Kikut Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Håper ikke jeg ødela apetitten til enkelte med overskriften. MEN, jeg hadde satt stor pris på litt input fra erfarne jegere vedrørende følgende: Førtegangsjeger (Ta det i betraktning når dere leser videre, ler, gråter, rister på hodet). Fikk skutt en simle nå forrige helg. Har hørt av en "erfaren" at kjøttet godt kan henge lenger enn 40 døgngrader. Har vel hengt en 60-70 nå. I et uthus med temperatur liggende mellom 5 - 13 grader. Hadde ikke viltnett, så proformaløsningen ble å kjøpe myggnetting til vindu og pakke kassa, lår og bog inn i dette. I går hentet jeg låret. Alt virket i skjønneste orden. Så en flue i vinduskarmen, dett var dett. Åpnet vinduet for å slippe denne ut, telefonen ringte, og det å lukke vinduet gikk helt i glemmeboka. Når jeg i dag gikk for å hente resten vrimlet det av fluer og store spyfluer i rommet. Det satt vel en 10 stk bare på kassa. Egg var allerede lagt, lå en haug her og der en 2-3 steder der nettingen lå inntil kjøttet. Jeg var på et kurs nylig hvor man uttalte at dette ikke er farlig så lenge man skjærer vekk disse stedene med god margin. Da jeg hadde viftet vekk fluene og tok kjøttet ut av nettingen, virket "innsiden" og indrefiletene urørt og jeg så ingen egg. Jeg skar ut ytrefilet og entrecote og fjernet hinna som hadde vært i kontakt med luft. Likevel er det noe som gnager i mellomgulvet mitt med dette. Jeg tviler jeg klarer å nyte et måltid med dette kjøttet med mindre noen av dere klarer å overbevise meg om motsatt. Meget takknemlig for alle svar! Mvh en som garantert har kjølerom og viltnett neste sesong. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
30Ihmsa Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Jeg gjorde noe av samme brøleren i fjor, med et rådyr. Brukte rent vann og helte over de stedene som det lå egg. Trodde alt var i skjønneste orden helt til jeg slengte kadaveret på kjøkkenbenken. Du vil ikke tro hvor mange hulrom, kriker og kroker det finnes på et slakt... Om det var nødvendig vet jeg ikke, ikke er jeg spesielt kresen heller. Men grensa går sånn ca ved flueegg, så rådyret ble våtorganisk avfall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Dette er uappetittelig, men ikke farlig så vidt meg bekjent. Min erfarfing er at det er vanskelig å unngå flueegg når det er varmt i været. De trenger ikke lange stunden på å gjøre det de skal, og er det hull i fluenettingen finner de det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmeland Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Skrap forsiktig bort med en kniv. Skjær ned og frys kjøttet. Null problem (men du behøver ikke fortelle gjestene om det.....) Mvh C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Doble viltposer og en fille (kjøkkenhånduk feks) godt vætet med 35% eddik hengende inne i dyret holder fluene unna. I tillegg har jeg en skål med eddik stående under slaktene. Dere som handler poser på biltema, husk at de er åpne i begge ender! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Jeg har brukt ståltråd slik at nettet ikke berører viltet. Da slipper man å tenke på fluer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reinhard Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Ja.. det er noe med de jævla fluene som rett og slett ikke går med mat.. Sikkert ikke farlig og alt det der, men allikevel..løsninga er jo selvfølgelig å få nettingen ut, så det ikke berører slaktet. Jeg har funnet min metode som fungerer glimrende. Lett platemateriale, feks tynn kryssfiner (poppel) sages så den passer til viltposen. En nede, og en oppe. Hull i midten til snora. 60x36 cm og avrundede hjørner, og pussa kanter passer perfekt til rådyrposer, i alle fall de de selger på XXL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kikut Posted September 10, 2012 Author Share Posted September 10, 2012 Ja, en slik patent vil jeg også adoptere neste år! Men altså, farlig å spise dettan er det vel ikke? Også mtp at det sikkert har hengt 80 døgngrader. Det luktet selvfølgelig "stramt reinsdyr" av det, men ikke surt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.