Jump to content

første luftgevær


cap75

Recommended Posts

er der nogen der har en mening om denne?

http://www.vapen-soilen.no/display.aspx ... rodid=2416" target="_blank" target="_blank

 

Mange synes gamoene ser tøffe ut, og lar seg lura til å kjøpe dem fordi hastighetene skrytes opp i himmelen.

 

Gamo leverte gode geværer før i tiden, men de siste tiårene har det handlet mest om å tjene penger. Børsene er forsåvidt foruftig konstruert utifra et produskjons- og salgssyn, mange deler er enkle og laget av stansede plater, de fleste børsene er basert på de samme delene etc- men det er og blir billigløsninger hele veien.

Avtrekket er ikke spesielt godt, løpsinnfestingen er tvilsom, spennarmen er svak, og fjærstyringene er under enhver kritikk.

JA- de kan skyte godt: JA, avtrekket kan forbedres; JA, de skyter fort..... men, de koster mer enn de bør.

Etter å ha fulgt med på utviklingen av gamos modeller de siste årene, ser jeg at de velger mer og mer plast, og kjipere og kjipere løsninger på det meste.

 

De er med andre ord laget for å være billige å lage, og kunne selges med god fortjeneste.

 

Når man så vet at en weihrauch pipespenner av god kvalitet, litt avhengig av modell, koster mellom 2 og 4 tusen, er det ikke vanskelig å finne svaret på spørsmålet ditt :winke1:

Link to comment
Share on other sites

Evert har jo gitt deg mange nok grunner til og ikke kjøpe gamoen. Etter det som blir skrevet her hadde jeg styrt unna og lagt gamoen på hylla.

 

Veldig enig med det han sier, gamo ser tøffe ut og det lokker kjøpere som ikke har prøvd så mye forskjellig eller som ikke har noe erfaring med luftvåpen.

 

Man kjenner det fra man knekker opp en gamo til man skal skyte, lydene under ladning og avfyring osv at dette er noe billigtral som selges for dyrt.

Et annet eksempel på at gamo ikke leverer god sikker kvalitet er utgangshastighetene på noen av disse børsene, noen har jo helt oppi 500m i sec. Det ville aldri weihrauch laget da det ikke verken er holdbart eller presist. Tenk rekylen på et så kraftig luftvåpen, og det er alt for kraftig til at man kan skyte presist.

 

Man kjenner god forskjell på hvor tight lademekanismen er på weihrauch vs gamo, lydene som kommer når du knekker det opp og lydene under avfyring.

 

Du må jo nesten velge selv hva du liker, Har du funnet deg ei børse enda?

Våpen søilen har jo en del og velge i :)

Link to comment
Share on other sites

Eg har eit Gamo Shadow 1000 liggande, og er ikkje umiddelbart enig i at kvaliteten er dårlig. Men geværet har havna i ein krok av ein grunn. Faktisk fleire grunnar:

 

- Avtrekket er ikkje bra.

- Geværet er vanskeleg å skyte bra med pga avtrekk og rekyl.

- Det er kresent på kulene. Det er overraskande presist med litt tunge kuler - når du har ein god dag og mestrar geværet.

 

Høyr på dei som anbefaler HW eller Diana. Eg har også luftvåpen frå HW og sjølv om eg ikkje vil seie at byggekvaliteten er *så* mykje betre enn Gamo så har HW nydelige avtrekk. Kjøp også eit gevær med noko lavare utgangshastigheit. Dette vil vere mykje enklare å skyte bra med.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nitro Piston har etterhvert fått bra omtaler og du slipper "ulempene" med fjær.

De er rimelig presise og har helt ok kvalitet. Ikke begå nybegynnerfeilen som er å kjøpe et "jalla-gevær", da ender du opp med noe middelmådige greier som du egentlig aldri blir fornøyd med og dessuten omtrent ikke får solgt.

Nitro Piston variantene kan være et godt valg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...