Jump to content

Hvor dyr kan en reinsbukk bli?


Propell

Recommended Posts

Tja, det er vel flere jegere enn storbukker da... At attraktiv jakt koster mer enn en flaske dårlig sprit og litt vekslepenger i "ett av verdens rikeste land" kan vel virkelig ikke overraske noen?

 

Bytt ut "jaktbilen" med en 8 år gammel Mazda og slutt og kjøp vann til 30kr flasken på bensinstasjonen, så har selv arbeidskarer med husbanklån og brusmaskin råd til slik :-)

Link to comment
Share on other sites

+1

 

For de aller fleste i dette landet handler det om hva man prioriterer. Dersom man er ærlig med seg selv når man ser på hva man faktisk bruker penger på, så er det utrolig hva man kan få skrapt sammen fra ei helt ordinær lønn. MAn kan heller ikke få alt her i verden, så man må prioritere.

Hørte om en kar en gang som kjørte en gammel Ford Escort, og hadde flere dyre dobbeltrifler i hjemmet sitt. I det lange løp tviler jeg ikke på at han gjorde noe smart. I mellomtiden har han stor eierglede av våpnene sine, og slipper å se ei halv dobbeltrifle forsvinne hvert år bare i verditap på bilen. Så lenge man ikke er avhengig av at bilen til enhver tid går, og man må være på bestemte steder til bestemte tider, så er det helt klart veien å gå! 8)

 

Disse dyre jaktene er gjerne i gode terreng, der spørsmålet fort er hvor stor bukken blir, ikke om man får en bukk. Man kan jo spørre seg hvor mye utfordrende jakt det er å dasse i hælene på en guide, sammenlignet med andre rimeligere alternativer der man faktisk jakter selv og hvor usikkerheten er større. Et mindre trofe fra sistnevnte jakt ville jeg selv verdsatt mye høyere, så jeg nærer ingen misunnelse for disse luksusjaktene, slik det virker som andre kanskje gjør?

Link to comment
Share on other sites

Prøv å se det fra den andre siden.

 

Du har noe du liker, som du kanskje helst vil beholde selv. Det kan være bil, hus, båt, kona...

Hvor mange kroner skal du ha for at du skal skille deg med dette?

 

Har du ikke penger til bukken, så kan du jo høre om reinselger kunne tenkt seg en uke med kona i jakthytta. Mot at du kan stikke på jakt og skyte bukken alene.

Link to comment
Share on other sites

Prisforskjellen på å skyte en hjort med ett særdeles representativ gevir i Polen eller Ungarn blir vel egentlig forsvinnende liten, og Norge er jo hakket høyere på kostnadsnivå siden. Syns dette er en ganske gjennomgående holdning, at norsk vilt er verdt forsvinnende mye mindre enn vilt som nordmenn kan skyte i andre land.

Link to comment
Share on other sites

Du har noe du liker, som du kanskje helst vil beholde selv. Det kan være bil, hus, båt, kona...

Hvor mange kroner skal du ha for at du skal skille deg med dette?

Jeg har flere "ting" jeg vil beholde selv. Det kunne ikke falle meg inn å avertere noe av det på finn.no. :winke1:

 

Svaret på TS spørsmål er selvfølgelig: Så mye som en tulling er villig til å betale.

Link to comment
Share on other sites

Ja, Forelhogna måtte være rett plass å jakte med bue. Snakket en gang med en av grunneierene der oppe, som akkurat hadde vert oppe på fjellet og hentet seg et ungdyr.

( Bukken var nok allerede solgt til en med mye penger)

Han slakta dyret mens flokken beitet rett rundt han. Når han skulle hjem, måtte han nesten sku bort bukkene, for å få de bort fra stien han hadde tenkt å følge...

Link to comment
Share on other sites

Så enkelt er det nok ikke og skyte 1000-poengere her eller lengre men jo da de finnes :D

Gullalderen for de skyhøye prisene er nok definitivt over tror jeg selv om noen strekker seg et stykke må en vel si at det selges noen kort som fortsatt ikke henger på greip :D

Link to comment
Share on other sites

Man skal vel være nesten skjødesløs for ikke å skyte gullbukk i dette terrenget da. Riktignok er det lenger mellom monstrene nå enn før og reinen er villere, men alle mine bukker derifra har holdt til gull med god margin. (Jeg har er i den heldige posisjonen, kaldt grunneier)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...