tur ute på andjakta i går, gikk ute en stund før anda begynte å fly for å se om det var noe liv på åkrene. Så det satt sånn ca. 300-400 troster i et buskass, men er de noe å jakt på ? Noen som har noen tips til trostejakta? Isåfall, noen bra måte å mikse en god middag på ? Hei! For noen år siden hadde jeg et par sesonger hvor jeg gjorde følgende for å få tiden til å gå frem til skogsfugljakten; jeg pakket med meg .22lr rifle, stormkjøkken, litt smør, salt og pepper og en butt med seterrømme. I kombinasjon med sopplukking jaktet jeg på rødvingetrost. Med salongen var dette faktisk en ganske spennende jakt, og kantareller, lys piggsopp og et halvt dusin trostebryst blir en herlig lunsj . Jeg tror faktisk jeg må sette av litt tid for å ta opp igjen denne aktiviteten til neste år. Å blåse dem ut av et buskas med en kaliber 12 tror jeg ikke blir spesiellt spennende, men hadde jeg hatt en 410 og prøvd å ta dem i luften, så kunne jeg fått en flott oppladning til senere jakt ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kløften Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 Hørtes spennende ut! Har smakt trost før, men det er gangske lenge siden. Det hadde vært veldig gøy og prøve å salte brystene og tørke de. Noen som vet hvor mye salt og hvor lenge de skal tørkes? Er ganske ny på temaet og har aldri prøvd å salte og tørke kjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bård 308 Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 skjøt ca 60 trost i fjor som ble lagret i fryseren og tatt ut i vår for så å bli stekt i panna med duekjøtt og viltsaus blir nok en slik middag i år også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grevlingen Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 kjenner en italiener som er heilt vill etter trost.han sa at vist en solgte trost i italia fikk en ca 40 kr stykket veit ikkje om dette stemmer men er hverfall en delikatesse i italia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TikkaReven Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 Når trekker de siste trostene ut av landet? Hilsen TikkaReven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kløften Posted October 22, 2008 Author Share Posted October 22, 2008 Tipper de trekker i løpet av november, men er ikke sikker, kan godt hende at de trekker i desember også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kløften Posted October 23, 2008 Author Share Posted October 23, 2008 Fikk et tips i dag om at det kanskje gikk an å grave troste brystene. Noen som har noen erfaring med dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larseren Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Trost er fantastisk mat ja. Fres på panna med sopp, rømme og server med bålstekt brød og gjerne rognebærgele. Glimrende mat og lage i skauen over et bål. Og som nevnt over. Spennende og trivelig jakt å smyge rundt med salongrifla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenneth32 Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Jeg har jakta siden jeg var 11-12 år, og jeg har aldri spist trost Etter det jeg leser her, så kanskje jeg skulle prøve det en gang. Jeg ser en og annen trost i fuglebrettet her, men det begynner å bli veldig mye tynnere av dem her nå, så det er mulig noen har flokka seg, og reist allerede. Hæ...40 spenn for en trost ? I svarte svingende....... Kanskje vi skulle begynt med eksport av skutt trost ? Ta 20,- pr. stk., så har dem 20,- fortjeneste på hver av dem. Big money for alle parter....He he he he. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipitor Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Fanga 100-150 trost i året med doner som guttunge(lenge siden). For meg var det viltet som startet interessen for jakt og fangst. Utmerket mat. -L- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenneth32 Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Fanga 100-150 trost i året med doner som guttunge(lenge siden). For meg var det viltet som startet interessen for jakt og fangst. Utmerket mat. -L- Hva er doner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipitor Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Hva er doner Fangst redskap for snaring av trost. Ulovlig nå(som da) -L- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
videlgen Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Fattigmanns rype Har aldri spist rype selv,men er nok ikke dårlig mat det ! En oppskrift her for de som har trost liggende. http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift8131.asp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Husk at det finnes forsjellige trostearter og at noen av dem er fredet. Hvis jeg ikke tar feil, så er det kun rødvingetrost som er jaktidsberammet. Svarttrosten på fuglebrettet må gå i fred . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peacemaker Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Må ikke glemme gråtrosten nå da... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joakimH Posted November 7, 2008 Share Posted November 7, 2008 haha jeg er usikker på hvordan trost som er jaktbar,søker på google,men det kommer opp masse forskjellige typer:P noen som kan legge ut bilde av en alminnelig jaktbar trost? takk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kløften Posted November 7, 2008 Author Share Posted November 7, 2008 Gråtrost: http://www.miljolare.no/delt/bilder/art ... st_300.jpg Rødvingetrost: http://www.miljolare.no/delt/bilder/art ... st_300.jpg Disse to er de to jaktbare trostartene vi har i Norge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Bakken Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Rasker sammen noen snarer. Hvordan skal man behandle trosten? Er det de klassiske 40 døgngradene som gjelder?. Og hvordan tar man ut bryststykkene? Kan tenke meg det er samme fremmgangsmåte som for due Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 Har pleid å gi trosten ca 40 døgngrader. Er bare brystet det har noe hensikt å ta vare på. Det river du ut med bare fingrene. Er forresten ikke lengre lov å fange trost i snare... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SBergum Posted August 17, 2010 Share Posted August 17, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.