Jump to content

kløften

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

About kløften

  • Birthday 03/29/1992

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kløften's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tenker litt på å kjøpe en Beretta Silver Pigeon 1, og legger derfor merke til vesentlige prisforskjeller i det norske markedet. For eksempel får du en SP1 til 16 495,- hos Jaktdepotet, men hos Schou Våpen må du ut med hele 23 590,-. Noen som har en forklaring på denne voldsomme prisforskjellen? Er SP1-haglene til Jaktdepotet av dårligere kvalitet? Kilder: http://schouvapen.no/produkter/vapen/ha ... 2-76-71cm/ http://www.jaktdepotet.no/hagler/berett ... -100-skudd
  2. Hei Drar opp denne tråden i håp om å slippe å lage en ny. Ser du valgte en Fabarm Elos C field. Jeg står nå i valget mellom Beretta SP 1 eller Fabarm Elos C field. Begge fra jaktdepotet. Finner lite info om Fabarmen på nett, derfor litt redd for å velge noe "ukjent". Snakka med en kar på jaktdepotet som roste Fabarmen opp i skyene. Han var samtidig litt negativ angående Berettaen, han mente SP1 ikke var det samme som før. Hvordan har Fabarmen fungert for deg? Hadde du valgt den i dag? Hatt noen problemer med den? Hvis andre har noen innspill er det bare og slenge de ut
  3. Takk for svar! Da har jeg bestemt meg for å begynne å lade. Har bestilt en Lee all load presse, men er litt usikker på hvilket krutt og wads jeg bør kjøpe. Har mange 12/70 og 12/76 hylser liggende. Tanken er og lade kjappe stålpatroner us#4 (opp mot 1700-1800fps). Bør jeg kjøpe Hodgdon Longshot eller noe annet? Og hvilken wad vil dere anbefale til dette formålet?
  4. Mulig dette er et dumt spørsmål, men hvordan bør jeg gjøre det hvis jeg vil lade 12/89 patroner med en Lee all load presse? Er dette mulig? Eller må jeg kjøpe en egen presse som kan lade 89mm? Isåfall hvilken presse bør jeg kjøpe?
  5. Jeg vurderer sterkt og gå til innkjøp av en halvautohagle. Har en Baikal O/U fra før. Vil onkel blå stille spørsmål til hvorfor jeg vil erverve en hagle nr. 2? Må jeg skrive en grunn for hvorfor jeg vil ha to hagler?
  6. kløften

    Ølbrygging

    Takk skal dere ha karer! Dette hjalp mye Sjekka brygget i går og det har begynt å gjære for fullt
  7. kløften

    Ølbrygging

    Takker for svar! Skal sjekke når jeg kommer hjem. Er det noen som har noen erfaring med og bytte ut sukkeret med malt ekstrakt? Blir det virkelig bedre? Blir det like mye alkohol som hvis du bruker sukker?
  8. kløften

    Ølbrygging

    Detter har kanskje ikke så mye med mat i forhold til jakt og gjøre, men jeg kjøpte et ølsett på europris og har nå kokt sammen smørja og satt det til gjæring. Jeg fikk et tips om at det var lurt og bytte ut sukkeret med malt ekstrakt, så jeg gjordet det. På pakken så står det at det skal stå i et rom som holder 18 - 23 grader. Når står øllet i et rom som holder 19 - 21 grader. Problemet er bare at det ikke har begynt og gjære enda. Det har nå stått snart i 24 timer. Er det noen som vet om dette er rett? Bør jeg sette det på en varmere plass? Er det noe annet jeg bør gjøre?
  9. Jeg bare luret på noe angående revejakt. I dag blir den første gangen jeg er ute på revejakt. Jeg har lagt ut åte ved et lite gårdsbruk for noen dager siden. I dag når jeg skal ut skal jeg plassere lys på veggen. Tror dere reven vil sky plassen pga. lyset?
  10. kløften

    Blyhagel.

    Hva trenger man for og kjøpe haglelpatroner i Sverige?
  11. Det er 4,5. Og det gikk helt problemfritt
  12. Kjopte meg et luftgevar i usa og har lyst til og ta det med hjem. Kan jeg bare pakke det i kofferten? Er ikke saa stort derfor jeg har lyst til og ta det med hjem og det har plass i kofferten. Er 18 aar.
  13. Halloen! Jeg er da en gutt på 17 år (fyller 18 i mars). Bor på Ørlandet i Sør-Trøndelag. Jeg er veldig interesert i jakt og har vært det helt siden jeg var liten guttevalp. Far min har vært ivrig småviltjæger i mange år og det var vell han som dro meg med på andejakt første gangen. Og etter det var jeg hekta! Jeg har en hagle, og det ble skutt en god del fugl med den i fjor. Har alltid ønsket meg en rifle. Har veldig lyst til og skyte storvilt og diverse predatorer som feks. rev. For tiden så tar jeg et utvekslingsår i USA. Det jeg savner mest, utenom familie og venner da selvfølgelig, er nok friluftsliv som jakt og fiske! Det har det blitt alt for lite av her. Uansett hvem som får denne rifla, så må jeg si det er et veldig bra tiltak!! Mvh. Thomas K
  14. Har sett litt på xxl og forskjellige butikker etter elektronisk hørslevern, men vet liksom ikke helt hva jeg skal velge. Har satt meg disse kriteriene: Bør helst koste mellom 500kr - 1000kr. Høre normalt med de på, utenom høye lyder. Kunne justere lyden. Bra kalitet. (sier seg vell selv) Takker for alle svar !
×
×
  • Create New...