Jump to content

Prosjekt selvanvisende skive, jeg ønsker innspill til en ide


høggern

Recommended Posts

Jeg har en ide om å lage en elektronisk "selvanvisermekanisme" som kan monteres på en pappskive som er på en pinne.

Ønsket er at det skal være en sensor (vibrasjonssensor?) som kan monteres på pinnen helt nede ved bakkenivå, og som er følsom nok til at den aktiviserer "anviserfunksjonen" ved treff i pappen eller i planken (her vil da treff i planken også anvises men det ser jeg på som et lite problem sånnsett, dette er kun for trening uansett.)

 

Tanken er at jeg skulle hatt enten et lydsignal eller et lyssignal som aktiviseres ved treff, dette bør enten ha ca et sekund forsinkelse eller signalisere en stund (et sekund eller to) slik at man får dette med seg om man skyter alene.

 

I tillegg er "jo billigere jo bedre" en god tanke her, om man kan få delene på dealextreme så gjør det sånnsett ingenting, da det ikke vil være en kattestrofe i fall noe blir skutt i filler.

 

Er det noen som har innspill til dette?

Link to comment
Share on other sites

Flere mikrofoner koblet til en datamaskin som regner ut skuddplassering ved hjelp av tidsforsinkelse for lyden mellom flere mikrofoner

 

Noe sånt?

 

" target="_blank

 

" target="_blank

 

http://www.kongsberg-ts.no/" target="_blank

 

Kanskje finner du noen patenter hvis du leter.

 

Mvh

Jim114

 

Jeg lagde en prototype på noe sånt som ikke trengte "lydkammeret" som finnes i KME og Megalink sine løsninger. Det ble noe så inn i granskauen komplisert. Fant ut at en gong gjorde samme nytten :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tipset høggern om diverse DX-varer som kan settes sammen til et sånt prosjekt. Jeg skal selv sette sammen noe i jula, tror jeg. DX har breakout board med aks-meter som gir triggerpuls ved justerbar terskel. Jeg vil tro dette kan brukes. Mikrofoner blir vanskelig å bruke, siden kulesmellen også vil gi deteksjon. Det er ikke akkurat som om delene er dyre, så det er jo bare å prøve. Jeg lurer mest på hvordan man skal indikere treff. Sirene, blitz, laser, trådløs, whatever. Kommer til å ha noen sekunders delay og hold på signalet, sånn at det er observerbart etter skudd.

Link to comment
Share on other sites

Hepp

 

Bestilte en delaysak fra DX

http://www.dx.com/p/342304" target="_blank"

Denne vil holde et triggersignal fra en sensor i et justerbart antall sekunder sånn at man kan ha på en sirene, et lys, whatever. Trenger litt tid sånn at man klarer å oppdage det fra standplass.

 

Dette er en vibrasjonssensor, men tipper den ikke funker til dette bruket:

http://www.dx.com/p/213596" target="_blank"Bestilte uansett for å teste.

 

Her er mikrofonsensor istedet:

http://www.dx.com/p/135533" target="_blank" Tror kanskje denne kan fungere bedre hvis man fysisk fester mikrofonen på skiva.

 

Terskelen for trigging kan justeres på sensorkortene.

 

I tillegg trenger man eventuell spenningsregulering hvis man tenker å kjøre dette på 12V. En LM7805 (fås også ferdig montert på kort hos DX) burde gjøre susen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...