Jump to content

Ny rifle til ca 16-25000. Noen gode forslag?


Tyrihjelm

Recommended Posts

Jeg har en beddet Zastava i 3006 med maxim demper og Fontaine 2,5- 10 som jeg forsåvidt ikke har lyst til å selge. Den er ganske tung og senladet ved kjappe oppfølgingsskudd. Presisjonen er bra.

Jeg jakter bever, rådyr og elg og bruker dette kaliberet på alt. Jeg er åpen for bytte av kaliber og det hadde kanskje vært en fordel å kunne bytte løp i noen situasjoner.

Jeg er ikke ute etter det "hippeste" utstyret, men vil ha noe funksjonelt og solid som jeg kan stole på over tid til en overkommelig pris.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Sauer 202 Classic XT med løp i .308 Winchester og 6XC Norma. Bytter kun løp, samme sluttstykke og magasin brukes. Markedsføres som pakke i Sverige. 6XC har samme ytelse som .243W men skal gi jevnere presisjon og mindre løpsslitasje...... . 243W i sauer 202 bruker ikke samme sluttstykke som 308. Det har de rettet opp med 6XC løpet.

 

Pakke se:

http://www.torsbohandels.com/#

 

6XC Norma se:

http://norma.cc/sv/Produkter/Jakt/6XC/

 

og

 

http://norma.cc/sv/Produkter/Skytte/Norma-6XC/

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Blaser R93, og de starter faktisk på vel 16000kr for ren rifle.

 

P.s. Jeg har en S&L Victory i KKC stokk, og den er konge. Men kjøper jeg flere rifler i den klassen, så blir det en Blaser (R93 eller R8). Dette grunnet at disse har siktemiddlene festet på løpet, slik at de er ekte og ikke minst anvendelige løpsbytte rifler. (Starte dagen på post etter hjorten, bytte løp og skyte kråker resten av foremiddagen, bytte løp og skyte sel på ettermiddagen, bytte løp og jakte bever til kvelds, og så bytte tilbake til hjorteløp og sikter til natt/morgen postering etter hjort om man er våken).

 

Jeg sier ikke at man må gjøre slikt, men man kan. Det er det ikke mange andre systemrifler som gjør uten innskyting/kontroll av innskyting før jakt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...