huntingdaddy Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Har allerede med veldig god suksess laget elgkarbonader av kjøttdeig, men så tenkte jeg å prøve noe litt mer avansert for en familiemiddag i morgen? Valget står mellom 1,6 kilo med bankebiff eller 2 kg med flatbiff. Tenkte kanskje mine kammerbrødre og -søstre kunne hjelpe meg med valget og kanskje en god oppskrift? Skal lage middag for 5 voksne og to glupske småbarn (eplet faller visstnok ikke langt fra treet ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nimrod67 Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Biff Stroganoff eller Boef Bourguignon på flatbiffen blir aldri feil! Sistnevnte er litt mer arbeid, men når du er ferdig med å kappe opp ingrediensene lager den seg selv! Du finner masse varianter av begge retter på nettet. Er bankekjøttet godt mørnet kan den også benyttes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Surr opp bankekjøttet til en fin/jevn form; gni inn med olje, salt, pepper og evt viltkryddeer. Brun godt i smør. Inn i ovnen på 125° til passende kjernetemperatur. Gode poteter, glasserte gulerøtter, saus laget på steikesjyen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huntingdaddy Posted February 4, 2015 Author Share Posted February 4, 2015 Høres fantastisk og enkelt ut, Chiefen! Tror jeg skal gå for den! Men trodde bankebiff ikke passet så god til stek, men mer til gryte? Hørt om saus på steiksjy, hva er den beste måten å lage den på? Er 2 kg for mye forresten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Laget "finnbiff" med bankkjøtt av elg nesten etter denne oppskriften. Kantareller er bedre enn champignon. Skjærer du kjøttet veldig tynt er det ikke så viktig at det er kjempemørt. Lettest å gjøre når det er halvtint. Mandelpoteter og rosenkål til er ikke feil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohd Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Anbefaler Beef Bourguignon fra Trines matblogg der okse erstattes med elg. Er blitt en ny favoritt her i huset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jibrag Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Moder'n har hengt seg på pulled pork-bølgen (eller pula pork som fattern velger å kalle det). Det er gøtt. Finnes gode oppskrifter på pulled elg. Fant en her, har ikke prøvd den men jeg kjenner matlysta bare jeg leser oppskrifta... http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/kjoett/vilt/elg/Pulled-moose-rivin-aelj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.