Jump to content

NJFF tar initiativet vedrørende den nye våpenforskriften


norwegianwiking

Recommended Posts

Ser ut som NJFF har tatt vår kritikk av blysaken til seg, og tar faktisk et tak i den nye våpenloven:

 

http://www.njff.no/portal/page/portal/n ... ypage=TRUE

-Inviterer til felles front

 

NJFF inviterer skyte- og våpenorganisasjonene til møte for å drøfte en felles plattform for arbeidet videre med den nye våpenforskrifta. De store endringene fra høringsteksten fram til den ferdige forskrifta, har ført til heftig debatt i jeger- og skyttermiljøene......

 

...Det er flere punkt vi også ønsker å se på. Derfor har vi invitert de andre skytterorganisasjonene til et møte mandag 18. august for å vurdere en felles innsats til beste for jegerne og skytterne. Disse organisasjonene er invitert til møtet:

Norges Skytterforbund

Det Frivillige Skyttervesen

Norsk Forbund for Praktisk Skyting

Norske Reseserveoffiserers Forbund

Våpenrådet

Norges Metallsilhuettforbund

Norsk Svartkruttunion

Norges Skiskytterforbund

Norsk Våpenhistorisk Selskap

Børsemakernes Landsforbund

Norges Mosjons- og Bedriftsidrettsforbund

Scandinavian Western Shooters

Norsk Våpeneierforbund....

 

Dette har en del av oss etterlyst en stund nå (og Erik Braathen begynte vel og etterlyse det i Våpen allerede på 70-tallet) så nå må vi sørge for at dette ikke blir bare prat og lite handling. Skriv til dine forbund, sørg for og oppfordre dem til og delta.

Og sørg for at ett av de viktigste punktene og ta opp er ikke bare våpengarderoben, men at PoD's makt til og gjøre som de vil uten og måtte svare til andre enn seg selv må fjernes. Skal skyting bestå som sport og hobby må Våpenloven inn i en demokratisk prosess der vi vet hva som er foreslått, hva som vurderes og hvilke endringer som kommer, slik at vi kan argumentere mot det.

PoD har allerede vist oss at de kan forby hva de vil med et enkelt rundskriv som vi ikke kjenner til før det er sendt ut og i effekt, den prosessen, som nå står sterkere i den nye forskriften, må ut i friluft slik at vi kan argumentere, debattere og latterliggjøre forslagene før de blir lov.

 

Og skriv en mail til NJFF og gi dem litt skryt for at de faktisk tar tak i dette, skal forbundene kjempe for oss så må de vite at det de gjør er ønskelig, og at vi faktisk verdsetter det de gjør. Og et par hundre, eller kanskje tusen hvis vi virkelig prøver?, mailer i innboksen til lederne i de assorterte forbundene faktisk vil gi dem noe ekstra og jobbe for. Ikke la dette stagnere, forbundene kan nå for mer eller mindre første gang sammarbeide på tvers av sine respektive grener, og Norske skyttere og våpeneiere kan for en gangs skyld stå samlet.

Link to comment
Share on other sites

:D TRENGER vi mase på forbundene? Hvis de IKKE møter opp og taler vår sak, er de vel ikke mye verdt?

Jeg skal følge oppfordringen din jeg, norwegianwiking og kontakte de, og be de gjøre en GOD jobb!

Kanskje de BØR lese trådene om forskrifter her på kammeret og også på JJ i forkant av dette møtet, hvis de ikke er sikre på hva det hele dreier seg om?! :P

Link to comment
Share on other sites

Gi nå litt cred til vår egen Morten Vinje også da, han har jobbet hardt for å sparket dette i gang.

 

Og ja, vi bør absolutt presse på forbundene Woff. De må være klar over at dette er noe som opptar oss, og at vi er lei av at de selger ut andre for å redde seg selv. Hvis vi ikke kan få en felles front i denne saken har vi ingen sjanse til å få endret på noe.

 

Og minn de også på at det viktigste ikke er antall våpen i garderoben eller andre detaljer, det man må ta tak i er de generelle styringsprinsippene.

Link to comment
Share on other sites

Uten at jeg vet. så har NJFF begynt å gjøre en god jobb siste året, grunnen til det tror jeg mye er takket Sluttstykke og Kammeret. Det er klart organisasjonen og de ansatte må gjøre en god jobb når de vet det blir stilt krav og forventninger til de. Pluss at de kan få mye god input herfra :wink:

 

Håper det fortsetter slik i fremtiden.

Link to comment
Share on other sites

Uten at jeg vet. så har NJFF begynt å gjøre en god jobb siste året, grunnen til det tror jeg mye er takket Sluttstykke og Kammeret. Det er klart organisasjonen og de ansatte må gjøre en god jobb når de vet det blir stilt krav og forventninger til de. Pluss at de kan få mye god input herfra :wink:

 

Håper det fortsetter slik i fremtiden.

Man skal heller ikke se bort fra at en del utmeldinger med dertil hørende skriv, kan ha hjulpet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...