frode08 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Hei, jeg skal lage kjøttdeig av hjort, har aldri gjort det før. Er det noen som har noe forslag til hva jeg skal ha i ( spekk, løk el.lign.) Har hørt at hjortekaker kan bli vel tørre . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 10-20% spekk og ikke noe annet, jeg bruker 10% men mange mener det er for lite/tørt. Smaksak. Løk, salt, krydder tilsetter du etter hva du skal lage etterhvert som du henter ut av frysen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIH1981 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 10-20% spekk og ikke noe annet, jeg bruker 10% men mange mener det er for lite/tørt. Smaksak. Løk, salt, krydder tilsetter du etter hva du skal lage etterhvert som du henter ut av frysen. Jeg synes viltkjøttdeig funker fint uten spekk jeg. Lager du kaker fungerer det godt med egg og potetsmel, eller om man gidder å gjøre det på den (gode beste) gamlemåten, loff i melk og godt knust potet vendes inn med mye annet godt.. Jeg er en "viltkjøttkake" elsker og har forsket endel på den beste blanding. Jeg synes det er vansklig å få til en dårlig blanding for en vilt kjøttkake, det blir heller "minst god". Prøv deg frem om du blander spekk, slik at du ikke får masse deig som du skulle ønske var mindre spekket. Om du ønsker kan du få gode oppsett som jeg synes er fantastiske. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Om du ønsker kan du få gode oppsett som jeg synes er fantastiske. Kom igjen, post de! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reinsjeger Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Har du tilgang til reinsspekk så får du mye bedre viltsmak på kjøttdeigen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Fløte i deigen gjør underverker og litt fett i en eller annen form. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Berre pass på at bruker ein fløyte eller spekk frå vilt, så bør den pølsa helst ikkje ligge lenger enn 3 mnd i frys, då er det korttidslagring som gjelder.. Fløyte er ein god ting det, det runder av smak og gjer den meir fyldig, men det stjeler også litt saltsmak, som ein må kompensere for.. Når det gjelder å ha i viltspekk for smakens skyld, så ville eg ha sløyfa det, eg trur eg heller ville ha brukt kraft frå reinsdyr og så brukt svinespekk, det er ingen andre typer spekk, som kan verken binde eller du får den saftigheita utav så svinespekk.. Spekk frå vilt, er nærmast som talg og er verken sunt for kroppen, eller gir pølsa dei eigenskapene den bør ha.. Edit : Eg skreiv pølse her, tenkte litt feil, men i grunn akkurat det samme gjelder for kjøttdeig også, eg har alltid brukt rein kjøttdeig av hjort, fryst i porsjoner på mellom 4-600 gram, flatknept i frysepose.. Når du tar den opp, så velger du kva du skal lage utav deigen og tilsetter, ikkje tilsett dette før frysing, då kan du lagre kjøttdeigen fint i 3-4 år... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 10-20% spekk og ikke noe annet, jeg bruker 10% men mange mener det er for lite/tørt. Smaksak. Løk, salt, krydder tilsetter du etter hva du skal lage etterhvert som du henter ut av frysen. Jeg synes viltkjøttdeig funker fint uten spekk jeg. Lager du kaker fungerer det godt med egg og potetsmel, eller om man gidder å gjøre det på den (gode beste) gamlemåten, loff i melk og godt knust potet vendes inn med mye annet godt.. Jeg er en "viltkjøttkake" elsker og har forsket endel på den beste blanding. Jeg synes det er vansklig å få til en dårlig blanding for en vilt kjøttkake, det blir heller "minst god". Prøv deg frem om du blander spekk, slik at du ikke får masse deig som du skulle ønske var mindre spekket. Om du ønsker kan du få gode oppsett som jeg synes er fantastiske. . Hvis du har forsket, del med oss! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.