Jump to content

minox 2-10x50


Arvid.N

Recommended Posts

Er dette et kjent og kvalitets merke?

 

Uten å ha inngåene kjennskap, er min oppfatning at dette er et gammelt tysk merke som man prøver å etablere som et kvalitetsmerke, så det er foreløpig ikke kjent som et kvalitetsmerke for kikkertsikter. Optikken er mest sannsynlig laget i asia. (noe som ikke automatisk betyr at det er dårlig)

Link to comment
Share on other sites

De markedsfører seg som Made in Germany, og i hvert fall i ZA-serien er linsene slipt av glass fra Schott. De skal i hvert fall ha et godt utgangspunkt. Har forøvrig en ZA5 4-20x50 påen av salongriflene mine, og jeg er godt fornøyd. Den er litt kilen på øyeplassering, men det er vel de fleste kikkerter når man kommer ned i 2,5mm utgangspupill.

Link to comment
Share on other sites

De sier gjerne "Designed in Germany".

 

I statene sier de "Assembled in the USA", og Schott har fabrikker mange steder på kloden, inkludert kina.

 

Minox skjuler hemmeligheten bra, fordi de ønsker å framstå som tyske, men japan for de dyreste modellene og kina for de billigste er nok rimelig sikkert.

Link to comment
Share on other sites

Siterer fra Minox' web-sider.

 

Om ZA-serien:

MINOX ZA riflescopes are designed in Germany and assembled in the USA.

 

Om ZE-serien:

After successfully introducing and establishing the MINOX ZA riflescope line, the optical specialist from Wetzlar is now expanding its product range with the presentation of four new ZE-i riflescopes. The new riflescopes have been meticulously designed to meet the needs of passionate hunters and marksmen and women. With our quality seal “Made in Germany” and an outstanding cost/benefit ratio, they are able to set new standards in their class.

 

Og jeg ser ingenting på disse siktene som ligner på orientalske billigkikkerter. Jeg vil si de er verdt å se nærmere på.

Link to comment
Share on other sites

Og jeg ser ingenting på disse siktene som ligner på orientalske billigkikkerter. Jeg vil si de er verdt å se nærmere på.

 

Det er ikke det det handler om.

Vortex lager f.eks alt sitt i japan og kina, uten at de dyrere modellene ligner på billige OEM produkter av den grunn.

Alt fra østen er ikke dritt, selv om de har litt avstand opp til toppen.

 

Og når vi vet at minox veldig gjerne ønsker å gi inntrykk av å være tyskprodusert, bl.a ved å flytte hovedkvarteret fra japan, så kan man ikke finne sannheten ved å lese på hjemmesidene deres :)

Link to comment
Share on other sites

Vortex lager f.eks alt sitt i japan og kina, uten at de dyrere modellene ligner på billige OEM produkter av den grunn

Vortex får Razor HD serien laget i Japan, Viper serien lages på Filipinene og Crossfire/Diamondback lages i Kina. Razor HD er nå "Good Shit" i min bok, og akkurat som Canon fotoobjektiver er noe av det beste som fins (var de som begynte med, og er vel nå de eneste som lager fluorittglass selv) så er japanske Deon kikkertsikter i den ypperste toppklasse.

 

Minox har vel alltid vært et tysk firma, men alt jeg har sett av Minox har det stått "made i Japan" på, og det er vanligvis bra greier - helt fra de bittesmå kameraene de er mest kjent for, til håndkikkertene de selger nå. Det er mye og god optikk for pengene. Selv om det ikke er Leica/Swaro-klasse over ytelsen så det heller ikke det over prisen.

 

Forøvrig står det "Made in Japan" på min Zeiss PRF 8x26 avstandsmåler. Jeg er ikke helt sikker på om den er bra fordi den heter Zeiss eller dårlig fordi den ikke er laget i Tyskland. Det er iallefall ikke bare Minox som produserer utenfor Tyskland.

 

K

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Varj: Hvor fant du ut at de har hatt hovedkvarter i Japan ? Har ikke gått dypt inn i temaet, men finner ingen umiddelbare indikasjoner på at de noengang har flyttet dette ut fra Tyskland. De har derimot rebrandet og markedsført en serie japanske digitalkamera.

Uansett, min erfaring med ZA5-siktet er at dette er et kvalitetssikte både optisk og mekanisk. Det kan godt hende ting fremstilles misvisende, men jeg fremholder at disse er verdt å se nærmere på før man avfeier dem.

Link to comment
Share on other sites

@Varj: Hvor fant du ut at de har hatt hovedkvarter i Japan ? Har ikke gått dypt inn i temaet, men finner ingen umiddelbare indikasjoner på at de noengang har flyttet dette ut fra Tyskland. De har derimot rebrandet og markedsført en serie japanske digitalkamera.

 

Husker ærlig talt ikke hvor jeg plukket opp dette, men et raskt google søk ga meg:

http://www.opticstalk.com/minox-binos-m ... 30378.html

 

A few years ago when Minox was under the Leica umbrella, Minox was a Japanese company. That changed and Minox moved its address to Germany. In the process, do not forget that Minox was then, and still is a major player in the Japanese optics industry, in spite of the German symbolism they now sport. As with any other major player in the Japanese optics industry, they have substantial interests in China. So some stuff is made in Germany...so the label says, but we'll never know how much of what is under the hood is actually all German, and what parts come from wherever else. One thing for sure if it does not say "Made in Germany" specifically someplace on the glass, then it's not. If they're doing things legit here, then the label should say either "Made in Japan" or "Made in China". I know a couple of different people whop went to the last SHOT show. One of them picked up a catalog from a major Chinese Optics concern, mostly just to see what Chinese optics might offer. He showed me the catalog a while back and trust me here, a whole ton load of the stuff in that Chinese optics catalog is out there under the Minox label. And no...I'm not going to get any further into that can of worms. Just don't think that because the Minox corporate headquarters is in Germany that you are going to get German in anything other than the very expensive upper end Minox stuff. Most anything (with exceptions to be sure) much less than $500 these days is likely Chinese

 

But the short answer is there is really no way to know if Minox won't tell you. You can pose the question here and maybe somebody here will know. However, the important thing is not who made them or where, but how solid the design and manufacturer's tolerances specifed in the production contract are. Most Minox stuff I've seen seems pretty decent.

 

Det oppsummerer vel det inntrykket jeg også hadde, men med forbehold om at jeg aldri har gjort annet enn å såvidt tittet igjennom en minox.

 

Merk at jeg ikke har noe i mot japan/kina-produserte kikkerter, bruker faktisk noen fra begge land selv (Godt fornøyd med vortex).

Men jeg syns likevel ikke minox er 100% ærlige med det massive fokuset på tyskland i markedsføringen sin. Men nå har selvsagt markedsføring relativt lite å gjøre med sannhet uansett :)

Link to comment
Share on other sites

Har hatt ett Minox za5 3-15*42 i godt over ett år, og angrer stort på at jeg kastet bort pengene på det siktet. Fungerer helt greit i området mellom 3-9, men så fort jeg drar den over 10 så går kantskarpheten fra å være middelmådig til forferdelig. Bildet er utrolig forvrengt når siktet er skrudd på 15 ganger. Når du så sammenligner prisen og ser hva du må gi for en Zeiss Classic nå for tiden, så er det ikke noe å lure på..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...