Xesray Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Fikk en hane her forje helg, som no er ribbet og vomet. No har eg hørt at den bør kokes en stund før den stekes for at den ikkje skal bli seig. Ka skal eg gjøre? Det er en hane på vel 2,5 kg. Den e vel 6/8 månder gammel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Coq au vin! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Støtter Chiefen! Stykk den opp i biter, brun dem, og la dem putre i en billig vin et par tre timer. Utrolig godt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted January 17, 2013 Author Share Posted January 17, 2013 No skal 3 unger være med på denne middag også så noe vin blir det ikkje. Eg lurte på om den burde kokes før den stekes, og kor mange grader og kor lenge. Trenger oppskrift Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yhaug Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 hvorfor ikke vin ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Alkoholen dunster bort den så barna kan trygt ete! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Mesteparten av børsten vil syde ut i løpet av den lange koketida som skal til...truleg vil det berre vera spor att. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted January 17, 2013 Author Share Posted January 17, 2013 Men dere forteller meg iikje kor lenge den bør koke da, e ikkje stekt bedre en kokt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 http://www.klikk.no/mat/spise/article564517.ece Høner og hane er best kokt-lenge! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pripyat Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Slapp av, man blir ikke dritings av coq au vin! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 Men dere forteller meg iikje kor lenge den bør koke da, e ikkje stekt bedre en kokt? Begge deler. Du startar med ein marinade av ein flaske (å jadda) raud vin, litt grovhakka lauk, gulrot og selleristang, pepperkorn og laurbærblad. Om du vil vera avansert kan du ha oppi ein slump med konjakk òg. Legg bitene av hane oppi marinaden over natta. Ta opp og tørk godt av stykkene med hane. Dryss dei lett med mjøl og brun dei godt i olje. Slå over den silte marinaden. Surr i minimum to timar på langsom varme under lokk - ikkje koke! Berre syde forsiktig. Det kan godt ta lenger tid, så ta høgde for dette om du skal ha middag fem presis! Maten kan godt halde seg varm etter at hanen er ferdig surra. Til væska kan du tilsetja litt timian og laubærblada frå marinaden. Garnityret er greit å gjera klart i forkant. Salt flesk skåre i store terningar og steikt gjennom, smålauk og små sopp surra mørt i smør. Når hanen er mør (sjekk på låra med ein gaffel), ta ut bitane og legg i form. Sett inn i omn på sterk varme så det "sprør" seg opp litt og held seg varmt medan du gjer det andre ferdig: lag ein melbolle av ein spiseskjei eller to med mjøl knadd inn i mjukt smør med ein teskjei. Visp denne inn i sausen, smøret gjer at mjølet ikkje klumpar seg. Vend inn garnityret og la det surra vidare på svak varme, smak til med sausen. Legg hanestykkene på serveringsfat, plasser garnityret rundt om og hell over sausen. Friskklippa persille er fint oppå. Klapp deg sjølv på ryggen, no er du ekte fransk husmor. Eg tykkjer det beste til slikt berre er ekstra gode kokte poteter med persilledryss! Men god, luftig heimelaga potetmos er fint det òg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.