Jump to content

videlgen

Members
  • Posts

    304
  • Joined

  • Last visited

videlgen's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser enkelte her inne på forumet er kjappe med å kritisere firmaer de ikke føler seg fornøyd med. Jeg vil gjøre det motsatte med å rose JAKT&FRILUFT for rask levering, og til en pris de fleste firmaer vil slite med. Bestilte lørdagskveld pr nett 40 stk 14,9 gr Oryx 338 WIN MAG, fikk svar straks ifra leverandør, og i dag var ammunisjonen på det lokale postkontor. Et hint kan være at de forskjellige firmaer rundt om i landet trenger også skryt når de gjør jobben sin, og ikke bare negativ respons ved det minste avvik.
  2. Ja,hadde jo selv håpet den ville bli perfekt med demper, husker du "shooter 2" hvor mye gassdysa måtte ut ifra bånn for å funksjonere feilfritt på de du har justert ? Den KD 155 er jo en liten demper, så burde ikke lage så mye oppstyr med ladingen som den har gjort. Takker for alle gode tips om justering av gassdyse.
  3. Har en Bar i 9,3x62 som jeg har hatt en Hausken KD 155 demper på, har testet den en god del og prøvd å få justert gasstrykket riktig uten hell, har hatt magasiner som gått feilfritt, men plutselig fått tre magasiner på rappen med kiling. Snakket med importør (Nordskog våpen)om problemet og de anbefalte meg å ta av demperen, pga 9,3 av en merkelig grunn ikke funksjonerte som de andre kaliberne med demper. Tok så av demper, justerte gasstrykket, og har nå skutt ca 100 skudd uten noe som helst funksjonfeil, dette også med tre typer ammunisjon. Det gledelige er at Baren min går likt med Norma jaktmatch,Lapua Mega og Norma swift. Dette er min erfaring på mitt våpen.
  4. http://www.ostlendingen.no/rovdyr/ulv-a ... -1.7066501
  5. Har brukt mine Alfa bever tre sesonger nå, mye av denne bruken er i bløtmyr. Finner ingen tegn til svakhet på dem sålangt, og har aldri vært bløt på beina. Impregnerer de et par ganger på høsten. Mine er i str 46, og har måtte blokke ut de litt på lengde ,bruker vanligvis 45/46 ellers,så ikke store i nr. Gode støvler, men ikke av den letteste typen,selv om en ikke merker det veldig.
  6. Hadde en Finsk spets for mange år siden som fikk epilepsi,fikk noen tabletter hos veterinær som skulle holde dette i sjakk,samt å holde hunden i god fysisk form. Han ble 14 år, og jaktet til siste høst, så ikke gi opp håpet for tidlig.
  7. http://www.ostlendingen.no/nyheter/jakt ... -1.6498879
  8. En Finsk spets ble drept av ulv Åmot kommune idag.
  9. Har selv en Browning Bar 9,3x62 som er påmontert en Hausken kompakt,gassdysen er lett å justere ,men litt ømfintlig,så ikke skru for mye. Browningen er mere kresen på kuletype,min lader ikke godt med Lapua Mega,har nå byttet til Swift,og børsa går perfekt med lyddemper. http://www.nordskog.com/doc//Browning%2 ... demper.pdf
  10. videlgen

    Myggmiddler

    Prøv denne,fungerer 100% på mygg og knott. Noe intens lukt,egner seg ikke som etterbarberingsvann http://www.wilmanaturprodukter.se/portf ... /beckolja/
  11. Legger ved en link her fra Svenske forumet "robsoft" hvor det er blitt diskutert funksjoneringsfeil,som ikke skyldes dårlig renhold :http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=9&t=117180
  12. Har en Winchester 338 Win mag, som det påmontert en Br-Reflex T 10 på ,den har rekyl som en 6,5 og smell som en dårlig dempet 6,5.
  13. Har vært ulv i dette området i litt over 10 år nå.... Er ikke spesielt mindre med sauebruk nå enn for 10 år siden... Nå snakker jeg innenfor reviret. Har vist seg at disse ulvene er de mest problemfrie ulvene vi har hatt... De har meget god tilgang på elg, og det er vel det som er problemet ditt Videlgen..?? "Østerdøl" kan du vennligst svare på mitt spørsmål ?
  14. 48 kg. på en hannulv er ikke spesielt stort... Lite sau eter disse ulva også i dette området.... Faktisk i dette området det er minst problemer med ulv/sau... Så da er det jo logisk å skyte de ut... Kan du "Østerdøl " i samme slengen fortelle leserne her inne hvorfor det er "minst" problemer med ulv her ? Selvfølgelig pga det ikke er noen sau,men hvorfor er det ikke det ?
  15. Her kommer det tydelig frem hvordan de nevnte organisasjoner har stemt til fordel for alt utenfor ulvensonen. Og en av grunnene til at FNR ikke støttet vedlagte forslag ! http://www.bondelaget.no/getfile.php/Do ... opprop.pdf
×
×
  • Create New...