Mikkel Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Heisann! Redda en æljskank fra kverna i høst, med tanke på å langtidssteke denne. Når skank av lam og slikt blir så godt, bør jo ælj bli godt... Noen som har prøvd? Tips om steketid/temperatur? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Tja Som kokk tenker jeg at du berga den er fantastisk , men selv vil jeg ikke heilsteikt den kutt den i biter ca 4x4 cm og lag klassisk gularsj men ha oppi litt bacon . elgskank er ganske så magert og trenger litt fett Kok lenge ca 4-5 timer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Har skanker av hjort i frysen; disse skal tilberedes likt med "ølbraserte lammeskanker". Rimelig sikker på at det blir VELDIG bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Har med stort hell brukt denne oppskriften på elgkjøtt av den mer "seige" sorten: Slow Moose, 4 personer. 1,2 kg viltkjøtt, bog, skank... 0,5 l vann 0,5 l rødvin 2 gulerøtter 4 laurbærblad 2 fedd hvitløk 1 gul løk salt og pepper. Kutt opp kjøttet i passende små biter (skjær vekk store sener og grove hinner). Vend kjøttet i mel og stek det passe brunt på begge sider. Tøm vann og rødvin i en gryte og legg i kjøttet. Kutt opp grønnsakene og legg i sammen med laurbærblad Kok opp og la herligheten surre pent i 4 til 5 timer Kraften kan om ønskes fortykkes med maizena Serveres med kokte poteter og broccoli pluss rømme og tyttebær/chutney Mørt og velsmakende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krone Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Har benyttet slank og nakke og ved langtids steking blir det mørt og velsmakende. Har brukt det i gulasje og som llapskaus. Men varianten med rødvin over er kanskje å anbefale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boble Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Som kokk tenker jeg at du berga den er fantastisk , men selv vil jeg ikke heilsteikt den kutt den i biter ca 4x4 cm og lag klassisk gularsj men ha oppi litt bacon . elgskank er ganske så magert og trenger litt fett Nå som du har innrømmet at du er kokk har jeg noen spørsmål... Har du en gularsj-oppskrift? Noen jeg har funnet skal inneholde surkål, men det høres sært ut. Hva mener du om trykk-koker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Trykk koker har jeg aldri prøvd . har gode gryter og liker at ting tar litt tid Smakene blir bedre om man tar seg tida Har aldri brukt oppskrift på gularsjen gjør følgene Kutt opp kjøttet ta bort dei grøvste senene og kast dei til hunden . sjenk deg et rødvinsglass Kjøttet brunes i en gryte med god og tykk bunn (olje) . når det har fått farge ta det ut av gryta og skru ned varmen Samme gryta videre nå løk og paprika, mye paprika gjerne litt hvitløk og chilli . freses på lav/moderat varme til løken er blank . oppi med kjøttet (ved bruk av elg legg oppi litt bacon også) og dekk med vann/kraft eller rødvin . funker sikkert med øl også nå er det på tide med et nytt glass rødvin og lufte kjøteren mens kjøttet putrer under eit lokk kok til kjøttet begynner å bli mørt . jo seigere kjøtt jo lengre tid og skanken er det seigeste oppi med potet i grove tærninger kok til potetene begynner å gå i oppløsning (jevner gryta) ha oppi litt purre og smak til med salt og pepper samt litt sukker for å runde det av Denne oppskrifta kan varieres med utallige ting . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boble Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Grautskallen, Takkk for oppskrift, den skal prøves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Rødvinsbraisserte hjorteskankar av voksen bukk. Dei var absolutt ikkje etandes etter fire timar, seige som f. :-/ Er vel poppis-produktet sous vide som er tingen her... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.