Jump to content

Nemi

Members
  • Posts

    314
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nemi

  1. Det til litt tid, men nå skal betlingsinfo være sendt til alle på denne lista. Er det noen etternølere, som vi delta - så ta kontakt!
  2. Ja, du skal jo være på quiz-laget mitt!
  3. Til nå er disse registrert: donner maral hansen de luxe +1 Tord Hyprjinta Hjortefot Villreinjegeren? Buster? PederR? Meg + husbonden Det er plass til flere!! Vi må sette en frist for påmelding (pga innkjøp og lokale) snarest og SENEST 1.desember Påmeldte som melder forfall etter denne datoen, vil ikke få refundert beløpet de har betalt inn. (...håper flere melder seg på, slik at vi faktisk får arrangert dette treffet...)
  4. Hehe, hardtslående dessert...! Blir stas å se deg og resten av gjengen igjen.
  5. Meny; Forrett: Nævadeng Hovedrett: Biffgryte Dessert: Hemark-Campari (hembrent, nasablod og nyco) Vælkømmin tel gards!
  6. Kammertreff må vi få til, og noe å bite i blir det vel ei råd med vil je tru..
  7. Høres ut som et montasje-problem ja, spes siden justering på kikkerten er skrudd til max. Både rifla og kikkerten er bra ustyr, og ringene/basene fungerer det også - dersom det ikke er noe feil med dem (selv om det selvfølgelig finnes alternativer..!!) Dersom du ikke er helt stødig på montasjer bør du forhøre deg med noen som har erfaring, som kan hjelpe deg med montering og testing.
  8. Jeg var, for en sjelden gangs skyld, sjåfør og skulle bare innom på en snarvisitt sammen med Caine. Snarvisitten varte i godt over 5 timer - det er vanskelig å reise fra et godt lag! Veldig stas å møte igjen folka, en herlig gjeng totalt blottet for intrigemakeri og fanteri. (Forsåvidt blottet for mye annet rart også..) Takk for laget folkens, gleder meg allerede til neste treff. Takk til Hypr for arrangering og takk til den godeste donner som stiller med quiz og flotte premier, år etter år!! Kan noen forresten minne meg på hvem som vant quizen? Vel, må vel takke Hypr og highpower for det gode resultatet. Jeg fikk ikke snakket med alle, men det får vi ta igjen neste år
  9. Tja, hvorfor ikke... Hvis jeg kommer, kan jeg overtales/smigres/bestikkes til å stille med samme forrett. Kanskje.
  10. Flott at det ordnet seg! Honnør til den uheldige som har ordnet opp, og takk til macco som har stått for å greie ut flokene etter treffet. Kanskje man skulle vurdere en "lettere" meny ved eventuelt senere treff? Ser ut til at maten ble i tyngste laget for inventaret. Når så er sagt - tross alt, det er jo snakk om treff på Hedemarken her...at det går litt hardt for seg er vel ikke så uventa. så lenge moroa blir gjort opp etterpå.
  11. Året er ungt, så dette står jeg inne for: dette er det dummeste jeg har "hørt" i år!! Selvfølgelig skal ikke en enkeltperson stå igjen med regning fordi man har vært dumsnill nok til å ta på seg ansvaret for andres ve og vel. Men det blir ikke aktuelt med noen kronerulling for min del, sånn helt uten videre - den som står for udåden får i såfall be om økonomisk bistand. Såpass får man kunne forlange av voksne folk - var da ikke så mange som deltok i festlighetene. Jeg looooover å ikke kjefte hvis banditten/klosettknuseren trer ut fra skyggen
  12. Er ikke umiddelbart helt enig i spleiseforslaget, all den stund jeg har ikke noen som helst medvirkning i skadeverket. Men dersom den/de som har skyld i dette står fram eller sier fra til macco og forklarer seg - så skal jeg være villig til å gi en skjerv for å bidra til å dekke regninga. Kan jo tenkes at det er økonomiske årsaker til at den skyldige ikke gir seg til kjenne.
  13. Ja...fikk jo ikke noe mindre lyst til å skyte på lange hold nå da! Takk for fine bilder tussa.
  14. .....flyg opp og ner i trappaaaaa! Trudde dom jobba neri kjeller'n je. Maten falt i smak ja, nyyyyyydelig!! Og hyggelig at folket likte forrett av hr og fru Skauen! Kommer ikke over diverse latterkramper i løpet av kvelden! Humrer fortsatt av da Buster skjærte av seg underbenklærne og donners historie om jegeren som slukte fluer i skuddøyeblikket... Herregud for en gjeng!!!
  15. Da var årets julebord på Hedmarken over, og man kan vel ikke si annet enn at det var vellykket! Artig å treffe gamle kjente og hilse på nye folk. Fortreffelig mat (hr og fru Skauen + Fam. Bambi med dertil tilbehør) og det skortet visst ikke på drikke heller....! Tradisjon tro ble Quiz arrangert av donner, - gratulerer til laget som vant. (...kreative svar burde forresten vært mye bedre premiert ...) Tusen takk for laget, folkens! Synd det er et helt år til neste gang. Jeg tok, for en gang skyld, ingen bilder - men det kommer vel noen. Brace yourselves! Men hva skjedde egentlig med dassen?
  16. Jeg stemmer hvertfall for at Villreinjeger og andre som har lyst til å glede/belemre oss med sitt selskap utpå kvelden, er velkomne til å gjøre det. Forøvrig er forretten i sving - hr og fru Skauen ligger til graving.
  17. Bilder...jeg har evig nok med å takle bildene som er lagret på netthinna! Og når du står overfor en kar, i cognacrus, som vræler vågan - låter og spiller luftgitar på nisselua si - så skal du være meeeeeget forsiktig med hva du gjør, pga da står du antagelig overfor en kar som ikke har mer å tape. Så jeg anbefaler at kamera legges bort etter den første timen. Donering av rådyrlår og skogsfugl, kvalitetskontroll av akevitt - dette blir festen du aldri vil huske.
  18. Skal det inntas alkohol på denne sammenkomsten?? Det må være nytt av året.. Lurer litt på om det kanskje blir med noe gravet storfuglkjøtt herfra, hvis det er stemning for det.
  19. Har blitt mange turer i skog og mark, også denne høsten. Mest orrer å se men også endel tiurer, - faktisk sett mindre røy denne høsten - så de som har kommet forbi har blitt spart (mer el mindre frivillig...). Godt samarbeid med bikkjer og jaktkompisen min gir resultater denne luringen ble felt i perfekt samarbeid mellom jegere og flinke Uma.
  20. Nemi

