axe Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Eg er på jakt etter gode oppskrifter til due middag og lura difor på om nokon har lyst til å dela slikt her inne ? Er ikkje kokk eller flink på kjøkkenet sjølv, men det er aldri for seint å læra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s e dahl Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Når du steiker due, er det greit å ha ett ekstra bryst å skjære i så du hele tiden kan følge med på hvor mye det er stekt. Ellers så liker iverttfall jeg kantarell og viltgrønnsaker til. Mandelpoteter er fint ved siden av. Sausen lager du av skyen som blir i panna etter steking. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod67 Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Bruner duebrystene på begge sider, deretter 10 min i ovnen på 180 grader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worseth Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Som de sier over, brun kjøttet, deretter i ovnen i rundt 10min. Selv bruker jeg et tynt digitalt steketermometer til et par hundrelapper, tar kjøttet ut et par grader før ønsket temperatur, lar hvile i 5-10min og serverer. Fløtesaus, soppsaus eller blåbærsaus og friske grønnsaker og sopp. Sikkelig snask. Kan og anbefale graving av duebryst - gjerne med cognac. Himmelsk med tyttebærrømme og tynne skiver rødløk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartemannen Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Noen som har flere oppskrifter å dele, eller andre artige saker man kan gjøre med due? Har fått uhorvelige mengder due i høst, og selv om duebrystene er små så er frysen (den ene av de ) full. Har gått meg litt fast i stekt duebryst med kantarell, hjemmelaget potetmos, vilt- eller rødvinsaus, tyttebær og kanskje litt rosenkål eller lignende. Senest i går stod dette på menyen. Nå meg jeg finne på noe nytt for familien legger ned veto mot mine middager Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodraugen Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Jeg skjærer ut filetene og bruker de som om de skulle vert ytrefilet av storfe (det finnes det bra med oppskrifter på). Med uhorvelige mengder hadde jeg nok brukt det i fredagstacoen og. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.