Jump to content

9mm Luger hagleadapter


MariusF

Recommended Posts

I enkelte tilfeller kan man drive egentrening, så ja. De med beredskapsammunsjon må også selvsagt få beholde.. Men skulle politiet av en eller annen grunn komme over ett par tusen skudd hos ett befal/offiser uten vettug grunn, vil han i beste fall bli siktet for å ha stjålet statens eiendom (har skjedd flere ganger).

 

Edit; en slik adapter er omtrent akkurat like presis som man skulle tro. Litt morro å kunne se kula i lufta, men det viser også adapterens meningsløshet rent praktisk.

Link to comment
Share on other sites

For oss som har både hagle og pistol kan det jo ikke være noe problem lovlig dette her, ihvertfall ikke den lille saken som bare omslutter patrona. De lange rifla sakene blir vel kanskje litt annerledes.

 

Bruksområde blir trening og morro, ikke mye annet tror jeg. Og 9mm er jo ikke akkurat noe utpreget billigere enn lerdueskudd, så jeg ser vel ikke helt nytteverdien. Jeg kommer nok ikke til å handle med det første.

Link to comment
Share on other sites

Bruk er vel i utgangspunktet avlivning i felle. Litt greiere med en 9mm/38spc med lav hastighet ut av hagla enn full blås og svært høl etter haglladning på klosshold gjennom dyr og felle. Ett greit alternativ til gevær eller pistol i 22lr ved levendefangst i felle.

 

Versjonen med ett lengre løp er ett innstikksløp, og er ihvertfall registreringspliktig.

 

Det var noe med disse korte kaliber konverteringene i hagle og rifle, undres på om de ikke regnes som innstikkspipe så lenge de ikke er en del av løpet (kun er i kammeret). Men dette er i beste fall gjetning, finner ikke igjen det som sto/står om dette i forskrift/rundskriv. Før i tiden var de ihvertfall ikke særlig til tema.

Link to comment
Share on other sites

Hadde vært kjekt å ha .410 eller .22lr til mink og rev i feller og ura, blir litt mye med kaliber 12, 20, 6,5 og 7mm hodeskudd på mink og rev med pipa i panna. Blir fort hodeskudd på oss begge i ura. For ikke å nevne .410 til rotter. Men er jo være å skaffe ammo lovlig til formålet

Link to comment
Share on other sites

Forutsetter andre våpen med kaliber som gir mulightet til kjøp av amo.

 

Hjemmeladet HurtigRevolverladning i 38spc med bly wadecutter som tusler rolig ut hagle pipa og i panna på mink eller rev høres ut som en gulle god oppskrift. Forskjell på 124gr og 40gr. Blir nok den berømte lysbryteren. :wink:

 

Høres også ut som en meget human avlivning av andre fellefangede dyr (T.d. katt. På oppdrag av eier selvfølgelig, har hatt en jobb med en større forvillet kattefamilie som eier ikke klarte mer med, og 22lr gir alltid litt mye kramper).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...