Jump to content

Lage steik av elgskank


Mikkel

Recommended Posts

Har med stort hell brukt denne oppskriften på elgkjøtt av den mer "seige" sorten:

 

Slow Moose, 4 personer.

 

1,2 kg viltkjøtt, bog, skank...

0,5 l vann

0,5 l rødvin

2 gulerøtter

4 laurbærblad

2 fedd hvitløk

1 gul løk

salt og pepper.

 

Kutt opp kjøttet i passende små biter (skjær vekk store sener og grove hinner).

Vend kjøttet i mel og stek det passe brunt på begge sider.

Tøm vann og rødvin i en gryte og legg i kjøttet.

Kutt opp grønnsakene og legg i sammen med laurbærblad

 

Kok opp og la herligheten surre pent i 4 til 5 timer

Kraften kan om ønskes fortykkes med maizena

Serveres med kokte poteter og broccoli pluss rømme og tyttebær/chutney

 

Mørt og velsmakende :D

Link to comment
Share on other sites

 

Som kokk tenker jeg at du berga den er fantastisk , men selv vil jeg ikke heilsteikt den

kutt den i biter ca 4x4 cm og lag klassisk gularsj men ha oppi litt bacon . elgskank er ganske så magert og trenger litt fett

 

Nå som du har innrømmet at du er kokk har jeg noen spørsmål... ;-)

 

Har du en gularsj-oppskrift? Noen jeg har funnet skal inneholde surkål, men det høres sært ut.

 

Hva mener du om trykk-koker?

Link to comment
Share on other sites

Trykk koker har jeg aldri prøvd . har gode gryter og liker at ting tar litt tid

Smakene blir bedre om man tar seg tida

 

Har aldri brukt oppskrift på gularsjen gjør følgene

Kutt opp kjøttet ta bort dei grøvste senene og kast dei til hunden . sjenk deg et rødvinsglass

Kjøttet brunes i en gryte med god og tykk bunn (olje) . når det har fått farge ta det ut av gryta og skru ned varmen

Samme gryta videre nå løk og paprika, mye paprika gjerne litt hvitløk og chilli . freses på lav/moderat varme til løken er blank . oppi med kjøttet (ved bruk av elg legg oppi litt bacon også) og dekk med vann/kraft eller rødvin . funker sikkert med øl også :wink:

 

nå er det på tide med et nytt glass rødvin og lufte kjøteren mens kjøttet putrer under eit lokk

 

kok til kjøttet begynner å bli mørt . jo seigere kjøtt jo lengre tid og skanken er det seigeste

oppi med potet i grove tærninger kok til potetene begynner å gå i oppløsning (jevner gryta)

ha oppi litt purre og smak til med salt og pepper samt litt sukker for å runde det av

 

Denne oppskrifta kan varieres med utallige ting .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...