Jump to content

Kikut

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Kikut's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ville ikke sugd for lenge på den problemstillingen, ellers kan du fort sitte igjen med buksene litt for langt nedpå knea, eller det som verre er Erfart dette selv. Å få muligheten til å jakte i området Nord for Mogen, er omtrent som å vinne i Lotto, alternativt, hakket mer utfordrende enn å få tildelt løyve i ett eller annet villreinområde, forvaltet av inatur.no Men det er jo ditt valg da. Hehe! Jeg er fullt klar over det! Driver og sjonglerer for å få alt til å gå i hop. Mye som skal klaffe med jobb både hos meg og kompisen. I Øyer kan vi jakte hele jakta, imens vi kun får en helg ved Mogen. Likefullt er det Mogen vi vil ha, men det var det å få fri da...
  2. Takker alle sammen for svar! Nord for Mogen og øst for Gjuvsjåen er området jeg blir tildelt. Problemet er at jeg ikke kan velge når jeg vil jakte slik jeg kan de 2 øvrige stedene...det kan kræsje med jobb etc... Øyer har fellesjaktavtale med RIngebu i perioden 1-24 sept! Som dere påpeker blir det for langt å gå i Ullensvang. Sier kanskje litt at både jeg og kompisen som utenbygds har fått fellingsløyve på totalt 4 dyr... Får suge litt på denne deilige problemstillingen...
  3. I mangel av "innenbygds"-status og kontakter, søkte jeg i hytt og gevær på epost til privatpersoner, fjellstyrer og Inatur til reinsjakta i år. Det har resultert i et luksusproblem som kanskje øvrige her på forumet vil irritere seg over : -Jeg har blitt tilbudt jakt i Øyer statsallmenning http://oyer-fjellstyre.org/index.php/kart -Jeg har blitt tilbudt jakt i Ullensvang statsallmenning, attpåtil 2 dyr til god pris. Flott terreng, men det tar jo 6-8 timers gange bare å komme inn i det. Dessuten har vel reinsdyr på vestvidda vært et rimelig sjeldent fenomen de siste årene. -Jeg blir sannsynligvis også tilbudt kort i Tinn i Telemark av en grunneier, i områdene nord for Mogen og Gjuvsjåen. Noen her på forumet med preferanser/erfaringer til hvor de hadde valgt å jakte?
  4. Ja, en slik patent vil jeg også adoptere neste år! Men altså, farlig å spise dettan er det vel ikke? Også mtp at det sikkert har hengt 80 døgngrader. Det luktet selvfølgelig "stramt reinsdyr" av det, men ikke surt.
  5. Håper ikke jeg ødela apetitten til enkelte med overskriften. MEN, jeg hadde satt stor pris på litt input fra erfarne jegere vedrørende følgende: Førtegangsjeger (Ta det i betraktning når dere leser videre, ler, gråter, rister på hodet). Fikk skutt en simle nå forrige helg. Har hørt av en "erfaren" at kjøttet godt kan henge lenger enn 40 døgngrader. Har vel hengt en 60-70 nå. I et uthus med temperatur liggende mellom 5 - 13 grader. Hadde ikke viltnett, så proformaløsningen ble å kjøpe myggnetting til vindu og pakke kassa, lår og bog inn i dette. I går hentet jeg låret. Alt virket i skjønneste orden. Så en flue i vinduskarmen, dett var dett. Åpnet vinduet for å slippe denne ut, telefonen ringte, og det å lukke vinduet gikk helt i glemmeboka. Når jeg i dag gikk for å hente resten vrimlet det av fluer og store spyfluer i rommet. Det satt vel en 10 stk bare på kassa. Egg var allerede lagt, lå en haug her og der en 2-3 steder der nettingen lå inntil kjøttet. Jeg var på et kurs nylig hvor man uttalte at dette ikke er farlig så lenge man skjærer vekk disse stedene med god margin. Da jeg hadde viftet vekk fluene og tok kjøttet ut av nettingen, virket "innsiden" og indrefiletene urørt og jeg så ingen egg. Jeg skar ut ytrefilet og entrecote og fjernet hinna som hadde vært i kontakt med luft. Likevel er det noe som gnager i mellomgulvet mitt med dette. Jeg tviler jeg klarer å nyte et måltid med dette kjøttet med mindre noen av dere klarer å overbevise meg om motsatt. Meget takknemlig for alle svar! Mvh en som garantert har kjølerom og viltnett neste sesong.
×
×
  • Create New...