Bluto Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Sikkert å banne i kirken dette med å handle vilt-kjøtt Ser rema selger vakumpakket reinsdyr biff i sitt grill-mat utvalg med Craig. Biffen var saftig og nøytralt marinert med litt urter så her er det bare å bruke sitt eget krydder for å få riktig smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferieguru Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 I all hovedsak bør man styre unna ferdigmarinert kjøtt fra kjeder som den du nevner her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluto Posted May 8, 2013 Author Share Posted May 8, 2013 Er krydret med urter og eineber, så er vel kansje ikke en marinade. Men setter pris på utdypning fra deg på komentaren din Samme er med all mat som blir solgt i butikk ifølge de helt paranoide også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakafant Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 I all hovedsak bør man styre unna ferdigmarinert kjøtt fra kjeder som den du nevner her. Du tror kanskje du får "supremepremiumkvalitet" fra svoger`n fra Reisa som har billig tilgang fra sesongnaboen? AS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ken Adams Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 La meg si det som så at etter 25år i Harryhandelens tjeneste kjøper jeg helst umarinert/ukryddet kjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Du tror kanskje du får "supremepremiumkvalitet" fra svoger`n fra Reisa som har billig tilgang fra sesongnaboen? AS Det kan man godt få faktisk. Hvorfor skulle man ikke kunne få det egentlig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakafant Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Ikke noe bestemt grunn til at man ikke skal få det, men heller ikke motsatt Har sittet min del i lavvo og "knaska" varmrøkt timefersk rein-side med pels,rusk og rask som krydder på steke/røykeskorpen. Privat feltslakt fungerer greit under gitte klimatiske forhold, og hvis slaktet skal konsumeres innen kort tid så vil ikke "røff" hygiene uansett være noe problem. Jeg har opplevd div. hygienestandarer hos forskj. representanter for urbefolkninga . Har dog kun tilbrakt tid(med "dem") "i felt" . AS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Så det du mener er at siden det kjøttet du har fått servert har vært av "ikke helt god hygienisk standard" så er alt kjøtt kan kjøper slik? Man klarer da å slakte elg så kjøttet ikke er marinert i hverken krøkebærlyng, elghår osv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakafant Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Må du ha det inn med teskje Jeg tror nok de fleste som selger kjøtt "privat", leverer "prima vare". MEN det finnes en god del unntak hvor skitne, griske tamper, selger gammelt vomskutt/blodskutt ettersøksvilt som prima råvare. Skeptiske kommentarer blir møtt av ord som "fisefin", likerukke viltsmak o.l Kan bare ikke fatte at du ikke har møtt/hørt om disse "leverandørene" Butikker/grossister/slaktere/ som selger kjøtt er underlagt et kontroll/rutine-regime som ihvertfall jeg verdsetter når jeg kjøper annen råvare enn viltkjøtt(skaffer dette selv ) AS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.