Jump to content

Disp til jakt av skadedyr?


renegade77

Recommended Posts

Har blitt fårespurt av en bonde om å skyte noen kråker og måker på jordene hans. Hen er VELDIG plaget men disse. Ødelegger deler av avlingen.

MEN har man lov og jakte på hans eiendom utenom jakttid, med hans tilastelse.

Regner egentlig med at han /jeg må søke om dette. Men hvem skal man kontakte og hvordan skal man gå frem ?

 

Takker for svar.

Link to comment
Share on other sites

A. Hettemåke, fiskemåke, gråmåke, svartbak, bydue, ringdue, svarttrost, gråtrost, måltrost, rødvingetrost, skjære, kråke, ravn, gråspurv, hare, rødrev, røyskatt, mink, mår og grevling, kan felles uten særskilt tillatelse hele året av eier/bruker/rettighetshaver eller den han bemyndiger når disse gjør skade av vesentlig økonomisk betydning på en eller flere av følgende verdier: Hus, hage, åker, plante- eller frøkultur, aktivt drevne egg- og dunvær, pelsdyrfarm, fjørfeoppdrett eller viltoppdrett.

 

Sjønner dette sånn at det er bare å gi gass :smile: Trenger ikke søke på det. Eller tar jeg feil?

Link to comment
Share on other sites

Må ikke søkes.

 

Ref loven.

 

' A. Hettemåke, fiskemåke, gråmåke, svartbak, bydue, ringdue, svarttrost, gråtrost, måltrost, rødvingetrost, skjære, kråke, ravn, gråspurv, hare, rødrev, røyskatt, mink, mår og grevling, kan felles uten særskilt tillatelse hele året av eier/bruker/rettighetshaver eller den han bemyndiger når disse gjør skade av vesentlig økonomisk betydning på en eller flere av følgende verdier: Hus, hage, åker, plante- eller frøkultur, aktivt drevne egg- og dunvær, pelsdyrfarm, fjørfeoppdrett eller viltoppdrett. '

 

Sent from my GT-I9300

Link to comment
Share on other sites

Sjønner dette sånn at det er bare å gi gass :smile: Trenger ikke søke på det. Eller tar jeg feil?

Trenger ikke søke for å felle kråke og måke, nei. Men les hele forskriften, det er en del kriterier som må være på plass før skadefelling er greit.

 

SNO/påtalemyndigheten kan rævkjøre deg grundig hvis du ikke klarer å bevise at du ikke har gjort noe galt. Nå om dagen prøver de å få straffet en sauebonde som skjøt i bakken for å skremme bort en aggressiv bjørn.

Link to comment
Share on other sites

Noen som kjenner reglene og rutiner ved avliving med rifle av forvillede "tamdyr" / dyr som normalt ikke inngår i norsk fauna, eksempelvis kaniner??

 

Forutsetning: INGEN eier kaninene. De fomerer seg, og bonde spør om hjelp til å få de avlivet. De stikker når en er på 20 meters hold.

Link to comment
Share on other sites

Hva med en skabbrev som viser seg i nabolaget flere ganger, den går på 3 føtter, søker til bebyggelse. Går det an å avlive den uten å bli straffa? Eller må den lide frem til den 15/7. Med fare for att den smitter andre rever og husdyr.

Link to comment
Share on other sites

@ novise. Har tatt 3 rev slik som Noraf sier og ikke fått noen problemer. Men ville styrt unna boligfeltet for å si det sånn :winke1: De som jeg har avlivet har søkt inn mot fjøs og husdyr, kansje for å søke varme og et billig måltid? Så kan kansje være en lur påst vist noe sånt er i nærheten. Husk å brenn reven så ikke hundene og andre dyr graver opp kadaveret og blir smittet. Lykketil med å ta "skabelonen" som vi kaller det

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...