    BR skyteteknikk

    Som de andre skriver her; det er forskjellig... uansett hvor og hva du leser i BR-artikler er det en ting som går igjen: your rifle choose. Man kan få mange råd og vink, men det finnes få snarveier utenom - når du finner perfekte kuler, gode ladninger, godt oppsett som passer stokken og ei god pipe er det likevel ikke gitt at resultatene kommer seilende. Småpirk på detaljer er ofte løsningen. Jeg har skutt godt både med fri rekyl og med press. Den beste 5 skudds gruppa ever ble skutt med jamt press - 1,68mm. Skutt i Web Cupen 2008. Men det var rifla og oppsettet som bestemte, den reagerte med å bli krakilsk og spre i hytt og gevær ved fri rekyl. Med Sweet-Hart'n skyter jeg kun fri rekyl. Når man kommer inn i teknikken og klarer å huske alle småtingene så går det riktig så bra.. stokken helt fram i stoppen, stokken står riktig i baksekken og rett ift frontresten, fjærlett touch med tommelen på kolbehalsen og pekefingeren løst på avtrekkeren - holde alt helt stille og squeeze avtrekkeren jamt til skuddet går. Jeg har egentlig ikke noen favoritt - det er som nevnt, rifla som bestemmer hva som fungerer best, hvertfall for min del. Etter min mening er øvelse i å se på vindflagg og skyte sigthere er vel viktig som å få inn en teknikk som passer rifla og det utstyret man har. Og ikke minst sjekke alle smådetaljer som utgjør de siste milimetrene - fylling av sand i sekkene - at rifla "klatrer" riktig, ører på baksekken som passer stokken - baksekken er generellt viktig. Små feil her utgjør store feil på skiva (erfaring ) Pussing etter alle kunstens regler, ikke skytte tellende skudd med kald pipe, smøre låseklakkene, kosepusse alle hylsene, snakke fint med kulene, ha riktig smågodt på ladebenken, riktig musikk i ørene (Comfortly Numb som varer ca 7 min), riktig rytme på kruttmål...ja, kort sagt alle småting som får deg hovedsaklig til å lure på hvorfor man driver med dette - men som en gang i blant, når alt klaffer, gir deg enorm glede når du ser at det ene skuddet går inn i samme åpning som forrige
  21. Så flotte bilder og spennende tekst! Har vært på ferie og fikk ikke sett bildene før nå...har fått litt info fra jaktlykke da. Gratulerer!! Men Poach: Tror guiden kan ha sjekket merittene dine, - presisjon på lengre avstander burde være en smal sak for deg. lykke: etter du fikk nakke-skutt Babylon i en variasjon over skytestillingene "tvekroket-knestående" hadde jeg satt en femmer på at du hadde tatt den bjørnen som ble borte bak bakkekammen.
  22. Stabilt ustabile, kanskje?
  23. Er det mulig å forhåndsbestille jevnt vind? I såfall kan det tenkes at jeg kan delta. 6mmppc blir så engstelig av vindkast, når avstandene blir for store.
×
×
  • Create New...