Jump to content

Kombi i kal .222 Rem


Linduvarri

Recommended Posts

Hei, har tenkt å skaffa meg ein kombi med .222 Rem i rifleløpet. Vil ikkje bli skote så mykje med rifleløpet, så eg reknar med det går bra. Sjølv om eg ser det gjerne skal vera kragepatron for å vera "ideell" patron til kombi. Men all den tid produsentane lagar slike våpen, så fungerer dei vel godt nok? Uansett er førsteskotet viktigast slik eg ser det. Så får heller omladinga ta litt tid.

 

Reknar med trykkslitasje heller ikkje er noko stor sak med ei såpass lita patron (i høve 6,5x55 og andre større utan krage). Andre som har røynsle med 222 i kombi? På førehand takk.

 

mvh Lindu

Link to comment
Share on other sites

Går bra det. Hadde en Antonio Zoli med 12/76 og .222 rem selv. Topp presisjon, lite rekyl og ingen problem av noe slag. Finfint kaliber i kombi, selv om mange foretrekker kragepatroner i brekkvåpen. Er jo veldig liten utdrager til .222, men det var aldri noe problem med at hylsa satt igjen. Ellers er det greit utvalg i ammunisjon.

 

Det prates for øvrig mye om varmespredning med kombi, spesielt der løpene er loddet sammen. Hadde forbausende lite problemer med det selv (loddet løp). Når jeg var på skytetrening, skjøt jeg annenhver serie med en .308-rifle og kombien. Fem skudd om gangen. Svært lite spredning. Fem kjappe, ja, men ikke mer en ca fem cm i høyden. Skjøt alltid opp med fem skudd og, uten problemer med å få alle fint innenfor sirkelen. Kravet er tre med brekkvåpen, men jeg skjøt nå fem for treningens skyld og for å se om det ble spredning på skuddene. Vil tro at dette kan være et større problem med grovere kalibre, men slik har jeg ikke greie på...

 

Det hevdes at .222 er dyrt å skyte med i forhold til tilsvarende kalibre, og en .223 kunne kanskje vært et bedre valg, men nå er det jo slik at det er mange flere med .222 i bruktmarkedet da. En kragepatron med .22-kaliber, om du lurer på det, blir 5,6x50R, men de er i hvert fall ikke billigere å skyte med, og det er også et mer begrenset utvalg i ammunisjon. 7x57R er nok noe av det vanligste i brekkvåpen, men det koster også å skyte med.

 

Med andre ord, .222 vil ikke gi deg ulemper av betydning i hvert fall! :)

 

Kunne tenkt meg en drilling med .222-løp selv...

Link to comment
Share on other sites

Det viktigste med å kjøpe en kombi i .222 rem, er å kjøpe brukt.

 

Kjøper du deg en ny, taper den seg umiddelbart en god del i verdi. Folk vil helst ha randpatron, og en patron som er godkjent til jakt på større dyr enn rådyr. Av samme grunn kan du gjøre et kjempekjøp på en brukt.

Link to comment
Share on other sites

Hadde en Tikka 412 i 12/70 og 222 rem. Hadde den ikke mere enn i 2 år og brukte den ikke mere enn 200skudd, men jeg opplevde ikke noe tull med de små 222 rem patronene og det var en super småvilt og rådyrpatron.

 

Grunnen til jeg solgte var jeg savnet ett ekstra hagleskudd på jakta, så jakten på en drilling fortsetter :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Tikka 07 med åpen hane og frittliggende rifleløp i .222 Rem. Denne børsa har siden 1977 fulgt meg på utrolig mye småviltjakt noen rådyr og noen bevre er også skutt med den lille hissigproppen 222. Det er også et kaliber som er billig og greit å lade selv. Det er et godt utvalg av kuler å få tak i. Derdigladet ammo er dyr.

Presisjonen er utmerket. Jeg har flere ganger skutt jegerfelt i DFS. 15 skudd er ikke noe problem.

Får du tak i en gammel Tikka kombi så slå til, jeg tror du blir fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...